Πώς να πάρετε το πλοίο από Αθήνα προς Σαντορίνη

Φτάνοντας στη Σαντορίνη με πλοίο, αποβάθρα στο βυθό των βράχων που σχηματίζουν τη διάσημη ηφαιστειακή καλντέρα, αναπνέει ιδιαίτερα αργά το απόγευμα. Αλλά αν δεν έχετε πάρει ποτέ πορθμείο από τα λιμάνια της Αθήνας, μπορεί να είναι εκφοβιστικό. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νησί hop όπως ένα παλιό χέρι.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για την απόκτηση πορθμείων σε οποιοδήποτε ελληνικό νησί είναι ότι αν είστε νευρικός ταξιδιώτης που θέλει να έχει τα πάντα καρφωμένα, πληρωμένα και ταξινομημένα αρκετά εκ των προτέρων, μάλλον θα πρέπει να πετάξετε στη Σαντορίνη.

Τα προγράμματα που δημοσιεύονται εκ των προτέρων, στο διαδίκτυο δεν είναι πάντα ακριβή. αλλάζουν τουλάχιστον ετησίως και συχνά εποχιακά. Τα ακυρωμένα δρομολόγια που προκλήθηκαν από τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον καιρό μπορεί να ξεπεράσουν το αυστηρό σας πρόγραμμα.

Συμβουλές ταξιδιώτη: Αν κάνετε κράτηση ενός ξενοδοχείου ανεξάρτητα και στη συνέχεια αποτύχει να κάνετε μια σύνδεση με πορθμείο για την ημέρα που πρόκειται να φτάσετε, θα πρέπει ακόμα να πληρώσετε για το δωμάτιό σας. Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, χρησιμοποιήστε έναν ελληνικό ταξιδιωτικό πράκτορα για να κάνετε κράτηση τόσο στο ξενοδοχείο σας όσο και στα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια. Ο πράκτορας θα υποχρεωθεί νομικά να σας οδηγήσει στις διακοπές σας. Οι πράκτορες που πωλούν μόνο εισιτήρια πορθμείων δεν υπόκεινται σε καμία τέτοια υποχρέωση ούτε είναι διαδικτυακοί πράκτορες κρατήσεων μόνο για εισιτήρια με πορθμεία.

Για τους ανεξάρτητους ταξιδιώτες

Υπάρχει μακρά παράδοση των ταξιδιωτών που φτάνουν στις αποβάθρες - όλοι από φοιτητές που φοιτούν στον ύπνο φοιτητών σε οικογένειες με φορτίο αποσκευών με παιδιά σε ρυμουλκό - και φτάνουν σε πορθμείο. Εάν μπορείτε να είστε λίγο ευέλικτοι και είστε πρόθυμοι να κλείσετε το πλοίο σας μια ημέρα πριν, αυτοπροσώπως - ή ακόμα και να αγοράσετε το εισιτήριό σας στις αποβάθρες λίγο πριν την επιβίβαση, θα πρέπει να είστε εντάξει.

Εκτός από τις διακοπές του Πάσχα (Πάσχα του Ελληνικού) και τον Αύγουστο, όταν οι ελληνικές οικογένειες κάνουν νησιωτικές διακοπές, οι επιβάτες μπορούν σχεδόν πάντοτε να πάνε σε βάρκα.

Συμβουλή ταξιδιώτη: Να ταξιδεύετε πάντα ως επιβάτης ποδιών. Ο ναύλος θα είναι πολύ φθηνότερος και μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, ένα μοτοποδήλατο ή ένα σκούτερ πολύ φθηνά όταν φτάσετε.

Εκτός αυτού, εάν πάρετε ένα αυτοκίνητο με πλοίο στη Σαντορίνη, θα πρέπει να διαπραγματευτείτε έναν τρομακτικό δρόμο στην πλευρά της καλντέρας με επτά στροφές φουρκέτας.

Τι είδους πορθμείο;

Η Σαντορίνη - ή η Θήρα, όπως είναι σωστά γνωστή από τους Έλληνες - απέχει πολύ από την Αθήνα και αν επιλέγετε ένα γρήγορο σκάφος ή ένα αργό σκάφος, πρέπει να επιτρέψετε το καλύτερο μέρος μιας ημέρας για ταξίδια. Υπάρχουν διάφορα είδη πορθμείων:

Παραδοσιακά Ferries: Θαλάσσια πορθμεία ταξιδεύουν μεταξύ Αθήνας και Σαντορίνης. Πρόκειται για σύγχρονα κρουαζιερόπλοια που μεταφέρουν μέχρι και 2.500 άτομα καθώς και εκατοντάδες αυτοκίνητα και φορτηγά. Διαθέτουν καθίσματα στυλ αεροπορικής εταιρείας, ιδιωτικές καμπίνες, εστιατόρια και μπαρ, καθώς και μερικές εξωτερικές πισίνες. Παίρνουν οπουδήποτε από επτά ώρες έως σχεδόν 14 ώρες για έναν λιμενοβραχίονα που επισκέπτεται οκτώ άλλα νησιά πριν φθάσει στη Σαντορίνη.

