Πώς να φτάσετε από Bergen στο Trondheim

(... και από το Trondheim Επιστροφή στο Μπέργκεν)

Το Bergen και το Trondheim απέχουν 700 χιλιόμετρα (435 μίλια), τα οποία καλύπτονται από διάφορες επιλογές μεταφοράς. Κάθε επιλογή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, ωστόσο, ρίξτε μια ματιά και επιλέξτε τον τρόπο που είναι καλύτερο για να φτάσετε από το Bergen στο Trondheim (ή από το Trondheim πίσω στο Bergen).

Από το Μπέργκεν στο Τρόντχαϊμ από τον αέρα

Αυτός είναι ένας γρήγορος τρόπος να φτάσετε στο Trondheim (ή πίσω στο Bergen). Άμεσες πτήσεις μιας ώρας συνδέουν αυτές τις νορβηγικές πόλεις πολλές φορές την ημέρα, οι περισσότερες προσφέρονται από τις αεροπορικές εταιρείες SAS , Widerøe Airlines και νορβηγική .

Οι καθημερινές είναι φθηνότερες από τις πτήσεις Σαββατοκύριακου μεταξύ Bergen και Trondheim.

Από Μπέργκεν προς Τρόντχαϊμ με αυτοκίνητο

Έχετε δύο επιλογές όταν πρόκειται για την οδήγηση αυτής της διαδρομής, και οι δύο χρειάζονται περίπου 10 ώρες.

Η πρώτη διαδρομή σας μεταφέρει κατά μήκος της ακτογραμμής και περιλαμβάνει ένα πορθμείο. Πάρτε το E39 βόρεια (το μικρό πορθμείο Oppedal-Lavik βρίσκεται σε αυτό το τμήμα της διαδρομής σας) και γυρίστε στο δρόμο 60 αφού περάσετε από το Byrkjelo. Γυρίστε στο δρόμο 15, στη συνέχεια, για να κατευθυνθείτε προς τον Stryn και τον Strynvatnet. Απενεργοποιήστε τον δρόμο 15 προς το Sel και συγχωνεύστε το από το E6 προς βορρά από εκεί μέχρι να τελειώσει στο Trondheim.

Η δεύτερη διαδρομή προς Trondheim δεν περιλαμβάνει πορθμείο. Δεν είναι τόσο γραφικό, αλλά ευκολότερο να οδηγείτε και θα αποφύγετε την αναμονή και την πληρωμή για το πλοίο. Κάντε το E16 ανατολικά σε όλη τη διαδρομή προς Tretten, και στη συνέχεια απλά να ενταχθούν στην E6 βόρεια προς Trondheim.

Μπέργκεν στο Τρόντχαϊμ με το τρένο

Παίρνοντας το τρένο από Bergen προς Trondheim είναι πολύ γραφικό και μια μεγάλη εμπειρία, αλλά μόνο για τους ταξιδιώτες που έχουν πολύ χρόνο.

Θα περάσετε πάνω από 15 ώρες στο ταξίδι με το τρένο. Επίσης κοστίζει λίγο περισσότερο από το να πετάει. Το διάρκειας της νύχτας τρένο είναι φθηνότερο, αλλά αυτό σημαίνει επίσης περιορισμένο φως της ημέρας για αυτό το γραφικό ταξίδι. Το τρένο της ημέρας κοστίζει δύο φορές περισσότερο.

Bergen στο Τρόντχαϊμ με λεωφορείο

Με το ταξίδι μιας διανυκτέρευσης 14 ωρών μεταξύ Bergen και Trondheim, το λεωφορείο Bergen-Trondheim Express δεν είναι μια πολύ γραφική ή ελκυστική εναλλακτική λύση.

Το τρένο έχει παρόμοιες τιμές και είναι πιο άνετα.

Μπέργκεν προς Τρόντχαϊμ με πλοίο

Εάν σκέφτεστε να ταξιδέψετε με ένα κρουαζιερόπλοιο από το Bergen στο Trondheim, γνωρίζετε ότι ο Hurtigruten (ο χειριστής κρουαζιέρας που συνδέει αυτές τις πόλεις) είναι αργός και πολύ (!) Δαπανηρός, ειδικά αν ταξιδεύετε ως οικογένεια. Να είστε προετοιμασμένοι ότι ο καιρός στη Νορβηγία ίσως να μην συνεργαστεί και ίσως να σημαίνει κάποια πρόχειρη μετάβαση. Έχετε ένα πλάνο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.