Είναι ο δρόμος Koh San ή ο δρόμος Khao San στην Μπανγκόκ;

Η διάσημη οδός Backpacker στην Μπανγκόκ

Λοιπόν, ποιο είναι το σωστό όνομα της διάσημης οδού του backpacker στην Μπανγκόκ: Koh San Road ή Khao San Road;

Η σωστή χρήση είναι η Khao San Road, όχι η Koh San Road, όπως ακούτε συχνά οι ταξιδιώτες.

"Koh" San Road είναι μια κοινή mispronunciation και λάθος ορθογραφία για Khao San Road στην Μπανγκόκ , ένας δημοφιλής τουριστικός δρόμος. Οι Koh και Khao έχουν τελείως διαφορετικές έννοιες στην Ταϊλάνδη.

Ο δρόμος Khao San Road προσελκύει πρωτύτερα backpackers που αναζητούν φθηνά καταλύματα και σκηνή κόμματος, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η γειτονιά τείνει να προσελκύει εξίσου πολλές βραχυπρόθεσμες "suitcasers" και οικογένειες.

Η σωστή προφορά της οδού Khao San

Αντί του Koh San (συχνά προφέρεται ως "koe san"), η σωστή προφορά του Khao San ακούγεται περισσότερο σαν "αγελάδα αγελάδας".

Μια άλλη κακή παράδοση είναι "kay-oh san" - επίσης λανθασμένη.

Γιατί είναι λάθος ο δρόμος Koh San;

Η λέξη koh - προφέρεται περισσότερο με το λαιμό ως "goh" - σημαίνει "νησί" στην Ταϊλάνδη. Οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν συχνά τη λέξη λανθασμένα όταν αναφέρουν την Khao San Road μετά από ακρόαση που αφορούσε τους πολλούς νησιωτικούς προορισμούς όπως Koh Lanta , Koh Tao και Koh Chang .

Η λέξη "Koh San Road" υποδηλώνει ότι η περιοχή είναι νησί ή βρίσκεται σε νησί και όχι στην Μπανγκόκ.

Αν και το "khao" μπορεί να έχει πολλές έννοιες στην Ταϊλάνδη, ανάλογα με τον τόνο που χρησιμοποιείται, ο Khao San από τον ομώνυμο δρόμο σημαίνει "μύλος ρυζιού" ή "λευκασμένο ρύζι". Πολύ πριν το δρόμο γίνει ένα θορυβώδες, δημοφιλές κέντρο στα τέλη της δεκαετίας του '80 για τους ταξιδιώτες του προϋπολογισμού να τρώνε, να κοιμούνται και να κοινωνικοποιούνται, ήταν ένα σημαντικό κέντρο για την εμπορία και την αγορά ρυζιού.

Προσθέτοντας το πρόβλημα, μερικές φορές ανεπίσημα σημάδια και πρακτορεία ταξιδίων μάλιστα αναφέρονται στο Khao San Road ως Koh San Road. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ορθογραφικά μεταφράζονται από το ταϊλανδικό αλφάβητο χωρίς μια διαρθρωμένη γλώσσα "crossover" όπως η κινεζική Pidgin English. Πολλοί άνθρωποι της Ταϊλάνδης μπορούν να μιλούν και να κατανοούν τα αγγλικά, αλλά μην το γράφετε.

Θα δείτε επίσης το Ko San , τον Khao Sarn , τον Kow Sarn και μια σειρά από άλλες παραλλαγές της προφοράς.

Η ιστορία του δρόμου Khao San

Ο δρόμος χρονολογείται από το 1892, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Rama V, ο βασιλιάς πιστώνεται για την αποταμίευση του Siam (το όνομα της Ταϊλάνδης) από την δυτική αποικιοκρατία. Η Ταϊλάνδη είναι η μόνη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία που δεν έχει αποικιστεί σε κάποιο σημείο από μια δυτική εξουσία.

Πριν προσελκύσει τον τουρισμό, ο Khao San Road μετατράπηκε από κέντρο εμπορίας ρυζιού στο «θρησκευτικό δρόμο» της Μπανγκόκ, λόγω μερικών καταστημάτων που πωλούσαν προμήθειες που χρειάζονται οι μοναχοί στους γειτονικούς ναούς.

Ένας μικρός, φθηνός ξενώνας άνοιξε στην οδό Khao San Road για να εξυπηρετήσει τους ταξιδιώτες του προϋπολογισμού στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Μπορεί να έχουν προσελκύσει την ατμόσφαιρα του ναού και τις φθηνές τιμές. Με κάποιο τρόπο, αυτό ξεκίνησε μια έκρηξη ξενώνες, μπαρ, εστιατόρια, ταξιδιωτικά γραφεία και άλλες υπηρεσίες που απευθύνονταν σε ξένους ταξιδιώτες.