Οι επαγγελματίες

Τα μειονεκτήματα

Τα ταχύπλοα σκάφη: Τα υδροπτέρυγα ή τα αεριωθούμενα πορθμεία ταξιδεύουν σε ταχύτητες μεταξύ 35 και 40 κόμβων. Οι περισσότεροι είναι καταμαράν αν και υπάρχουν μερικά παλαιότερα αεριωθούμενα αεροπλάνα που είναι μονοχλόες. Μπορούν να μεταφέρουν περίπου 350 έως 1.000 επιβάτες και μερικοί επίσης να μεταφέρουν οχήματα. Ανάλογα με το πόσες στάσεις των νησιών κάνουν, παίρνουν μεταξύ τεσσάρων και μισών και πέντε και μισών ωρών. Υπάρχουν σαλόνια όπου μπορείτε να απολαύσετε ποτά και σνακ.

Οι επαγγελματίες

Τα μειονεκτήματα

Ποιο λιμάνι;

Ο Πειραιάς , στην ακτή νότια της Αθήνας, είναι το λιμάνι που επιλέγουν οι περισσότεροι. Είναι πιο κοντά στην Αθήνα και έχει τη μεγαλύτερη επιλογή των σκαφών όλο το χρόνο. Η Πράσινη Γραμμή του μετρό της Αθήνας πηγαίνει από το κέντρο της πόλης (στο Μοναστηράκι) στον Πειραιά, με τον σταθμό ακριβώς απέναντι από τον κεντρικό τερματικό σταθμό των φέρι. Το ταξίδι διαρκεί μόνο 15 λεπτά και ο ναύλος είναι € 1,40 (το 2017, για 90 λεπτά σε οποιοδήποτε μέρος του συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών). Από τότε που ξεκινάει η λειτουργία του μετρό της Αθήνας στις 5:30 π.μ., αφήνετε αρκετό χρόνο για να φτάσετε στο λιμάνι, να αγοράσετε ένα εισιτήριο (εάν δεν έχετε αγοράσει κάποιον στην Αθήνα ή στο αεροδρόμιο), καφέ και σκάφος το νωρίτερο (μερικοί αφήνουν στις 7 το πρωί και άλλοι σε περίπου 7:30).

Η Ραφήνα, βόρεια της πόλης, απέχει μόλις 10 μίλια από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας και υπάρχει υπηρεσία λεωφορείου από το αεροδρόμιο προς το λιμάνι. Η Ραφήνα σερβίρει μόνο καραβάκια για τη Σαντορίνη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, και στη συνέχεια μόνο δύο υπηρεσίες ταχύπλοων ημερησίως.

Οι εταιρείες πορθμείων

Αυτές είναι οι κύριες εταιρείες πορθμείων που εξυπηρετούν το λιμάνι της Αθήνας προς το Αθηνιό, τη Σαντορίνη, το 2017. Οι τιμές που αναφέρονται είναι βασισμένες σε μια ιστιοπλοΐα μεσαίας εβδομάδας τον Μάιο. Λάβετε υπόψη ότι οι ναύλοι και τα δρομολόγια των πορθμείων συχνά αλλάζουν:

Κρατήσεις και αγορά εισιτηρίων

Αν δεν είστε αποφασισμένοι να περάσετε πάνω από τις πιθανότητες να εξοικονομήσετε λίγες ώρες σε ένα τζετ ποδοσφαίρου ή σε ένα ταχύπλοο πλοίο, η κράτηση του πλοίου σας πολύ πριν είναι περιττή και συχνά δεν είναι ακόμη δυνατή. Οι ιστοσελίδες κράτησης πλοίων και οι ιστοχώροι των πορθμείων συχνά αντιβαίνουν μεταξύ τους, είναι ελλιπείς (ή οι πληροφορίες που υπάρχουν στα αγγλικά είναι ελλιπείς) και είναι αξιοσημείωτα αναξιόπιστες.

Αντ 'αυτού, ελέγξτε τα online προγράμματα για μια γενική ιδέα για το πότε θέλετε να ταξιδέψετε, στη συνέχεια, περιμένετε μέχρι να φτάσετε για να αγοράσετε τα εισιτήριά σας από ένα τοπικό πρακτορείο εισιτηρίων. Είναι διαθέσιμα: