Νιγηρία Στοιχεία και πληροφορίες

Βασικά στοιχεία για τη Νιγηρία

Η Νιγηρία είναι ο οικονομικός γίγαντας της Δυτικής Αφρικής και περισσότερο ένας επιχειρηματικός προορισμός από ένα τουριστικό αξιοθέατο. Η Νιγηρία είναι η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής και είναι πολύ πολιτισμικά διαφορετική. Η Νιγηρία έχει πολλά αξιοθέατα για τους επισκέπτες, όπως ενδιαφέροντα ιστορικά αξιοθέατα, πολύχρωμα φεστιβάλ και ζωντανή νυχτερινή ζωή. Αλλά είναι το πετρέλαιο της Νιγηρίας που προσελκύει τους περισσότερους αλλοδαπούς στη χώρα και τη φήμη του ως ένα κάπως ασταθές και διεφθαρμένο έθνος που κρατά τους τουρίστες μακριά.

Τοποθεσία: Η Νιγηρία βρίσκεται στη Δυτική Αφρική και συνορεύει με τον Κόλπο της Γουινέας, μεταξύ Μπενίν και Καμερούν.
Έκταση: 923.768 τετραγωνικά χιλιόμετρα (σχεδόν διπλάσια από την Καλιφόρνια ή την Ισπανία).
Πρωτεύουσα: Abuja
Πληθυσμός: Περισσότεροι από 135 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη Νιγηρία
Γλώσσα: Αγγλική (η επίσημη γλώσσα), Hausa, Yoruba, Igbo (Ibo), Fulani. Τα γαλλικά μιλούν επίσης ευρέως μεταξύ των εμπόρων με τους γείτονες της Νιγηρίας.
Θρησκεία: Μουσουλμάνος 50%, Χριστιανός 40%, και αυτόχθονες πεποιθήσεις 10%.
Κλίμα: Το κλίμα της Νιγηρίας ποικίλλει ανάλογα με τον ισημερινό καιρό στο νότο, τροπικό στο κέντρο και άγονο στο βορρά. Οι βροχερές εποχές ποικίλλουν μεταξύ των περιοχών: Μάιο - Ιούλιο στα νότια, Σεπτέμβριος - Οκτώβριος στα δυτικά, Απρίλιος - Οκτώβριος στα ανατολικά και Ιούλιος - Αύγουστος στα βόρεια.
Πότε να πάτε: Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Νιγηρία είναι το Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο.
Νόμισμα: Η Ναΐρα

Τα κορυφαία αξιοθέατα της Νιγηρίας:

Δυστυχώς, η Νιγηρία βιώνει βίαιη φλόγα σε ορισμένες περιοχές της, γι 'αυτό ελέγξτε τις επίσημες προειδοποιήσεις ταξιδιού πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Ταξίδι στη Νιγηρία

Διεθνή Αεροδρόμια της Νιγηρίας: Το διεθνές αεροδρόμιο Murtala Mohammed (κωδικός αεροδρομίου: LOS) βρίσκεται 14 μίλια (22χλμ.) Βορειοδυτικά της πόλης του Λάγος και αποτελεί το κύριο σημείο εισόδου στη Νιγηρία για τους ξένους επισκέπτες. Η Νιγηρία έχει αρκετά μεγάλα αεροδρόμια, όπως το Kano (στο Βορρά) και το Abuja (πρωτεύουσα της Κεντρικής Νιγηρίας).
Να φτάσετε στη Νιγηρία: Οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις στη Νιγηρία έρχονται μέσω της Ευρώπης (Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη και Άμστερνταμ). Η Arik Air πετά στη Νιγηρία από τις ΗΠΑ. Περιφερειακές πτήσεις είναι επίσης διαθέσιμες. Τα ταξί Μπους και τα λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων ταξιδεύουν προς και από τις γειτονικές χώρες της Γκάνα, του Τόγκο, του Μπενίν και του Νίγηρα.
Πρεσβείες / θεωρήσεις της Νιγηρίας : Όλοι οι επισκέπτες στη Νιγηρία πρέπει να έχουν θεώρηση αν δεν είστε πολίτης χώρας της Δυτικής Αφρικής. Οι τουριστικές θεωρήσεις ισχύουν για 3 μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

Δείτε τις ιστοσελίδες της πρεσβείας της Νιγηρίας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεωρήσεις.

