Ένα προφίλ πόλης του Όσλο, Νορβηγία

Το Όσλο (που ονομάστηκε Κριστιάνια το 1624-1878 και Κριστιανίας το 1878-1924) είναι η πρωτεύουσα της Νορβηγίας . Το Όσλο είναι επίσης η μεγαλύτερη πόλη στη Νορβηγία. Ο πληθυσμός του Όσλο είναι περίπου 545.000, ωστόσο, 1,3 εκατομμύρια ζουν στη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή του Όσλο και υπάρχουν περίπου 1,7 εκατομμύρια κάτοικοι σε ολόκληρη την περιοχή του Φινборρ του Όσλο.

Το κέντρο της πόλης του Όσλο βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία και είναι εύκολο να βρεθεί στο τέλος του φιόρδ του Όσλο από όπου η πόλη περιβάλλει και τις δύο πλευρές του φιόρδ σαν πέταλο.

Μεταφορές στο Όσλο

Είναι εύκολο να βρείτε πτήσεις προς το Όσλο-Γκάρντεμον και αν βρίσκεστε ήδη στη Σκανδιναβία , υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να φτάσετε από πόλη σε πόλη. Το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών στο Όσλο είναι αρκετά εκτεταμένο, ακριβές και οικονομικό. Όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Όσλο λειτουργούν με κοινό σύστημα εισιτηρίων, επιτρέποντας δωρεάν μεταφορά εντός μιας ώρας με τακτικό εισιτήριο.

Τοποθεσία & Καιρός του Όσλο

Το Όσλο (συντεταγμένες: 59 ° 56'N 10 ° 45'E) βρίσκεται στη βορειότερη άκρη του Όσλοφχορντ. Στην περιοχή της πόλης υπάρχουν σαράντα (!) Νησιά και 343 λίμνες στο Όσλο.

Το Όσλο περιλαμβάνει πολλά πάρκα με πολλές φυσικές όψεις, τα οποία δίνουν στο Όσλο μια χαλαρωτική, πράσινη εμφάνιση. Η άγρια ​​μούσους μερικές φορές παρατηρείται σε προαστιακές περιοχές του Όσλο το χειμώνα. Το Όσλο έχει ημιμοριακό ηπειρωτικό κλίμα και οι μέσες θερμοκρασίες είναι:

Το κέντρο της πόλης του Όσλο βρίσκεται στο τέλος του Όσλοφγουορντ από όπου η πόλη ξετυλίγεται τόσο στα βόρεια όσο και προς τα νότια και στις δύο πλευρές του φιόρδ που δίνει στην περιοχή της πόλης ένα ελαφρύ σχήμα U.

Η περιοχή του Μεγάλου Όσλο καλύπτει πληθυσμό περίπου 1,3 εκατομμυρίων την τρέχουσα περίοδο και αυξάνεται σταθερά με τους μετανάστες που προέρχονται από όλες τις σκανδιναβικές χώρες και πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας το Όσλο μια αληθινή μητρόπολη όλων των χρωμάτων και πολιτισμών. Αν και ο πληθυσμός της πόλης είναι μικρός σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καταλαμβάνει μια μεγάλη έκταση που καλύπτεται από δάση, λόφους και λίμνες. Αυτό είναι σίγουρα ένας προορισμός όπου δεν μπορείτε να ξεχάσετε να φέρετε τη φωτογραφική μηχανή σας, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που επισκέπτεστε.

Ιστορία του Όσλο, Νορβηγία

Το Όσλο ιδρύθηκε γύρω στο 1050 από τον Harold III. Τον 14ο αιώνα, το Όσλο ήρθε κάτω από την κυριαρχία της Χανσεατικής Συμμαχίας. Μετά από μεγάλη πυρκαγιά το 1624, η πόλη ξαναχτίστηκε και μετονομάστηκε σε Christiania (αργότερα και στην Κριστιανία) μέχρι το 1925, όταν το όνομα Όσλο έγινε ξανά επίσημο. Κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Όσλο έπεσε (9 Απριλίου 1940) στους Γερμανούς και καταλήφθηκε μέχρι την παράδοση (το Μάιο του 1945) των γερμανικών δυνάμεων στη Νορβηγία. Η γειτονική βιομηχανική κοινότητα Aker ενσωματώθηκε στο Όσλο το 1948.