Όσλο Gay Pride 2016 - Νορβηγική Gay Pride 2016

Κρατώντας στη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας και αντλώντας χιλιάδες υποστηρικτές κάθε χρόνο, το Oslo Gay Pride πραγματοποιείται για περίπου 10 ημέρες τον Ιούνιο, με αποκορύφωμα τα γεγονότα της τελευταίας ημέρας, τα οποία περιλαμβάνουν το Parade Pride του Όσλο και το Party Closing Pride του Όσλο. Η φετινή υπερηφάνεια του Όσλο ξεκινάει από τις 17 Ιουνίου έως τις 26 Ιουνίου, με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2016 την ημερομηνία της μεγάλης παρέλασης.

Το βραβείο Oslo ξεκινάει την Παρασκευή 17 Ιουνίου, με ένα μεγάλο κόμμα που ανοίγει στο μπαρ Elsker.

Στο τμήμα αγγλικής γλώσσας στην επίσημη ιστοσελίδα, θα βρείτε λεπτομέρειες για όλα τα γεγονότα και αυτά ενημερώνονται τακτικά από τους διοργανωτές της Pride. Μέρος αυτής της εκδήλωσης στο Όσλο περιστρέφεται γύρω από μια σειρά συζητήσεων, εργαστηρίων και συζητήσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο Pride House, στο οποίο η είσοδος είναι ελεύθερη. Το Pride House είναι ανοιχτό από τις 18 Ιουνίου έως τις 24 Ιουνίου.

Τρέχοντας από τις 19 Ιουνίου μέχρι την τελευταία μέρα του βραβείου του Όσλο (Κυριακή 26 Ιουνίου), υπάρχει ένα εκθετήριο Queer Art στο Handverkeren (Πύλη Rosenkratz 7).

Καθώς συνεχίζεται η εβδομάδα, συμβαίνουν τα μεγαλύτερα γεγονότα, ξεκινώντας με την έναρξη της Τετάρτης 22 Ιουνίου, του Pride Park , μέσω του οποίου θα περάσουν πάνω από 60.000 άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Pride της Όσλο. Λειτουργώντας από Τετάρτη μέχρι Σάββατο, κατά τα απογεύματα και τα βράδια (δείτε την επίσημη ιστοσελίδα για ακριβείς ώρες), το Pride Park φιλοξενεί μια σειρά από μουσικές παραστάσεις, εκδηλώσεις χορού DJ και πάρτι. Η είσοδος είναι δωρεάν και το πάρκο βρίσκεται στην πισίνα Spikersuppa στο Eidsvolls Plass (πλατεία Eidsvoll), ακριβώς στην καρδιά της πόλης - κοντά στο Βασιλικό Παλάτι και το νορβηγικό κοινοβούλιο.

Μία συναυλία φέτος στο Pride Park είναι η παράσταση της Παρασκευής το βράδυ από τη σουηδική ράπερ Silvana Imam.

Το Σάββατο, 25 Ιουνίου, η παρέλαση του Oslo Gay Pride Parade πραγματοποιείται τη 1 μ.μ., ξεκινώντας από το Gronland και επιδιώκοντας το δρόμο της στους δρόμους της πόλης. Η υπερηφάνεια κορυφώνεται αργότερα την ίδια μέρα με το Κόμμα που κλείνει το Pride της Όσλο, κατά τη διάρκεια του οποίου περίπου 2.000 ερασιτέχνες θα μπαίνουν στο Rockefeller Music Hall.

Με περίπου 650.000 κατοίκους, το Όσλο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας και είναι επίσης ο πολιτικός, πολιτιστικός, μεταφορικός και πολιτιστικός κόμβος του έθνους. Είναι επίσης μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στην Ευρώπη (ο εκτεταμένος πληθυσμός του μετρό υπερβαίνει τα 1,7 εκατομμύρια) και η ομοφυλόφιλη κοινότητα εδώ έχει αυξηθεί δραματικά την τελευταία δεκαετία - είναι επίσης πιο ορατή από ποτέ, αν και η LGBT ζωή στο Όσλο είναι σχετικά χαμηλού βαθμού και εύκολη, αλλά και αρκετά ενσωματωμένη σε άλλα βασίλεια της πόλης.

Σχεδιάζετε να επισκεφθείτε το Όσλο με το τρένο; Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας ένα Pass Eurail.

Όσλο Φιλικοί Πόροι

Μπορείτε να βρείτε πολλά για τη γκέι σκηνή στο Όσλο, ελέγχοντας το Nighttours.com Oslo Gay Guide. Επιπλέον, το δικό του site Scandinavia.com Travel.com έχει μια καταπληκτική Best Gay Bars στο άρθρο του Όσλο που προσφέρει πολλές μεγάλες προτάσεις για το πού να βγείτε και να διασκεδάσετε στην πρωτεύουσα - όπως ίσως μαντέψετε, πολλοί από αυτούς τους χώρους θα είναι μαρμελάδα- γεμάτο με γλέντια κατά τη διάρκεια της υπερηφάνειας του Όσλο.

Η τουριστική οργάνωση της Νορβηγίας, επισκεφθείτε τη Νορβηγία, παράγει ένα πολύ χρήσιμο διαδικτυακό τμήμα LGBT Travel της Νορβηγίας που γεμίζει με συμβουλές και συμβουλές για την επίσκεψη σε αυτό το εξαιρετικά ομοφυλόφιλο έθνος. Επιπλέον, ο επίσημος τουριστικός οργανισμός για την περιοχή, Επισκεφθείτε το Όσλο, παράγει αυτό το εξαιρετικό αστάρι για τους επισκέπτες του LGBT στην πόλη, συμπληρώνοντας προτάσεις για τη νυχτερινή ζωή και το ημερολόγιο εκδηλώσεων και άλλες συμβουλές για τους ομοφυλόφιλους επισκέπτες.