Πέντε τρόποι προετοιμασίας πριν από την παραμονή σε ιδιωτικό σπίτι

Οι ταξιδιώτες που έχουν αλιευθεί σε κακή κατάσταση μπορεί να έχουν βοήθεια στη διάθεσή τους

Κάθε χρόνο, χιλιάδες ταξιδιώτες επιλέγουν να παραμείνουν σε ιδιωτικά νοικιασμένο σπίτι μέσω πολλών υπηρεσιών κοινής χρήσης, όπως Airbnb και HomeAway. Ως επί το πλείστον, πολλές από αυτές τις καταλήξεις τελειώνουν με θετικές εμπειρίες, νέες φιλίες και καλές αναμνήσεις για διακοπές που ξοδεύτηκαν καλά.

Ωστόσο, για κάποιους ταξιδιώτες, η εμπειρία της διαμονής με έναν ντόπιο μπορεί να μετατραπεί σε αρνητικό σε ένα κτύπο της καρδιάς. Ένας ταξιδιώτης έγραψε στο Matador Network ότι ο φίλος τους ήταν ναρκωμένος από έναν οικοδεσπότη Airbnb πριν απομακρυνθεί από την ασφάλεια, ενώ ένας άλλος ταξιδιώτης είπε στους The New York Times ότι είχε υποστεί σεξουαλική επίθεση από τον οικοδεσπότη του.

Ενώ αυτές οι ιστορίες είναι η εξαίρεση, οδηγεί στο σπίτι το γεγονός ότι ο κίνδυνος κρύβεται γύρω από κάθε γωνιά, ακόμη και στις διακοπές . Η διαμονή σε ιδιωτική μίσθωση είναι απλά ένας τρόπος που οι ταξιδιώτες μπορούν να βγουν απροβλεπτικά απ 'ευθείας στον κακό. Πριν από τη διαμονή σας σε ιδιωτικά καταλύματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμο ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Εδώ είναι πέντε τρόποι που μπορείτε να προετοιμαστείτε πριν από τη διαμονή σας σε ιδιωτικό σπίτι.

Ερευνήστε τις υποδοχές και σημειώστε τις κόκκινες σημαίες

Πριν περάσετε με την ιδιωτική μίσθωση, πολλοί ιστότοποι θα σας επιτρέψουν να επικοινωνήσετε με τον οικοδεσπότη και να απαντήσετε σε τυχόν ερωτήσεις που έχετε σχετικά με τα ακίνητα. Αυτό δίνει και στα δύο μέρη μια αίσθηση ασφάλειας πριν από τη διαμονή τους: ο οικοδεσπότης γνωρίζει το άτομο που θα επιβιβαστεί, ενώ ο επισκέπτης θα γνωρίσει το άτομο που ανοίγει το σπίτι τους σε αυτούς.

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, είναι σημαντικό να έχετε απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις πριν ολοκληρώσετε τη διαδικασία κράτησης. Εάν οι ερωτήσεις αυτές δεν φαίνεται να προσθέτουν, τότε κάνετε λίγο περισσότερη έρευνα για το πρόσωπο και τη γειτονιά στο σπίτι τους βρίσκεται.

Αν δεν αισθάνεστε άνετα με τον κεντρικό υπολογιστή ή την τοποθεσία ή οι πληροφορίες δεν προσθέτουν, βρείτε έναν διαφορετικό κεντρικό υπολογιστή.

Ενημερώστε τους φίλους ή τους αγαπημένους σας για το ταξιδιωτικό σας ταξίδι

Αν αποφασίσετε να μείνετε σε ιδιωτική διαμονή, είναι σημαντικό οι άλλοι να γνωρίζουν πού μένετε, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αυτό δεν σημαίνει μετάδοση της διαδρομής σας για να γνωρίζει ο κόσμος - αλλά αντ 'αυτού, μοιραστείτε τα σχέδιά σας με ένα ή δύο άτομα κοντά σας.

Αν μοιραστείτε τη διαδρομή σας με επιλεγμένους φίλους ή οικογένεια, δημιουργείτε ένα αντίγραφο ασφαλείας για τα ταξίδια σας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε οποιοδήποτε μέρος του ταξιδιού - ακόμα και όταν μένετε σε ιδιωτική διαμονή - κάποιος στο σπίτι έχει πάντα έναν τρόπο να επικοινωνήσει μαζί σας ενώ ταξιδεύετε.

Έχετε μια επαφή έκτακτης ανάγκης ενώ ταξιδεύετε

Εξίσου σημαντικό με το να έχει κάποιος που γνωρίζει τη διαδρομή σας ενώ ταξιδεύει είναι κάποιος που μπορεί να επικοινωνήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ως αποτέλεσμα της εμπειρίας ενός ταξιδιώτη σε μια ενοικίαση Airbnb, οι υπάλληλοι για την υπηρεσία ενοικίασης από άτομο σε πρόσωπο έχουν την εντολή να καλέσουν τις τοπικές αρχές, εάν τους έχει αναφερθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ύπαρξη επαφής έκτακτης ανάγκης, η οποία μπορεί να φτάσει στη διάθεσή σας για βοήθεια εξ ονόματός σας, μπορεί να είναι θύμα αλλοδαπών. Εάν δεν έχετε φίλους που να μπορούν να είναι ένα χέρι έκτακτης ανάγκης, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο , καθώς οι ασφαλιστές μπορούν να λειτουργήσουν ως σύνδεσμοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σημειώστε αριθμούς έκτακτης ανάγκης για τη χώρα προορισμού σας

Οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης ανά τον κόσμο είναι πολύ διαφορετικοί από ό, τι στη Βόρεια Αμερική. Ενώ το 9-1-1 είναι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης για πολλές χώρες της Βόρειας Αμερικής (όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς), άλλα έθνη έχουν συχνά διαφορετικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης.

Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης χρησιμοποιεί τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 1-1-2, ενώ το Μεξικό χρησιμοποιεί 0-6-6.

Πριν ταξιδέψετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης για τη χώρα προορισμού σας, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων αριθμών για αστυνομικές, πυρκαγιές ή ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ακόμα κι αν ταξιδεύετε χωρίς τοπική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, πολλά κινητά τηλέφωνα θα συνδεθούν με έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης εφόσον μπορούν να συνδεθούν με πύργο κινητού τηλεφώνου.

Αν αισθάνεστε απειλούμενα - αφήστε αμέσως

Εάν οποιαδήποτε στιγμή αισθάνεστε ότι η ζωή ή η ευημερία σας απειλείται από έναν οικοδεσπότη, το συνετό είναι να φύγετε αμέσως και να επικοινωνήσετε με τις τοπικές αρχές για βοήθεια. Αν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις τοπικές αρχές, αναζητήστε ένα ασφαλές μέρος για να παραδοθείτε: οι αστυνομικοί, οι πυροσβεστικοί σταθμοί ή ακόμη και ορισμένοι χώροι που είναι προσβάσιμοι από το κοινό μπορούν να είναι ένας ασφαλής χώρος όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να ζητήσουν βοήθεια.

Ενώ τα ιδιωτικά ενοικιαζόμενα καταλύματα μπορούν να οδηγήσουν σε διασκέδαση και ισχυρές αναμνήσεις, όλες οι εμπειρίες δεν τελειώνουν καλά. Με την έρευνα του οικοδεσπότη σας και την εκπόνηση σχεδίου έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο πριν από τη διαμονή σας σε μια ενοικίαση Airbnb, ή άλλα ιδιωτικά ενοικιαζόμενα καταλύματα.