Πού να γευματίσετε στο Όσλο της Νορβηγίας

Το Όσλο , αν και δεν είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της Ευρώπης - ή ακόμα και η Σκανδιναβία - είναι ένα από τα πιο εύκολο να πάρει γύρω και να κάνει επιχειρήσεις. Πρώτον, το εμπορικό κέντρο είναι σχετικά συμπαγές και έχει εξαιρετική δημόσια συγκοινωνία που είναι εύκολο στη χρήση. Μια απευθείας γραμμή τρένου σας φέρνει στο κέντρο της πόλης από τον τερματικό σταθμό αφίξεων στο αεροδρόμιο του Όσλο (OSL).

Δεύτερον: σχεδόν όλοι μιλούν εξαιρετικά αγγλικά. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να ακούσετε περισσότερες συνομιλίες με το γεύμα στα αγγλικά παρά στα νορβηγικά, καθώς είναι κοινή γλώσσα όταν συναντιούνται επιχειρηματίες από διαφορετικές σκανδιναβικές χώρες.

Έτσι, κάνοντας κράτηση και συζητώντας τις ανάγκες σας με τα εστιατόρια θα είναι τόσο εύκολη όσο είναι στο σπίτι. Η Νορβηγία δεν χρησιμοποιεί το ευρώ. το νόμισμα είναι η κορώνα, συνήθως ανταλλάσσεται σε περίπου οκτώ με το αμερικανικό δολάριο.

Όλα αυτά τα εστιατόρια βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία και είναι επίσης ανοικτά για δείπνο. Αλλά είναι ιδιαίτερα καλές για να διασκεδάσουν πελάτες ή να συζητήσουν τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Palmen
Εντυπωσιάστε τους πελάτες και βεβαιωθείτε για ένα εξαιρετικό μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο Palmen, στο κομψά ανανεωμένο Belle Epoch Palm Court στην καρδιά του Grand Hotel Oslo. Η γυάλινη θολωτή οροφή, η πολυτελή ταπετσαρία από βελούδο, η κεντρική βρύση και οι τοίχοι με πέργκολα μιλούν για την πολυτέλεια χωρίς να χτυπάνε. Η ατμόσφαιρα της εγκάρδιας υπηρεσίας και της καλής τραπεζαρίας είναι κατάλληλη για κοινωνικές ή επαγγελματικές εκδηλώσεις. θα μπορούσατε να διασκεδάσετε παλιούς φίλους, διευθύνοντες συμβούλους ή στεφανωμένα κεφάλια εδώ με ίση αφοσίωση. Ξεκινήστε με ταρτάρ μπριζόλα, σαλάτα καραβίδας με μαγιονέζα χορταριών και καραμέλα ή ένα σάντουιτς με τραχιά ταράνδα με ανοιχτή όψη, καθένα από τα οποία παρουσιάζεται όμορφα με κατάλληλα καρυκεύματα.

Κύρια μαθήματα μπορεί να είναι φιλέτο του χάλιμπατ ή άλλα φρέσκα θαλασσινά ωοτοκίας στη σάλτσα άνηθο, ή ένα confit του ποδιού κοτόπουλου με εποχιακά λαχανικά. Κάντε κράτηση σε ένα από τα πλούσια τραπεζάκια κάτω από το σιντριβάνι ή μια πιο ιδιωτική γωνιά στο πάνω δωμάτιο.

Tjuvholmen Sjomagasin
Το άνοιγμα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Astrup Fearnley σηματοδότησε την αναγέννηση μιας γειτονιάς του Tjuvholmen - Thief Island - σε μια ζωντανή σκηνή τέχνης και μια εξίσου ζωντανή σκηνή για φαγητό.

