Αεροδρόμιο Suvarnabhumi στην Μπανγκόκ

Ένας πλήρης οδηγός για το πρωτεύον αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

Το αεροδρόμιο Suvarnabhumi στην Μπανγκόκ αποτέλεσε την κύρια πύλη της Ταϊλάνδης μετά τη λήψη των βασιλείων (και του κώδικα αεροδρομίων BKK) από το γηράσκον Διεθνές Αεροδρόμιο Don Mueang το 2006.

Το μεγάλο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ παραμένει απασχολημένο. Το 2016, η Μπανγκόκ ήταν και πάλι η πιο δημοφιλής πόλη στον κόσμο, και πολλά από τα 21 εκατομμύρια διεθνών επισκεπτών ήρθαν από το αεροδρόμιο Suvarnabhumi.

Με έναν συνεχώς αυξανόμενο όγκο ταξιδιωτών, το αεροσκάφος των 8.000 στρεμμάτων καταφέρνει να εξυπηρετήσει τη λειτουργία του, προσθέτοντας ακόμη και μια μεταλλική πινελιά κομψής αρχιτεκτονικής.

Πώς να προφέρετε το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

Καταρχάς. Ο τρόπος με τον οποίο οι ντόπιοι προφέρουν "Suvarnabhumi" είναι "sue-wahn-ah-poom". Το "i" είναι σιωπηλό στο τέλος. Η λέξη προέρχεται από το σανσκριτικό για "Χώρα του χρυσού".

Αεροδρόμιο Suvarnabhumi Layout

Με την είσοδο, η αριστερή πλευρά του αεροδρομίου εξυπηρετεί εγχώριες αναχωρήσεις. η δεξιά πλευρά είναι για διεθνείς αναχωρήσεις.

Τμήματα Μετανάστευσης Αφίξεων

Μετά την άφιξη, η πρώτη και η μακρύτερη ουρά που θα συναντήσετε θα είναι αναμφισβήτητα η μετανάστευση για να γίνει επίσημα σφραγισμένη στην Ταϊλάνδη.

Πηγαίνετε κατευθείαν και ακολουθήστε! Μην χαλάσετε μετά από να βγείτε από το αεροπλάνο και να αναβάλλετε τις διακοπές στο μπάνιο αν μπορείτε. Η αναμονή για μετανάστευση μπορεί μερικές φορές να είναι μια ώρα ή περισσότερο, ανάλογα με το χρόνο που προσγειώνεται η πτήση σας.

Συμβουλή: Υπάρχουν δύο ξεχωριστά τμήματα μετανάστευσης. Εάν κάποιος μοιάζει υπερβολικά απασχολημένος, συνεχίστε περπατώντας στην επόμενη.

Έχετε ολοκληρώσει τις κάρτες άφιξης και αναχώρησης - δύο κάρτες που θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί στο αεροπλάνο - ολοκληρωμένα, εμπρός και πίσω. Εάν δεν λάβατε κάρτες άφιξης και αναχώρησης, θα τους βρείτε σε τραπέζια κοντά στην αρχή της ουράς μετανάστευσης. Έχοντας μια διπλωμένη, κατεστραμμένη ή ατελής κάρτα άφιξης είναι ένας σίγουρος τρόπος να φτάσετε στην κακή πλευρά των αξιωματούχων μετανάστευσης!

Μερικές συμβουλές για την ομαλή μετάβαση μέσω της μετανάστευσης:

Για να αποφύγετε την ταλαιπωρία αργότερα, κρατήστε την κάρτα αναχώρησης στο διαβατήριό σας όταν βγείτε από την Ταϊλάνδη.

Αποζημίωση αποσκευών

Η απαίτηση αποσκευών βρίσκεται ακριβώς πίσω από το τμήμα των μετρητών μετανάστευσης στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi. Μετά από τη μακρά αναμονή για να σφραγιστεί, οι τσάντες σας πιθανότατα ήδη να περιμένουν ή κοντά στο καρουζέλ αποσκευών. Οι αριθμοί πτήσεων αντιστοιχίζονται στους κατάλληλους αριθμούς καρουσέλ στις μεγάλες οθόνες.

