Πώς να ταξιδέψετε μεταξύ Όσλο και Στάβανγκερ στη Νορβηγία

Στη Νορβηγία, το Όσλο - η πρωτεύουσα της χώρας - και το Στάβανγκερ δεν είναι ούτε 200 αεροσκάφη μακριά, αλλά η απόκτηση από μια πόλη σε άλλη μέσω της γης διαρκεί πολύ περισσότερο από ό, τι αναμενόταν. Το ταξίδι μεταξύ Όσλο και Στάβανγκερ δεν είναι ακριβώς μια ευθεία βολή. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές επιλογές ταξιδιού με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Όσλο στο Στάβανγκερ από τον αέρα

Αυτή είναι σίγουρα η πιο γρήγορη επιλογή. Μπορείτε να φτάσετε από το Όσλο στο Στάβανγκερ ή από το Stavanger πίσω στο Όσλο με απευθείας πτήση 50 λεπτών.

Οι αεροπορικές εταιρείες που καλύπτουν τη δημοφιλή διαδρομή Όσλο-Στάβανγκερ είναι συνήθως Νορβηγικά, SAS και Wideroe με τακτικές πτήσεις. Όταν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, η μονόδρομη διαδρομή δεν είναι εξαιρετικά ακριβή και ο νορβηγικός αέρας είναι συνήθως η φθηνότερη επιλογή. Υπέρ και κατά? Είναι γρήγορη και ανώδυνη, αλλά και μία από τις πιο ακριβές επιλογές.

Όσλο στο Στάβανγκερ με το τρένο

Εάν θέλετε να χαλαρώσετε και να έχετε μια ωραία θέα κατά μήκος της νότιας ακτής της Νορβηγίας, χρησιμοποιήστε το τρένο από το Όσλο για το Στάβανγκερ. Τα κακά νέα είναι ότι το τρένο από το Όσλο στο Στάβανγκερ διαρκεί περίπου οκτώ ώρες. Αλλά αν έχετε χρόνο για ένα γραφικό ταξίδι και να αγοράσετε εισιτήρια Minipris (νορβηγικά) εκ των προτέρων, το εισιτήριο μονής διαδρομής θα πρέπει να είναι φθηνότερο από το αεροπορικό εισιτήριο. Μπορείτε να κάνετε κράτηση τρένων εκ των προτέρων για αυτό και άλλες νορβηγικές διαδρομές με την Rail Europe.

Όσλο στο Στάβανγκερ με το αυτοκίνητο

Η οδήγηση είναι η επιλογή για ευελιξία. Εάν ενοικιάζετε αυτοκίνητο στο Όσλο (ή στο Σταβανγκερ) και θέλετε να οδηγήσετε τα 500 χιλιόμετρα στην άλλη πόλη, γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο επιλογές που περιλαμβάνουν δρόμους με διόδια και ένα μεγαλύτερο που δεν το κάνει.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, ολόκληρη η κίνηση θα διαρκέσει μια ολόκληρη μέρα, οπότε αναμείνετε να είστε στο δρόμο για λίγο. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε την εποχή του χρόνου για την ασφαλή οδήγηση. Το χειμώνα, για παράδειγμα, οι οδικές συνθήκες μπορεί να είναι κακές χάρη στο χιόνι και στον πάγο.

Όσλο στο Στάβανγκερ με λεωφορείο

Το Nor-Way Bussekspress και το Lavprisekspressen λειτουργούν με λεωφορεία μεταξύ Όσλο και Στάβανγκερ. Είναι ένα μακρύ ταξίδι 10 ωρών. Το λεωφορείο μεταξύ Όσλο και Στάβανγκερ κοστίζει περίπου το ίδιο με το τρένο, το οποίο είναι ταχύτερο, πιο ακριβές και πιο άνετο. Έτσι, ενώ μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο, δεν είναι η βέλτιστη επιλογή.