Μάθετε τον ευκολότερο τρόπο να φτάσετε από το Όσλο στο Μπέργκεν στη Νορβηγία

Τρένο, Αεροπλάνο, Λεωφορείο ή Αυτοκίνητο

Με μόνο 480 χιλιόμετρα (μόλις κάτω από 300 μίλια) που χωρίζει το Όσλο και το Μπέργκεν στη Νορβηγία , πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να επισκεφθούν και τις δύο πόλεις κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Όχι μόνο θα βρείτε ότι τόσο το Όσλο όσο και το Μπέργκεν προσφέρουν μουσεία παγκόσμιας κλάσης, πανέμορφους δημόσιους χώρους και πλούσιο τοπικό πολιτισμό, αλλά το ταξίδι στο μεταξύ μπορεί να είναι εξίσου ικανοποιητικό καθώς θα αντιμετωπίζετε τις εκπληκτικές απόψεις μερικών από τις πιο γραφικές βουκολικό σκηνικό.

Υπάρχουν τέσσερις κύριες επιλογές για να ταξιδέψετε μεταξύ των δύο πόλεων. Κάθε επιλογή έχει τα υπέρ και τα κατά της, όπως το κόστος, η δέσμευση χρόνου και η ευελιξία που προσφέρονται. Ανεξάρτητα από τον τρόπο μετακίνησης που επιλέγετε, να έχετε υπόψη σας ότι με βάση την εποχή, μπορεί να αντιμετωπίσετε μια επίθεση των τουριστών, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες τιμές ή ακόμα και σε πλήρη πώληση.

Ταξιδεύοντας αεροπορικώς

Η πτήση από το Όσλο στο Μπέργκεν είναι ένα γρήγορο ταξίδι 50 λεπτών. Οι αεροπορικές εταιρείες που καλύπτουν τη γραμμή Όσλο-Μπέργκεν είναι οι Scandinavian Airlines, οι Norwegian Airlines και οι Wideroe Airlines, οι οποίες προσφέρουν πτήσεις πολλές φορές την ημέρα. Η πτήση μπορεί να είναι μια γρήγορη και σχετικά εύκολη επιλογή, αλλά δεν είναι πάντα μια μεγάλη επιλογή για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με προϋπολογισμό. Ωστόσο, εάν είστε ευέλικτοι με το πρόγραμμά σας, ίσως μπορείτε να βρείτε μια πτήση που είναι φθηνότερη από τη λήψη του τρένου.

Με το τρένο

Καμία άλλη διαδρομή με τρένο στην Ευρώπη δεν είναι τόσο γραφική ή ευχάριστη, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Όσλο και Μπέργκεν , που ονομάζεται επίσης "Το καλύτερο ταξίδι στον κόσμο".

Υπάρχουν πολλές αναχωρήσεις καθημερινά στο The Bergen Railway, ενώ το ταξίδι από το Όσλο στο Bergen διαρκεί περίπου επτά ώρες. Θα εξοικονομήσετε χρήματα επιλέγοντας μια καθορισμένη ημερομηνία και ώρα, αλλά προσφέρονται επίσης πιο ακριβές, ευέλικτες επιλογές εισιτηρίων.

Με το αυτοκίνητο

Αν σκοπεύετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο Όσλο (ή στο Μπέργκεν) και θέλετε να οδηγήσετε στην άλλη πόλη, ο πιο γρήγορος τρόπος να πάτε είναι να πάρετε το δρόμο E16 δυτικά για επτά ώρες.

Δεν θα εξοικονομήσετε χρόνο μόνο με αυτή τη διαδρομή, αλλά θα έχετε την ευκαιρία να οδηγείτε μέσω της μακρύτερης σήραγγας του κόσμου.