Υπάρχουν κάποια περίπτερα ανταλλαγής νομισμάτων που είναι διακεκομμένα γύρω από την περιοχή των αποσκευών. Αν και θα έχετε ένα καλύτερο ποσοστό περιμένοντας να χρησιμοποιήσετε τα ΑΤΜ που βρίσκονται πέρα ​​από τα τελωνεία, τα τέλη ATM της Ταϊλάνδης έχουν αυξηθεί κάθε χρόνο.

Συμβουλή: Για να συγκρίνετε τα ποσοστά περιπτέρου με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία, το Google "1 USD σε THB".

ΗΘΗ και εθιμα

Εκτός αν έχετε κάτι να δηλώσετε και δεν πρέπει να περάσετε απλά στο πράσινο κανάλι στο τελωνειακό σημείο ελέγχου. Μερικές φορές οι ταξιδιώτες τυχαία τραβιούνται για να έχουν τις αποσκευές τους να ελέγχονται από το μηχάνημα.

Μόλις περάσετε από το τελωνείο, δεν θα σας επιτραπεί να ξαναρχίσετε πάλι την πλευρά "επιβάτη" του αεροδρομίου.

Λήψη τοπικού νομίσματος

Τώρα που έχετε εισέλθει επίσημα στην Ταϊλάνδη, θα χρειαστείτε κάποιο τοπικό νόμισμα, το πολύχρωμο ταϊλανδικό μπατ.

Υποθέτοντας ότι η τράπεζά σας δεν προσθέτει αδικαιολόγητα τέλη, χρησιμοποιώντας τα τοπικά ΑΤΜ θα σας δώσει ένα καλύτερο ποσοστό από την ανταλλαγή πραγματικού νομίσματος. Υπάρχει παραχώρηση: τα τέλη ATM είναι περίπου US $ 6 ανά συναλλαγή. Για το λόγο αυτό, αφαιρέστε το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό .

Συμβουλή: Η επόμενη συναλλαγή σας πιθανόν να πληρώσει έναν οδηγό ο οποίος μπορεί να μην έχει πολύ μεγάλη αλλαγή. Κάντε τον εαυτό σας μια χάρη ζητώντας baht σε ένα περίεργο ποσό για να λάβετε μερικά τραπεζογραμμάτια μικρότερης αξίας . Εάν απλά ζητήσετε 6.000 μπατ, θα λάβετε έξι 1.000 μπατ σημειώσεις που μπορεί να είναι δύσκολο να σπάσουν. Αντ 'αυτού, ζητήστε 5.900 μπατ για να λάβετε ένα μείγμα μικρότερων ονομαστικών αξιών. Σε ένα τσίμπημα, πηγαίνετε να σπάσετε ένα από τα τραπεζογραμμάτια 1.000 μπατ σας αγοράζοντας κάτι από ένα από τα minimarts στο Επίπεδο 3.

Αποθήκευση αποσκευών

Ο χώρος αποθήκευσης "Left Luggage" στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi βρίσκεται στον δεύτερο όροφο στις αναχωρήσεις στον πίσω τοίχο κοντά στο check-in "Q." Το κόστος είναι 100 baht ανά τεμάχιο ανά ημέρα.

Για μακρύτερους όρους, εξετάστε το με τα kioks AIRPORTEL στο Floor B (ίδια με τα τρένα) - αναζητήστε ένα μαύρο κουτί με κίτρινη λωρίδα και μετρητή. Η ημερήσια τιμή είναι ίδια με εκείνη του δωματίου Left Luggage (100 μπατ ημερησίως), ωστόσο προσφέρουν επιπλέον προνόμια όπως δωρεάν παράδοση μετά από τρεις ημέρες και εκπτώσεις σε τιμές μετά από επτά ημέρες.

Αποφασίστε εάν θέλετε μια κάρτα SIM του τηλεφώνου

Εάν ταξιδεύετε με ένα "ξεκλειδωμένο" smartphone με δυνατότητα GSM , μπορείτε να προχωρήσετε και να πάρετε μια ταϊλανδέζικη κάρτα SIM σε ένα από τα περίπτερα που βρίσκονται κοντά στα ΑΤΜ.

