Χρησιμοποιώντας το σύστημα Skyway του Minneapolis

Αν δεν έχετε πάει ποτέ στη Μινεάπολη, ίσως να αναρωτηθείτε γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί παραλιακοί δρόμοι ανάμεσα στα κτίρια του κέντρου. Αυτές οι οδικές αρτηρίες, γνωστές ως Minneapolis Skyway System, σχηματίζουν ένα διασυνδεδεμένο σύστημα πεζόδρομων που κάνουν το κέντρο της πόλης πολύ πιο ζωντανό κατά τη διάρκεια των ακραίων χειμώνων της Μινεσότα.

Είτε πρόκειται για κρύο ή φρικτό καυτό και υγρό, τα ουρανοξύστες είναι ένα καταφύγιο ελεγχόμενο από το κλίμα. Ναι, οι ντόπιοι μπορεί να μοιάζουν με χάμστερ σε μια άσκηση, αλλά είναι ευτυχία να αφήσει ένα παλτό στο γραφείο το χειμώνα και να μην ανησυχείτε για υπερθέρμανση το καλοκαίρι.

Μέσα από αυτό το σύστημα, μπορείτε να ταξιδέψετε από το ξενοδοχείο σας σε εστιατόρια σε καταστήματα και σε κτίρια γραφείων χωρίς να χρειάζεται να βγείτε έξω.

Τόσο στο κέντρο της πόλης Minneapolis όσο και στο κέντρο του St. Paul, υπάρχει ένα σύστημα οδού που συνδέει κτίρια και αξιοθέατα. Το Σύστημα Skyway του Minneapolis συνδέει 69 αστικά τμήματα σε περίπου 9 μίλια, καθιστώντας το το μεγαλύτερο σύστημα του είδους του στον κόσμο.

Πριν επισκεφθείτε, φροντίστε να πάρετε έναν χάρτη του Minneapolis Skyway και να το μελετήσετε προσεκτικά. Αυτό το ουσιαστικό κομμάτι του ταξιδιωτικού εξοπλισμού θα κάνει την πλοήγηση στο κέντρο της πόλης πολύ πιο εύκολη και θα εξασφαλίσει ότι δεν θα κολλήσετε έξω στη ζέστη ή το κρύο.

Πως να φτάσετε στο Skyways

Οι γυάλινες σήραγγες του οδικού άξονα είναι προφανείς. Η είσοδος σε αυτά μπορεί να είναι λιγότερο. Ορισμένα κτίρια έχουν "Skyway Connection" που επισημαίνονται στις πόρτες τους, αλλά γενικά υποτίθεται ότι γνωρίζετε τον τρόπο μέσα.

Εδώ είναι μερικά κόλπα για να μπείτε: Πηγαίνετε σε οποιοδήποτε κτίριο με σήραγγες που εισέρχονται και εξέρχονται στον δεύτερο όροφο και θα σημειωθεί ο δρόμος προς το οδόστρωμα.

Εάν είναι ώρα αιχμής ή μεσημεριανό, απλώς ακολουθήστε τα πλήθη.

Πλοήγηση στα Skyways

Η πλοήγηση στο σύστημα μπορεί να είναι δύσκολη. Τα περισσότερα skyways φαίνονται παρόμοια, και υπάρχουν μόνο μερικά σημεία και λιγότεροι χάρτες. Είναι επίσης εύκολο να αποπροσανατολιστεί στα ουρανοξύστες επειδή τα περισσότερα κτίρια γραφείων και οι σήραγγες μοιάζουν τα ίδια. Προσθέστε εμπορικά κέντρα διασκέδασης και αξιοθέατα και είναι εύκολο να χαθείτε αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το σύστημα.

Ένας χάρτης του οδικού άξονα της Μινεάπολις είναι απαραίτητος.

Minneapolis Skyway Maps

Αν βρίσκεστε στη Μινεάπολη και δεν έχετε χάρτη του οδικού άξονα, πάρτε το περιοδικό Downtown Guide , το οποίο έχει έναν χάρτη του οδικού άξονα στην πλάτη. Θα βρείτε αυτή τη δωρεάν δημοσίευση που διανέμεται ευρέως στα ράφια περιοδικών μέσα στα skyways. Μέχρι τότε, ελέγξτε αυτό το χάρτη του συστήματος Skyline του Minneapolis ή κατεβάστε την εφαρμογή χάρτη για iPhone ή Android.

Πότε είναι ανοικτά τα Skyways;

Τα τελεφερίκ δεν είναι ανοιχτά 24 ώρες. Οι ώρες τους εξαρτώνται από τις ώρες των συνδεδεμένων κτιρίων. Οι περισσότεροι είναι ανοικτοί από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ Τα ουρανοξύστες κλείνουν συνήθως νωρίς το βράδυ τις Κυριακές.

Κτίρια και αξιοθέατα που συνδέονται με το Minneapolis Skyways

Τώρα ξέρετε όλα σχετικά με τη χρήση του οδικού άξονα. Που θέλεις να πας?