Πότε είναι η Ημέρα της Ανεξαρτησίας στη Νορβηγία (Συνταγματική Ημέρα / Syttende Mai);

Η Ημέρα Ανεξαρτησίας στη Νορβηγία δεν είναι δημοφιλής, αλλά η Συνταγματική Ημέρα είναι Τι άλλες χώρες ονομάζουν Ημέρα της Ανεξαρτησίας τους, η Νορβηγία γιορτάζει την Ημέρα του Συντάγματος. Τι περιμένουν οι ταξιδιώτες αυτήν την ημέρα στη Νορβηγία; Γιατί το ονομάζουν Ημέρα του Συντάγματος της Νορβηγίας, Εθνική Ημέρα ή Syttende Mai;

Πότε είναι Ημέρα Ανεξαρτησίας στη Νορβηγία

Στη Νορβηγία, η Εθνική Ημέρα καταγράφεται στις 17 Μαΐου, η οποία είναι γνωστή ως Ημέρα του Συντάγματος της Νορβηγίας και παρόμοια με τις αργίες της Ημέρας της Ανεξαρτησίας άλλων χωρών.

Σήμερα, η ημέρα αυτή γιορτάζεται πολύ περισσότερο από την πραγματική Ημέρα Ανεξαρτησίας της Νορβηγίας στις 7 Ιουνίου.

Από το 1660, η Νορβηγία ήταν μέρος του δίδυμου βασιλείου της Δανίας-Νορβηγίας και πριν από αυτή η Νορβηγία ήταν στην Ένωση του Kalmar με τη Σουηδία και τη Δανία. Ο μοναδικός χρόνος στη νορβηγική ιστορία που η Νορβηγία δεν μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι ένα ανεξάρτητο βασίλειο ήταν μεταξύ του 1537 και του 1660 (όταν ήταν επαρχία της Δανίας). Τα συναισθήματα και η αφοσίωση στη Νορβηγία ήταν πάντα πολύ δυνατά απέναντι στον μονάρχη (ήταν μετά από όλη την νορβηγική καταγωγή και κληρονόμος στη Νορβηγία) και πολύ λίγοι ήθελαν να διαλύσουν την ένωση το 1814.

Τι είναι τόσο ξεχωριστό για τις 17 Μαΐου ; Η ιστορία πίσω από τις 17 Μαΐου αντιπροσωπεύει τη δράση της Νορβηγίας για να αποφύγει να παραχωρηθεί στη Σουηδία, αφού χάσει έναν παρατεταμένο και καταστροφικό πόλεμο. Το νορβηγικό σύνταγμα ήταν το πιο σύγχρονο στην Ευρώπη τότε.

Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι οι Νορβηγοί γιορτάζουν την εθνική τους ημέρα διαφορετικά από τις άλλες σκανδιναβικές χώρες , καθιστώντας το ένα ενδιαφέρον γεγονός για τους ταξιδιώτες.

Στις 17 Μαΐου, οι επισκέπτες και οι ντόπιοι παρακολουθούν παράλληλα τις πολύχρωμες πομπές των παιδιών με πανό, σημαίες και ζώνες, όπως βλέπετε στους εορτασμούς της Ημέρας της Ανεξαρτησίας σε πολλές άλλες χώρες.

Πώς γιορτάζεται;

Οι διακοπές της ημέρας της Ανεξαρτησίας στη Νορβηγία είναι μια εορταστική περίοδος με εορταστική διάθεση σε όλη τη χώρα, ειδικά στην πρωτεύουσα του Όσλο .

Στο Όσλο, η νορβηγική βασιλική οικογένεια κυματίζει στις περαστικές πομπές από το μπαλκόνι του παλατιού. Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που συμβάλλει στην καθιέρωση της Συνταγματικής Ημέρας μιας μοναδικής εθνικής γιορτής είναι όλα τα όμορφα "Bunads" (τα παραδοσιακά νορβηγικά κοστούμια) που μπορείτε να δείτε οι ντόπιοι φορούν. Τι εμπειρία για τους επισκέπτες!

Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε. Αν επισκέπτεστε τη Νορβηγία σχετικά με αυτό το ετήσιο ταξίδι, παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές και δεν θα κάνουν σχέδια για ψώνια. Οι διακοπές της 17ης Μαΐου στη Νορβηγία είναι μια ομοσπονδιακή εορτή που σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα υποστηρίζουν. Οι μόνες ανοιχτές επιχειρήσεις είναι πιθανό βενζινάδικα και ξενοδοχεία ... και πολλά εστιατόρια. Αλλά ακόμη και με τα εστιατόρια, θα είναι καλύτερα να κάνετε διπλό έλεγχο - να καλέσετε μπροστά και να ρωτήσετε αν είναι ανοιχτά, απλά για να είστε στην ασφαλή πλευρά. Ή, προγραμματίζετε να περάσετε αυτή τη μέρα με φίλους και οικογένεια στη Νορβηγία, ίσως να γιορτάζετε την ημέρα που βλέπετε μία από τις τοπικές πομπές και στη συνέχεια να επιστρέφετε στο σπίτι ή το ξενοδοχείο στο οποίο μένετε, έτσι δεν χρειάζεται να εξαρτάται από τις επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές καθόλου. (Σε αυτή την περίπτωση, φροντίστε να φέρετε τη φωτογραφική σας μηχανή για την πομπή.)

Στη νορβηγική , αυτή τη μέρα ονομάζεται Syttende Mai (17 Μαΐου) ή η Grunnlovsdagen (Ημέρα Συντάγματος).