Τα μεγάλα τηλεφωνικά δίκτυα, όπως το AIS, προσφέρουν εβδομαδιαία προγράμματα απεριόριστων δεδομένων που εξυπηρετούν τους βραχυπρόθεσμους επισκέπτες. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να αγοράσετε μια προπληρωμένη κάρτα SIM χωρίς ένα συνοδευτικό σχέδιο και να προσθέσετε πίστωση σε αυτήν καθώς πηγαίνετε. Η πίστωση μπορεί να αγοραστεί σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και άλλα καταστήματα.

Εάν υπάρχει μια μακρά ουρά ή δεν αισθάνεστε να φροντίζετε τις ανάγκες του τηλεφώνου σας ακόμα, μην ανησυχείτε: θα βρείτε πολλά άλλα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας έξω από το αεροδρόμιο.

Συμβουλή: Εάν το σχέδιό σας δεδομένων δεν είναι απεριόριστο, βεβαιωθείτε ότι το smartphone σας έχει ρυθμιστεί για ταξίδια , ώστε να μην σπαταλάει την πληρωμένη πίστωση κάνοντας ενημερώσεις στο παρασκήνιο!

Επιλογές τροφίμων

Αν δεν είστε απόλυτα απελπισμένοι μετά από μια μακρά πτήση, μπορείτε να παραιτηθείτε με ασφάλεια από το υπερτιμημένο φαγητό στο αεροδρόμιο. Θα βρείτε πολύ καλύτερες επιλογές ταϊλανδέζικης κουζίνας μόλις βγείτε από το αεροδρόμιο.

Το φθηνότερο μέρος για να πάρετε ένα γρήγορο γεύμα είναι ίσως το δικαστήριο τροφίμων στο Επίπεδο 1 κοντά στην Πύλη 8 όπου οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου τείνουν να τρώνε.

Αγορές στο αεροδρόμιο

Σε αντίθεση με το KLIA2 της Κουάλα Λουμπούρ και το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, ο Suvarnabhumi επικεντρώνεται περισσότερο στην ύπαρξη ενός αεροδρομίου παρά σε ένα εμπορικό κέντρο. Εκτός από τις συνήθεις επιλογές αφορολόγητων αεροδρομίων, σχεδιάστε να περάσετε το μπατ σας για φτηνά αναμνηστικά στο MBK Center Mall ή στην απέραντη αγορά Chatachuk και όχι στο αεροδρόμιο.

Εάν είστε σε ένα τσίμπημα για κάποια δώρα τελευταίας στιγμής, υπάρχουν μερικά καταστήματα στην περιοχή αναχωρήσεων που υποστηρίζουν καλές αιτίες. Στοιχεία από το Sai Jai Ταϊλάνδης γίνονται από εργαζόμενους με ειδικές ανάγκες. Η Mae Fah Luang πωλεί χειροτεχνήματα από ανθρώπους φυλών λόφων στη Βόρεια Ταϊλάνδη . Το κατάστημα OTOP ισχυρίζεται ότι πωλεί προϊόντα που παράγονται από χωρικούς.

Το Επίπεδο 4 του Concourse D φιλοξενεί τις μάρκες πολυτελείας όπως Coach, Bvlgari, Mont Blanc, Tiffany & Co και την εταιρεία που διατηρούν.

Δωρεάν Wi-Fi στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi

Διατίθεται δωρεάν Wi-Fi στα έξι μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ταϊλάνδης, όμως απαιτείται εγγραφή. Ναι, θα λάβετε περιοδικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την εγγραφή σας μέχρι να καταργήσετε την εγγραφή σας.

Η πρόσβαση περιορίζεται σε δύο ώρες. Τα τρία νόμιμα SSID για πρόσβαση έχουν ως εξής: @AirportTrueFreeWIFI, @AirportAISFreeWIFI, και @AirportDTACFreeWIFI. Στα SSID γίνεται διάκριση πεζών-κεφαλαίων. Προσέχετε αδίστακτους σημείους πρόσβασης με ετικέτες όπως το "FreeWiFi" που προορίζονται για την καταγραφή των δεδομένων σας.

