Καιρός στη Νορβηγία: Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας

Έχετε κάνει κράτηση για το ταξίδι σας στη Νορβηγία και τώρα αναρωτιέστε τι είναι ο καιρός για να μπορέσετε να συσκευάσετε ανάλογα. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι ο καιρός στη Νορβηγία είναι θερμότερος από όσο θα περίμενε κανείς, λαμβάνοντας υπόψη πόσο βόρεια είναι. Αυτό οφείλεται στη ζεστασιά του ρυακιού του Κόλπου, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ένα εύκρατο κλίμα για μεγάλο μέρος της χώρας.

Περιφέρειες στη Νορβηγία

Αυτή η σκανδιναβική χώρα έχει ένα κλίμα που κυμαίνεται εύκολα από έτος σε έτος, ειδικά στα πιο βόρεια μέρη της, τα οποία βρίσκονται στην άκρη της παγκόσμιας εύκρατης ζώνης.

Στις βόρειες περιοχές, οι θερινές θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν στη δεκαετία του '80. Οι χειμώνες είναι σκοτεινές και έχουν περισσότερο χιόνι από άλλα μέρη της χώρας.

Στις παράκτιες και στις εσωτερικές περιοχές, το κλίμα ποικίλλει σημαντικά. Οι παράκτιες περιοχές έχουν ένα κλίμα με ψυχρότερα καλοκαίρια. Οι χειμώνες είναι σχετικά μέτριοι και βροχερός με λίγα χιόνια ή παγετό.

Οι εσωτερικές περιοχές έχουν ηπειρωτικό κλίμα με ψυχρότερους χειμώνες αλλά θερμότερα καλοκαίρια (για παράδειγμα, το Όσλο ). Εσωτερικά η θερμοκρασία μπορεί εύκολα να πέσει κάτω από -13 βαθμούς Φαρενάιτ.

Εποχές

Την άνοιξη, το χιόνι λιώνει, υπάρχει πολύ ηλιακό φως και οι θερμοκρασίες αυξάνονται γρήγορα, συνήθως τον Μάιο.

Το καλοκαίρι, οι υψηλές θερμοκρασίες είναι συνήθως στα υψηλά 60s έως τα 70s, αλλά μπορούν να ανέβουν στα μέσα της δεκαετίας του '80, ακόμα πιο βόρεια. Ο καιρός στη Νορβηγία είναι καλύτερος μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, όταν είναι συνήθως ήπιος και καθαρός. Ο Ιούλιος τείνει να είναι πιο ζεστός.

Ο χειμώνας μπορεί να είναι πικρά κρύος, ακόμα και τον Απρίλιο. Οι θερμοκρασίες μπορούν να βυθιστούν κάτω από τους 20 βαθμούς Φαρενάιτ.

Αν αγαπάτε τις δραστηριότητες χιονιού και δεν σας πειράζει η χαμηλή θερμοκρασία, θα βρείτε το πιο χιόνι από το Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Πολικά φώτα και ημίγλυκο ήλιο

Ένα ενδιαφέρον φαινόμενο στη Νορβηγία (και σε άλλα μέρη της Σκανδιναβίας) είναι η εποχική αλλαγή στη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Το μεσημέρι, το φως της ημέρας διαρκεί πέντε με έξι ώρες στη νότια Νορβηγία, ενώ στο βορρά επικρατεί το σκοτάδι.

Αυτές οι σκοτεινές μέρες και νύχτες ονομάζονται Πολικές Νύχτες .

Το καλοκαίρι, το φως της ημέρας αναλαμβάνει και δεν υπάρχει σκοτάδι το βράδυ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ακόμα πιο νότια από το Τρόντχαϊμ. Η έκταση του χρόνου ονομάζεται Midnight Sun.

Ο καιρός στη Νορβηγία ανά μήνα

Για να μάθετε περισσότερα για τον καιρό στη Νορβηγία για συγκεκριμένο μήνα, επισκεφθείτε τη Σκανδιναβία με το σχεδιασμό μηνών ταξίδι.