Πολιτιστικές συμβουλές για επιχειρηματική δραστηριότητα στη Σαουδική Αραβία

Είναι δύσκολο να υποτιμηθεί η σημασία της Σαουδικής Αραβίας όσον αφορά τις πολιτικές και τις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια μακρά και στενή σχέση με τη Σαουδική Αραβία και ως αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματίες ταξιδιώτες μπορούν να ταξιδεύουν στη Σαουδική Αραβία εάν η επιχείρησή τους έχει επιχειρήσεις ή σχέσεις με εταιρείες που κάνουν.

Ωστόσο, όπως και σε κάθε διεθνές επιχειρησιακό ταξίδι, είναι κρίσιμο για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες να κατανοήσουν τα πιθανά πολιτιστικά κενά μεταξύ της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε μια χώρα όπως η Σαουδική Αραβία και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο σπίτι τους, στο οικείο περιβάλλον τους.

Ο λάθος χαιρετισμός, το θέμα συζήτησης ή η συνήθεια μπορεί να έχει βαθιές (και ενδεχομένως αρνητικές) επιπτώσεις στις συναντήσεις των επιχειρήσεων.

Γι 'αυτό είναι σημαντικό για κάθε επαγγελματία ταξιδιώτη που κατευθύνεται στη Σαουδική Αραβία να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να υπάρχουν «κρυμμένες» πολιτισμικές νάρκες ή προβλήματα που πρέπει να γνωρίζουν εάν θέλουν πραγματικά να κλείσουν τη συμφωνία ή να παραμείνουν σε καλούς όρους με πιθανούς πελάτες ή συνεργάτες.

Για να βοηθήσω τους επαγγελματίες ταξιδιώτες να αποφύγουν πολιτισμικά προβλήματα όταν ταξιδεύουν, πήρα το χρόνο να συνομιλήσω με τον Gayle Cotton, συγγραφέα του βιβλίου «Πες τίποτα σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε»: 5 κλειδιά για την επιτυχή διαπολιτισμική επικοινωνία. Η κ. Cotton (www.GayleCotton.com) είναι ο συγγραφέας του bestselling book, Say Anything To Anyone, Anywhere: 5 κλειδιά για την επιτυχημένη διαπολιτισμική επικοινωνία. Η κ. Cotton είναι επίσης διακεκριμένος κύριος ομιλητής και διεθνώς αναγνωρισμένη αρχή για τη διαπολιτισμική επικοινωνία. Πρόεδρος των κύκλων αριστείας

Η κ. Cotton παρουσιάστηκε σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα, όπως: το NBC News, το BBC News, το PBS, το Good Morning America, το PM Magazine, το PM Northwest και το Pacific Report. Η κ. Cotton ήταν στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί συμβουλές με αναγνώστες του About.com για να βοηθήσει τους επαγγελματίες ταξιδιώτες να αποφύγουν πιθανά πολιτισμικά προβλήματα όταν ταξιδεύουν στη Σαουδική Αραβία.

Φυσικά, είναι σημαντικό για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες που κάνουν οποιεσδήποτε διεθνείς εκδρομές να γνωρίζουν τα πολιτιστικά πρότυπα όπου θα κάνουν επιχειρήσεις. Για μια πλήρη ματιά στους διάφορους πολιτιστικούς παράγοντες που μπορεί να συναντήσουν οι επαγγελματίες ταξιδιώτες, συμβουλευτείτε την άλλη συνέντευξή μου στην κ. Cotton σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες μπορούν να κατανοήσουν τα πολιτιστικά κενά . Επιπρόσθετα, το About.com Business Travel έχει μια ολόκληρη σειρά άρθρων σχετικά με την πλοήγηση πολιτιστικών κενών για διάφορες χώρες, όπως: Chili , Ισραήλ , Αυστραλία , Ελλάδα , Καναδάς , Δανία, Ιορδανία , Μεξικό , Νορβηγία , Φινλανδία , Αυστρία , Αίγυπτος και πολλά άλλα.

Τι συμβουλές έχετε για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν προς την Σαουδική Αραβία;

Ποια είναι καλά θέματα για συζήτηση;

Ποια είναι τα θέματα συζήτησης που είναι καλύτερα να αποφύγετε;

Τι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων ή διαπραγμάτευσης;

Οποιεσδήποτε συμβουλές για γυναίκες;

Οποιεσδήποτε συμβουλές για χειρονομίες;