Suvarnabhumi Airport Ξενοδοχεία

Βρίσκοντας ένα ήσυχο, άνετο σημείο για να πιάσετε έναν υπνάκο πριν από μια πτήση είναι δύσκολο μέσα στο Suvarnabhumi. Ακόμη και η εξασφάλιση κάθισμα είναι ανταγωνιστική καθώς σχεδόν 61 εκατομμύρια ετήσιοι επιβάτες κάνουν το δρόμο τους.

Το Boxtel που βρίσκεται κάτω από το Airport Link είναι μια περίεργη λύση για ταξιδιώτες που ταξιδεύουν και πρέπει να πάνε οριζόντια. Ένα ξύλινο υπνοδωμάτιο (δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται) κοστίζει περίπου US $ 10 ανά ώρα. Ο κοινός χώρος είναι καλός.

Αν χρειάζεστε λίγο - στην πραγματικότητα, πολύ - περισσότερο χώρο και κάποια πολυτέλεια, το Novotel δίπλα στο αεροδρόμιο είναι η καλύτερη επιλογή. Τα λεωφορεία εκτελούνται κάθε 10 λεπτά και μπορείτε να κάνετε check-in οποτεδήποτε ημέρα ή νύχτα για έναν κύκλο παραμονής 24 ωρών.

Το Miracle Transit Hotel είναι onsite, ωστόσο, οι έξι ώρες παραμονής είναι σχετικά ακριβές. Οι ταξιδιώτες σε πολύ στενό προϋπολογισμό μπορεί να ενδιαφέρονται για YHA Bangkok Airport Hostel μόλις τέσσερα μίλια μακριά. Διατίθενται ιδιωτικά δωμάτια.

Διεθνή βήματα αναχώρησης

Εδώ είναι το πώς η αποχώρηση από την Ταϊλάνδη μέσω του Suvarnabhumi συνήθως μειώνεται:

Να βγούμε από το αεροδρόμιο

Μην δεχτείτε προσφορές για ταξί από οποιονδήποτε στην περιοχή αξίωσης αποσκευών. Αντ 'αυτού, προχωρήστε απευθείας στα επίσημα κιόσκια ταξί έξω από το αεροδρόμιο ή πηγαίνετε στο υπόγειο για να πάρετε ένα τρένο.

Συμβουλή: Εάν μεταβείτε στην περιοχή Khao San Road , αναζητήστε ένα περίπτερο κοντά στην πύλη 7 στο πάτωμα των δημόσιων συγκοινωνιών (όροφος με την ουρά ταξί). Εκεί μπορείτε να αγοράσετε ένα φθηνό εισιτήριο για λεωφορείο ή φορτηγό απευθείας στο Khao San Road. Η υπηρεσία σταματά να λειτουργεί στις 8 μ.μ.

Μετάβαση στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi

Φυσικά, το λεωφορείο του ξενοδοχείου είναι ο ευκολότερος τρόπος να επιστρέψετε στο αεροδρόμιο όταν είστε έτοιμοι να φύγετε από την Μπανγκόκ, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να φτάσετε στο Suvarnabhumi .

Μετάβαση από το αεροδρόμιο Suvarnabhumi στο Don Mueang

Αν χρειαστεί να φτάσετε ανάμεσα στα αεροδρόμια, μεταβείτε στο Επίπεδο 2 και αναζητήστε το δωρεάν λεωφορείο για το Don Mueang στην πόρτα 3. Το λεωφορείο λειτουργεί περίπου κάθε 30 λεπτά μεταξύ 5 π.μ. και μεσάνυχτα.

Το λεωφορείο του αεροδρομίου μοιάζει περισσότερο με ένα λεωφορείο πλήρους μεγέθους από ένα φορτηγό. Ψάξτε για μπλε σημάδια που λένε "AOT Shuttle Bus".