Ένα αποκορύφωμα του τελευταίου, ο Tjuvholmen Sjømagasin μεταφέρθηκε γρήγορα στο προσκήνιο της επανάστασης στην τραπεζαρία του Όσλο. Από τη στιγμή που εισέρχεστε, πέρα ​​από το ενυδρείο γεμάτο με καβούρια βασιλιά και αστακό, η αποστολή του σεφ είναι ξεκάθαρη, για να εξυπηρετήσει τα πιο φρέσκα και ωραία εποχικά θαλασσινά και με δημιουργικούς, καλλιτεχνικούς τρόπους. Επιλέξτε τα οστρακοειδή στην απλούστερη, ξεχωριστά από τη γραμμή των οστρακοειδών ή ως πιατέλα μαλακοστράκων από φρέσκο ​​αστακό, γαρίδες και μύδια στον ατμό που σερβίρονται με επιδέσμους και φρέσκο ​​ψωμί. Αλλά θα ήταν ντροπή να χάσετε τη λεπτή ανάμειξη τοπικών συστατικών του σεφ σε θαλασσινές σαλάτες και απολαυστικές σούπες που γεμίζουν με τέλεια μαγειρεμένα θαλασσινά.

Lofoten Fiskerestaurant
Με θέα στο λιμάνι στο τέλος του Aker Brygge, το Lofoten Fiskerestaurant ονομάζεται για τα νησιά Lofoten της Βόρειας Νορβηγίας που είναι γνωστά ως πηγή μερικών από τα ωραιότερα θαλασσινά. Για άτυπες συγκεντρώσεις, κλείστε ένα τραπέζι στην μεγάλη βεράντα του δρόμου. Εάν φιλοξενούντε μια μεγαλύτερη ομάδα και επιθυμείτε πλήρη προστασία της ιδιωτικής ζωής, ρωτήστε για την αίθουσα συνεδριάσεων. Όπου το τραπέζι σας, οι καλεσμένοι σας θα δειπνήσουν σε φρέσκα θαλασσινά υψηλής ποιότητας. Ξεκινήστε το μεσημεριανό σας cuviche of scallop με το αβοκάντο και το μήλο ή την ψαροταβέρνα του Lofoten, το οποίο γαρνιούνται με τα ψάρια και τα οστρακοειδή.

Engebret Café
Το παλαιότερο εστιατόριο του Όσλο, το Engebret Café, βρίσκεται σε ένα κτίριο που χρονολογείται από το 1700 και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σερβίρει παραδοσιακή νορβηγική κουζίνα. Ο τάφος είναι πάντα στο μενού, αλλά σχεδόν όλα άλλα αλλάζουν για να αντικατοπτρίζουν την εποχή - άγριο σολομό και σπαράγγια την άνοιξη και το καλοκαίρι, άγρια ​​θηράματα, αρνιά και δασικά μανιτάρια το φθινόπωρο. Μόλις ο καιρός το επιτρέπει, το εστιατόριο στον κήπο ανοίγει, κάπως λιγότερο τυπικό από το ιστορικό εσωτερικό, αλλά επίσης οδηγεί σε σοβαρές συζητήσεις. και οι δύο είναι δημοφιλείς τόποι συνάντησης για πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες.

Ekebergrestauranten
Βέβαια δεν είναι βολικό για την κεντρική εμπορική περιοχή, το εστιατόριο με θέα στο φιόρδ από το λόφο Ekeberg γλυπτική πάρκο αξίζει πολύ το σύντομο τραμ ή ταξί βόλτα. Το Ekebergrestauranten βρίσκεται μέσα σε ένα πρωτότυπο παράδειγμα πρώιμου μοντερνισμού, μια εκπληκτική λευκή βίλα που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Lars Backer στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και βρίσκεται μέσα σε μια αξιόλογη συλλογή υπαίθριας τέχνης που περιλαμβάνει γλυπτά από Rodin, Dali και Renoir.

Το σύγχρονο νορβηγικό μενού εξαρτάται από τη ρύθμιση και τις απόψεις και ο συνδυασμός είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους πελάτες και τους συναδέλφους σας με το καλό γούστο σας.