Ωστόσο, αν δεν είστε σύντομος χρόνος και οι προβολές αποτελούν προτεραιότητα, σκεφτείτε τη διαδρομή E134 ακολουθούμενη από διαδρομές 40 και 7. Αυτή η επιλογή θα διαρκέσει μισή ώρα περισσότερο από τη διαδρομή E16, αλλά είναι πολύ πιο γραφική. Θα μπορείτε επίσης να σταματήσετε σε οποιαδήποτε από τις πόλεις στην πορεία, συμπεριλαμβανομένων των Kongsberg, Nore og Uvdal και Eidfjord.

Αν ταξιδεύετε από το Όσλο, κατευθυνθείτε προς τα δυτικά προς το Εθνικό Πάρκο Hardangervidda και αν έρχεστε από το Bergen, πηγαίνετε ανατολικά στη διαδρομή 7, ακολουθούμενη από τη διαδρομή 40 και τη διαδρομή E134.

Με λεωφορείο

Το Nor-Way Bussekspress, που είναι υπηρεσία υπεραστικών λεωφορείων, λειτουργεί μεταξύ Όσλο και Μπέργκεν με τακτικές αναχωρήσεις και στις δύο πόλεις. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αγοράσετε τα εισιτήριά σας στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στα κέντρα της πόλης την ημέρα του ταξιδιού σας ή online λίγες μέρες πριν πάτε. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 10 ώρες, οπότε δεν είναι σίγουρα η πιο γρήγορη επιλογή, είναι ίσως ο φθηνότερος τρόπος να ταξιδέψετε μεταξύ Όσλο και Μπέργκεν.

Δημοφιλή αξιοθέατα στο Όσλο

Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, σίγουρα θα αρχίσετε να εξερευνούμε. Στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας του Όσλο, τα μουσεία όλων των ειδών, όπως το Νορβηγικό Ναυτικό Μουσείο και το Μουσείο Βικινέζικων Πλοίων, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των υποχρεωτικών επισκέψεων.

Άλλα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της πόλης είναι το The Vigeland Park, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα γλυπτικής του κόσμου, το μεσαιωνικό κάστρο, το φρούριο Akershus, για το οποίο πήρε το όνομα του πολύ δημοφιλές αξιοθέατο της Disney, το Κέντρο Νόμπελ Ειρήνης, το Μουσείο Kon-Tiki που τιμά τους πιο διάσημους εξερευνητές της ιστορίας, το Νορβηγικό Μουσείο Πολιτιστικής Ιστορίας, το Βασιλικό Παλάτι, το οποίο είναι η πρώην κατοικία του βασιλιά Charles III, και το Μουσείο Fram, το οποίο αναλύει τον ρόλο της Νορβηγίας στην πολική εξερεύνηση.

Δημοφιλή αξιοθέατα στο Μπέργκεν

Αν και μικρότερη από Olso, Bergen έχει ακόμα πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες του. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι περιβάλλεται από το μεγαλύτερο φιόρδ της Νορβηγίας, το Sognefjord, το οποίο φιλοξενεί την περιοχή Bryggen της λίστας μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, και πολλά άθικτα φυσικά θαύματα.

Το Χανσεατικό Μουσείο και το Schøtstuene, το οποίο στεγάζεται σε ένα από τα παλαιότερα ξύλινα κτίρια της πόλης, το λατρευτό The Gingerbread Town και το Ενυδρείο του Μπέργκεν καθιστούν την πόλη αυτή ένα υπέροχο μέρος για οικογένειες.

Οι λάτρεις της ιστορίας θα απολαύσουν ένα ταξίδι στο Φρούριο Μπέργκενς, το οποίο είναι ένα από τα πιο καλά διατηρημένα φρούρια στη Νορβηγία, και για όσους έχουν μια γεύση για το μακάβριο, το Μουσείο Λεοπών στο νοσοκομείο του St. Jørgen δίνει στους επισκέπτες μια ματιά στο θεραπευτικό κέντρο που είχε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ασθενών σε όλη την Ευρώπη.