Ποια αντιηλιακά πρέπει να αποφύγω το καλοκαίρι του 2018;

Μην συσκευάζετε αυτά τα αντηλιακά για το καλοκαιρινό σας ταξίδι

Όπου κι αν πάμε, το καλοκαίρι πηγαίνει χέρι-χέρι με διασκέδαση στον ήλιο. Είτε πρόκειται για τις απόλυτες διακοπές γκολφ , ένα ταξίδι στην παραλία , ή μια πολυήμερη κρουαζιέρα , το καλοκαίρι έχει έναν τρόπο να τραβήξει τους ταξιδιώτες έξω στο μεγάλο ύπαιθρο. Ωστόσο, με μεγάλες ημέρες σε εξωτερικούς χώρους έρχεται ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα: ηλιακό έγκαυμα .

Σε όλο τον κόσμο, η ηλιακά εγκαύματα είναι μια ανησυχία για όποιον σχεδιάζει να δαπανήσει για μεγάλες μέρες έξω. Σε μια δεδομένη ημέρα, ο ήλιος είναι ισχυρότερος μεταξύ του μεσημέρι και 4 μ.μ., εκθέτοντας τους παραθεριστές σε ένα φράγμα από τις ακτίνες UV που μπορούν να προκαλέσουν μακροχρόνιες ζημιές.

Αυτός είναι ο λόγος που το αντηλιακό συχνά κάνει τον κατάλογο συσκευασίας κάθε ταξιδιώτη .

Ενώ το αντηλιακό μπορεί να κάνει ή να σπάσει διακοπές, δεν είναι όλα τα προϊόντα ίσα. Όπως και κάθε ζωτικής σημασίας αξεσουάρ, οι σύγχρονοι τυχοδιώκτες πρέπει να σιγουρευτούν ότι συσκευάζουν το σωστό αντηλιακό για τις προγραμματισμένες δραστηριότητές τους. Όταν αποφασίζετε για ένα αντηλιακό ταξιδιού, μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα ακόλουθα προϊόντα.

Αντηλιακά πάνω από 30 SPF

Ο παράγοντας προστασίας από τον ήλιο (ή το SPF) είναι το διεθνές πρότυπο μέτρησης του βαθμού αποτελεσματικότητας του αντηλιακού. Μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη είναι ότι τα αντηλιακά με υψηλότερο SPF προσφέρουν ένα καλύτερο επίπεδο προστασίας. Ως αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες είτε θα χρησιμοποιήσουν αντηλιακό υψηλής SPF λιγότερο συχνά, είτε θα παραμείνουν κάτω από τον ήλιο περισσότερο με την πεποίθηση ότι το υψηλότερο αντηλιακό SPF τους προστατεύει.

Ωστόσο, οι γιατροί και οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα περισσότερα αντηλιακά προϊόντα άνω των 30 SPF δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο μπορεί να ισχυριστεί το μπουκάλι. Αν και μερικά αντηλιακά μπορούν να διαφημίζουν υψηλότερες τιμές SPF, τα περισσότερα αντηλιακά πάνω από 30 SPF προσφέρουν την ίδια ακριβώς προστασία: 30 SPF και άνω αντηλιακά προστατεύουν τους ταξιδιώτες από το 97 τοις εκατό των ακτίνων UVB.

Πολλοί ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να επιλέξουν αντηλιακό πέραν των 30 SPF και θα πρέπει πάντα να σχεδιάζουν την εφαρμογή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα εφόσον είναι έξω. Η Ομάδα Εργασίας Περιβάλλοντος (EWG) κατάρτισε έναν κατάλογο με πάνω από 100 αντηλιακά υψηλής ποιότητας που υπάρχουν σε πολλά φαρμακεία και καταστήματα λιανικής πώλησης.

Πιθανώς αλλεργιογόνα αντηλιακά

Πολλά αντηλιακά προσφέρουν τα ίδια κοινά ενεργά συστατικά, όπως βενζοφαινόνες, παλμιτικό ρετινύλιο, οξείδιο ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου.

Για μια ακόμη φορά, δεν είναι όλα αυτά τα ενεργά συστατικά ίσα. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι ορισμένα δραστικά συστατικά μπορεί να προκαλέσουν περισσότερη βλάβη παρά καλό.

τα δραστικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βενζοφαινονών, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικούς ταξιδιώτες. Μία από τις πιο συχνές αντιδράσεις είναι η δερματίτιδα εξ επαφής: ερεθιστικό εξάνθημα που προκαλείται από επαφή βενζοφαινόνης με το δέρμα.

Η EWG αναγνώρισε 34 αντηλιακά που περιέχουν συστατικά που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Πριν τη συσκευασία του αντηλιακού, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι υπάρχει μέσα του. Διαφορετικά, ενδέχεται να αναγκαστείτε να υποβάλετε αίτηση ασφαλιστικής κάλυψης ταξιδιού για τη χρήση αντιηλιακών.

Αερολύματα Αντιηλιακά

Ένα από τα πιο πρόσφατα προϊόντα για να χτυπήσει την αγορά, τα αντηλιακά αεροζόλ προσφέρουν στους ταξιδιώτες ευκολία στην εφαρμογή του αντιηλιακού τους. Αλλά τα προϊόντα με βάση το αεροζόλ μπορεί να μην είναι η καλύτερη μέθοδος για γενική προστασία από τον ήλιο.

Το EWG προειδοποιεί ότι τα αντηλιακά ψεκασμού περιλαμβάνουν δύο εγγενείς κινδύνους. Κατ 'αρχάς, το αντηλιακό ψεκασμού μπορεί να εισπνευσθεί ακούσια κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Επιπλέον, επειδή τα αντηλιακά ψεκασμού απαιτούν λιγότερη φυσική επαφή για να εφαρμοστούν, αυτά τα αντηλιακά μπορεί να μην παρέχουν πλήρη κάλυψη του δέρματος.

Επιπλέον, η πολιτική διαχείρισης της ασφάλειας των μεταφορών απαγορεύει τα αεροζόλ στις αποσκευές των αμερικανικών εμπορικών αεροσκαφών.

Ωστόσο, η πολιτική της TSA αναφέρει επίσης σαφώς ότι τα αεροζόλ προσωπικής φροντίδας (όπως το αντηλιακό) μπορούν να μεταφερθούν σε μια τσάντα 3-1-1. Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, ένα δοχείο αντηλιακού ψεκασμού μπορεί να κατασχεθεί πριν από τον τελικό προορισμό σας διακριτική ευχέρεια των πρακτόρων .

Ενώ η αντηλιακή προστασία πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας συσκευασίας κάθε ταξιδιώτη του καλοκαιριού, δεν είναι όλα τα προϊόντα καλοί σύντροφοι που ταξιδεύουν. Προτού επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο σας ή συσκευάσετε το αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι το προτιμώμενο προϊόν σας περνάει αυτή τη λίστα - ή θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε προβλήματα αργότερα στη γραμμή.