Τα καλύτερα πάρκα στο Όσλο

Vigeland Park

Ένα από τα πιο όμορφα δημόσια πάρκα του Όσλο, το πάρκο Vigeland περιλαμβάνει το έργο της ζωής του Gustav Vigeland, ενός διάσημου νορβηγικού γλύπτη. Περισσότεροι από 200 αριστουργήματα της Vigeland, όπως το χάλκινο Sinnataggen και το Monolitten, ένα σπιράλ 17 μέτρων που πλαισιώνεται από 121 επιβλητικές φιγούρες, όλα αποτελούνται από ένα κομμάτι λευκό γρανίτη. Υπάρχει κέντρο επισκεπτών, κατάστημα με σουβενίρ και καφετέρια.

Χρησιμοποιήστε το T-BANE: Majorstuen. TRAM: 12 στο Vigelandsparken.

Πάρκο ψυχαγωγίας TusenFryd

Το Tivoli της Κοπεγχάγης ήταν το μοντέλο για αυτό το πάρκο ψυχαγωγίας. Γεμάτο με κυλινδρικούς κύλινδροι τύπου βρόχου και ανοιγόμενου τιρκουρού, προσφέρει επίσης ένα υδάτινο πάρκο, ένα διαστημικό σκάφος μήκους 67 μέτρων, καρουσέλ και περισσότερες από 20 άλλες βόλτες. Εστιατόρια, καταστήματα με σουβενίρ, αμφιθέατρο, παιχνίδια και ψυχαγωγία αποτελούν μέρος της έκκλησης. Εντός του εδάφους είναι το εκπαιδευτικό θεματικό πάρκο Vikinglandent. Ένα λεωφορείο τρέχει μεταξύ του κεντρικού σταθμού λεωφορείων του Όσλο και του TusenFryd κατά τις ώρες λειτουργίας.

Slottsparken

Αυτό το πάρκο κάστρου, το οποίο περιβάλλει το Βασιλικό Παλάτι, είναι ανοιχτό για το κοινό. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την αλλαγή της φρουράς εδώ. Όταν ο βασιλιάς κατοικεί, η μπάντα της Βασιλικής Φρουράς συνοδεύει την αλλαγή με τη μουσική. Ένα ιππικό άγαλμα του βασιλιά Karl Johan, ο οποίος κυβερνούσε τη Νορβηγία και τη Σουηδία κατά το πρώτο μισό του 19ου αιώνα, βρίσκεται μπροστά στο κάστρο. Πάρτε το T-BANE στο Nationaltheateret.

Βοτανικός κήπος και μουσείο Hage

Αυτοί οι καλοφροντισμένοι κήποι είναι ανοιχτοί όλο το χρόνο. Καλύπτουν περίπου 40 στρέμματα και περιβάλλουν το πανεπιστημιακό μουσείο. Δείτε τον επιστημονικά προσανατολισμένο Συστηματικό Κήπο, τον Οικονομικό Κήπο με φυτά γνωστά για πρακτικές χρήσεις, είτε πρόκειται για βρώσιμα, είτε για φάρμακα είτε για φυτικές ίνες ή χρωστικές. Δείτε επίσης το Rock Garden, ένα μικροσκοπικό τοπίο από κοιλάδες, καταρράκτες, κορυφογραμμές και φυτά και το The Palm House όπου υπάρχουν φυτά από την έρημο και τις τροπικές περιοχές.

Βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο του Όσλο-Τόγιεν, Trondheimsveien 23b.

Tøyenbadet Water Park

Αυτό το ενδιαφέρον πάρκο νερού βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Όσλο. Διαθέτει αίθουσα κολύμβησης και πολλές πισίνες υπαίθριων χώρων καθώς και νεροτσουλήθρα και σάουνα. Υπάρχει ακόμη και ένας εσωτερικός τοίχος αναρρίχησης. Τα μικρά παιδιά έχουν τη δική τους πισίνα. Η εξωτερική πισίνα είναι ανοιχτή όλο το χρόνο. Το πάρκο διαθέτει χώρο περιποίησης και ντους. Ένα μικρό καφέ σερβίρει αναψυκτικά. Βρίσκεται στο Helgesensgate 90.