Οικονομία και Πολιτική της Νιγηρίας

Οικονομία: Η Νιγηρία, πλούσια σε πετρέλαιο, που χτυπήθηκε από την πολιτική αστάθεια, τη διαφθορά, τις ανεπαρκείς υποδομές και την κακή μακροοικονομική διαχείριση, έχει πραγματοποιήσει αρκετές μεταρρυθμίσεις την τελευταία δεκαετία. Οι πρώην στρατιωτικοί κυβερνήτες της Νιγηρίας απέτυχαν να διαφοροποιήσουν την οικονομία από την υπερβολική εξάρτησή της από τον πετρελαϊκό κλάδο, ο οποίος παρέχει το 95% των κερδών σε συνάλλαγμα και το 80% περίπου των εσόδων του προϋπολογισμού. Από το 2008, η κυβέρνηση έχει αρχίσει να δείχνει την πολιτική βούληση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις προσανατολισμένες στην αγορά που προωθούνται από το ΔΝΤ, όπως ο εκσυγχρονισμός του τραπεζικού συστήματος, η συγκράτηση του πληθωρισμού με την παρεμπόδιση των υπερβολικών μισθολογικών απαιτήσεων και η επίλυση των περιφερειακών διαφορών σχετικά με τη διανομή των κερδών τη βιομηχανία πετρελαίου.

Τον Νοέμβριο του 2005, η Abuja κέρδισε την έγκριση του Παρισιού Club για μια συμφωνία ανακούφισης του χρέους που εξάλειψε χρέη ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι πληρωμών ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων - Η συμφωνία υποβάλλει τη Νιγηρία σε αυστηρές κριτικές του ΔΝΤ. Βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό στις αυξημένες εξαγωγές πετρελαίου και τις υψηλές παγκόσμιες τιμές αργού πετρελαίου, το ΑΕΠ αυξήθηκε έντονα το 2007-09. Ο Πρόεδρος YAR'ADUA δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις του προκατόχου του, με έμφαση στις βελτιώσεις της υποδομής. Η υποδομή αποτελεί το κύριο εμπόδιο για την ανάπτυξη. Η κυβέρνηση εργάζεται για την ανάπτυξη ισχυρότερων εταιρικών σχέσεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ηλεκτρική ενέργεια και τους δρόμους.

Ιστορία / Πολιτική: Η βρετανική επιρροή και έλεγχος σε ό, τι θα γίνει η Νιγηρία και η πιο πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής αυξήθηκε μέσα στον 19ο αιώνα. Μια σειρά συνταγμάτων μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο παρείχαν στη Νιγηρία μεγαλύτερη αυτονομία. η ανεξαρτησία άρχισε το 1960. Μετά από σχεδόν 16 χρόνια στρατιωτικής διακυβέρνησης, εγκρίθηκε ένα νέο σύνταγμα το 1999 και ολοκληρώθηκε μια ειρηνική μετάβαση στην πολιτική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το τρομακτικό καθήκον της μεταρρύθμισης μιας οικονομίας πετρελαίου, των οποίων τα έσοδα έχουν σπαταληθεί μέσω της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης και της θεσμοποίησης της δημοκρατίας. Επιπλέον, η Νιγηρία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μακρόχρονες εθνοτικές και θρησκευτικές εντάσεις. Παρόλο που οι προεδρικές εκλογές του 2003 και του 2007 υπονομεύθηκαν από σημαντικές παρατυπίες και βιαιοπραγίες, η Νιγηρία βιώνει τη μεγαλύτερη περίοδο πολιτικής διακυβέρνησής της από την ανεξαρτησία της. Οι γενικές εκλογές του Απριλίου 2007 σηματοδότησαν την πρώτη μεταβίβαση εξουσίας από την πολιτική σε πολίτη στην ιστορία της χώρας. Τον Ιανουάριο του 2010, η Νιγηρία ανέλαβε μη μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2010-11.

Πηγές και περισσότερα για τη Νιγηρία

Νιγηρία Ταξιδιωτικός Οδηγός
Abuja, πρωτεύουσα της Νιγηρίας
Νιγηρία - CIA World Factbook
Η πατρίδα της Νιγηρίας
Νιγηριανή περιέργεια - Blogs