Η αλλαγή της φρουράς στο παλάτι του Όσλο

Παρακολουθήστε ένα πραγματικά βασιλικό γεγονός με μεγάλη ιστορία

Η αλλαγή του φρουρού στο Όσλο είναι ένα σπουδαίο πράγμα για τους τουρίστες να είναι μάρτυρες και είναι δωρεάν. Μπορείτε να πάρετε την αλλαγή του φύλακα στο βασιλικό παλάτι του Όσλο, το σπίτι του βασιλιά της Νορβηγίας . Σήμερα είναι το σπίτι του βασιλιά Harald V και της Βασίλισσας Sonja.

Κάντε το δρόμο σας προς την Πύλη Karl Johans προς το Βασιλικό Παλάτι και ενώστε άλλους επισκέπτες που περιμένουν για αυτό το βασιλικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στις 1:30 μ.μ. καθημερινά, ανεξάρτητα από τον καιρό στο Όσλο .

Ολόκληρη η αλλαγή των φρουρών διαρκεί περίπου 40 λεπτά.

Το καλοκαίρι, οι αστυνομικοί και ένα νορβηγικό στρατιωτικό συγκρότημα οδηγούν τους φρουρούς στους δρόμους του Όσλο, ξεκινώντας από το φρούριο Akershus στις 1:10 μ.μ. Η πομπή μετακινείται στο Kirkegaten και από εκεί στην Πύλη Karl Johans και στο Βασιλικό Παλάτι, όπου η αλλαγή της φρουράς εμφανίζεται στις 1:30 μ.μ., όπως πάντα.

Οι βασιλικοί φρουροί που βλέπετε κατά την αλλαγή των φρουρών στο Όσλο ονομάζονται Φρουρά του Βασιλιά. Αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες εκτελούν αστυνομικό καθήκον, φυλάσσοντας τη βασιλική κατοικία όλο το 24ωρο.

Πότε να επισκεφθείτε το Βασιλικό Παλάτι

Ενώ μπορείτε να δείτε την αλλαγή του φρουρίου κάθε μέρα, όλο το χρόνο, υπάρχει μια εποχή του χρόνου που είναι καλύτερα από ό, τι άλλοι για να επισκεφθείτε. Στις 17 Μαΐου (Ημέρα Σύνταξης στη Νορβηγία), η αλλαγή του φύλακα γίνεται ένα περίτεχνο, σε όλη την πόλη εκδήλωση με μπάντες που συνοδεύουν τη βασιλική οικογένεια σε πομπή.

Στις 1:30 μ.μ., υπάρχει επίσης αλλαγή της τελετής φρουράς στο φρούριο Akershus έξω από το Όσλο, το οποίο είναι η κατοικία άλλων σημαντικών μελών της βασιλικής οικογένειας: ο πρίγκιπας του Crown Prince και η Crown Princess.

Περισσότεροι τρόποι να γνωρίσετε το Βασιλικό Παλάτι

Ακόμη και αν δεν μπορείτε να φτάσετε στο Βασιλικό Παλάτι για να δείτε τους φρουρούς σε δράση, είναι ένα ιστορικά σημαντικό και αρχιτεκτονικά εκπληκτικό ορόσημο για επίσκεψη, χτισμένο σε νεοκλασικό στιλ και ολοκληρώθηκε το 1849. Το παλάτι περιβάλλεται από ένα πάρκο με λίμνες, αγάλματα και γρασίδι.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε εκκλησιαστική υπηρεσία στο Παρεκκλήσι των Παλατιών 11 π.μ. τις Κυριακές ή να υπογράψετε επίσκεψη για ξεναγήσεις καθημερινά το καλοκαίρι. Είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση των εισιτηρίων σας στο διαδίκτυο, αν και αν είστε τυχεροί, σε μια αργή ημέρα, ίσως μπορείτε να πάρετε ένα επιπλέον εισιτήριο στην πόρτα.