Ο Καιρός στο Όσλο

Ποιος είναι ο καιρός στο Όσλο της Νορβηγίας;

Χάρη στη ροή του Κόλπου, η Σκανδιναβία είναι πιο ζεστή από όσο θα περίμενε κανείς. Το Όσλο και το μεγαλύτερο μέρος της Νορβηγίας θεωρείται ότι έχουν ήπιο κλίμα, αλλά μπορεί να κυμαίνεται σημαντικά από έτος σε έτος στις βόρειες περιοχές.

Ένα ενδιαφέρον φαινόμενο στα περισσότερα μέρη της Σκανδιναβίας είναι η εμφάνιση του ηλιόλουστου ήλιου και της πολικής νύχτας. Οι εποχές καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Το μεσημέρι, μπορείτε να περιμένετε περίπου 5-7 ώρες φως της ημέρας στην περιοχή του Όσλο.

Το φως της ημέρας παίρνει το δικό του πίσω το καλοκαίρι, με λίγο σκοτάδι τη νύχτα, ενώ το καλοκαίρι κυριαρχεί.

Εκτός από τις κλιματικές διαφορές στις βόρειες και νότιες περιοχές, το κλίμα ποικίλλει επίσης από τις παράκτιες περιοχές μέχρι τις ενδοχώρα. Ενώ η ακτή τείνει να είναι πιο συνεπής με τους ήπιους χειμώνες και τα δροσερά καλοκαίρια, οι εσωτερικές περιοχές έχουν το πλεονέκτημα των θερμότερων καλοκαιριών, αλλά τους πιο κρύους χειμώνες. Το Όσλο είναι περισσότερο από το τελευταίο, αλλά μοιράζεται μερικά χαρακτηριστικά των παράκτιων περιοχών.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον τρέχοντα καιρό στο Όσλο.

Γεωγραφία

Το Όσλο καταλαμβάνει το βόρειο άκρο του Φιόρδ του Όσλο που κόβει την ανάσα. Σε όλες τις άλλες κατευθύνσεις, το Όσλο περιβάλλεται από δάση, κορυφογραμμές και λίμνες. Η πόλη θεωρείται ότι έχει υγρό ηπειρωτικό κλίμα, σύμφωνα με το σύστημα ταξινόμησης κλίματος του Koppen.

Πολλοί ταξιδιώτες υποθέτουν ότι το Όσλο είναι μια πόλη του αιώνιου χειμώνα, αλλά το Όσλο είναι τόσο μια πόλη του καλοκαιριού και του ήλιου, όπως μπορείτε να ελπίζετε να φτάσετε σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, picnickers και λάτρεις του φρέσκου αέρα παίρνουν τα πάρκα και την ύπαιθρο για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις καιρικές συνθήκες. Ο καλοκαιρινός καιρός είναι συνήθως ήπιος και ευχάριστος, με μια σειρά καυτών περιόδων. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να περιμένετε μια πολύ καλή στιγμή. Ιούλιος και Αύγουστος είναι οι θερμότεροι μήνες, με τη μέση θερμοκρασία άνετη 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες είναι γνωστό ότι ανεβαίνουν στα τριάντα, αλλά αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια. Δεδομένου ότι το φιόρδ είναι κυρίως περιτυλιγμένο από γη, η θερμοκρασία του νερού μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά για αυτό το μέρος του κόσμου.

Ο καιρός στη Νορβηγία δεν είναι τόσο μετριοπαθής.

Τι να περιμένεις

Οι μέρες θα μειωθούν δραματικά το φθινόπωρο καθώς ο ήλιος παίζει κρυφτό και ψάχνει στο Όσλο. Το φθινόπωρο είναι γενικά μια περίοδος ταχείας αλλαγής και η θερμοκρασία θα πέσει ξαφνικά σε 7 βαθμούς τον Οκτώβριο. Οι βροχοπτώσεις είναι υψηλές κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, και ο παγετός θα συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μόλις ο παγετός μπαίνει, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν οι λάτρεις των σπορ χιονιού περιμένουν με ανυπομονησία την άφιξη του χειμώνα.

Το χειμώνα, το Όσλο μεταμορφώνεται στο χειμωνιάτικο τοπίο που είναι γνωστό. Το χιόνι είναι άφθονο, καθιστώντας την πόλη το κατάλληλο μέρος για χειμερινά σπορ. Οι θερμοκρασίες είναι κατά μέσο όρο ψυχρές 0 μοίρες από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι το Μάρτιο, με τον Ιανουάριο ως τον ψυχρότερο μήνα του έτους και με την καμπύλη -2 βαθμούς. Το ακραίο κρύο είναι σπάνιο, αλλά οι θερμοκρασίες -25 έχουν καταγραφεί από καιρό σε καιρό. Ο πάγος αναπτύσσεται στα εσωτερικά μέρη του φιορδ του Όσλο και σε εξαιρετικά κρύους χειμώνες ολόκληρο το φιόρδ μπορεί να παγώσει. Τα πράγματα μπορεί να είναι κάπως άθλια το χειμώνα, αλλά με λίγη πρωτοβουλία, υπάρχουν πολλές χειμερινές δραστηριότητες για να απολαύσετε μέσα στα όρια της πόλης.

Ο καιρός μπορεί να είναι απρόβλεπτος λόγω των ατλαντικών ανέμων, οπότε είναι καλύτερο να έρθετε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, ανεξάρτητα από την εποχή.

Η άνοιξη βλέπει μια άλλη γρήγορη αλλαγή στη θερμοκρασία, καθώς ο χειμώνας-ντροπαλός ήλιος ξαφνικά επιστρέφει για να λιώσει το χιόνι. Από τεχνική άποψη, η άνοιξη θεωρείται η ξηρότερη περίοδος του έτους με μόνο ελαφρά βροχόπτωση, αλλά το νερό είναι, στην πραγματικότητα, άφθονο χάρη στις λιωμένες τράπεζες χιονιού. Η νωρίς την άνοιξη είναι ακόμα ψυχρή, οπότε μην πάρετε πολύ ενθουσιασμένος ακόμα. Κρατήστε τα βαριά παλτά κοντά, μόνο στην περίπτωση. Η βροχή πέφτει μέτρια καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους σε ετήσια βροχόπτωση (φανταστική λέξη για βροχοπτώσεις) 763 χιλιοστών. Οι βροχές σε υγρή εποχή τον Αύγουστο, όταν οι ντους πέφτουν με μεγαλύτερη ένταση.

Όπως και τα περισσότερα μέρη του κόσμου, το Όσλο έχει δει το μερίδιό του σε φυσικές καταστροφές τον περασμένο αιώνα.

Πιο πρόσφατα, το 2010, εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενωθούν λόγω πλημμυρών και καταιγίδων ως αποτέλεσμα των παγκόσμιων αλλαγών του κλίματος.