Σήμερα, για καλύτερο ή χειρότερο, το Khao San Road θεωρείται η καρδιά που χτυπάει το Trail Pancake Banana - μια ανεπίσημη ετικέτα που δίνεται στο κύκλωμα ότι οι backpackers συνήθως διασχίζουν όλη την Ασία, ειδικά στη Νοτιοανατολική Ασία. Το όνομα μπορεί να έχει γίνει "πράγμα" μετά από τα καροτσάκια που πωλούν τηγανίτες της μπανάνας ξεκινώντας να εμφανίζονται σε μέρη όπου οι δυτικοί ταξιδιώτες συγκεντρώνονταν.

Σύγχρονη ημέρα Khao San Road

Αγαπήστε το ή το μίσος, το Khao San Road της Μπανγκόκ είναι μια βάση για τους ταξιδιώτες στην Μπανγκόκ για ύπνο, πάρτι και οργάνωση ταξιδιωτικών αναγκών σε άλλες περιοχές της Ταϊλάνδης και της Ασίας.

Αν και το περίφημο τέντωμα έφερε κάποτε backpackers, σήμερα, οι ταξιδιώτες με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς, οικογένειες και βραχυπρόθεσμα επισκέπτες πηγαίνουν επίσης στο δρόμο για φαγητό, ποτό και κατάστημα. Καθώς οι ακριβότερες ιδιοκτησίες και τα ξενοδοχεία μπουτίκ κινούνται στην περιοχή, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά μήκος του δρόμου κάποτε γνωστή για τη φθηνότερη μπύρα στην Μπανγκόκ . Η νυχτερινή ζωή της γειτονιάς προσελκύει νέους ντόπιους, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, καθώς και επισκέπτες εκτός του Ταϊλάνδη.

Σε σύγκριση με άλλες τουριστικές περιοχές, η Khao San Road είναι επίσης η φθηνότερη περιοχή για να μείνετε στην Μπανγκόκ . Από εστιατόρια έως ταξιδιωτικούς πράκτορες που μπορούν να οργανώσουν μεταφορές και δραστηριότητες - θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε σε ένα πιο ήσυχο μέρος της Ταϊλάνδης .

Σχεδόν μια αυθεντική εμπειρία, η περιοχή του Khao San φιλοξενεί περισσότερα από τα συνηθισμένα ποσά φθηνών προϊόντων απομίμησης, διασκεδαστικά πάρτι και μια ορδή απατεώνων που περιλαμβάνει τους γρήγορους οδηγούς tuk-tuk που ελπίζουν να χωρίσουν τους άπειρους ταξιδιώτες από το πολύχρωμο ταϊλανδικό μπατ .

Με τόσους πολλούς ταξιδιώτες στον κόσμο που συγκεντρώνονται σε μια θέση ανά πάσα στιγμή, απροσδόκητες επανασύνδεσμοι μεταξύ ανθρώπων που συναντήθηκαν σε άλλα μέρη του κόσμου είναι ένα νυχτερινό περιστατικό. Το Khao San Road είναι ένα εύκολο μέρος για να συναντήσετε νέους φίλους και να συνεργαστείτε με νέους φίλους. Δεν είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή για να μάθετε τίποτα για τον πολιτισμό της Ταϊλάνδης.

Λαμβάνεται για αυτό που είναι (με πολλούς τρόπους, ένα περιστρεφόμενο ανθρώπινο τσίρκο), Khao San Road μπορεί να είναι ακόμα ένα διασκεδαστικό μέρος για να μείνετε ή να επισκεφθείτε.

Είναι ο Khao San Road ασφαλής;

Ο θρυλικός δρόμος κέρδισε μια φήμη ως αντιπαθητική και ελαφρώς εκτός ελέγχου - ένα καρναβάλι χωρίς χρόνο κλεισίματος. Μετά από όλα, ο Khao San είναι επενδεδυμένος με μπαρ που διαφημίζουν αέριο γέλιου και απίστευτα φτηνά ποτά για κουβάδες. Πολλοί έχουν σημάδια ότι δεν ελέγχουν τα αναγνωριστικά των νέων ταξιδιωτών - αλλά όχι ότι έχει σημασία: τα ψεύτικα έγγραφα όλων των ειδών (συμπεριλαμβανομένων των διπλωμάτων κολλεγίων και των αδειών οδήγησης) μπορούν να αγοραστούν απευθείας στο δρόμο!

Παρά την ατμόσφαιρα αργά τη νύχτα, η πορνεία δεν είναι σχεδόν εξίσου διαδεδομένη κατά μήκος της οδού Khao San Road όπως και στο Sukhumvit και σε άλλες τουριστικές περιοχές της Μπανγκόκ. Τα συνηθισμένα μπαρ "κορίτσι" και τα αλμυρά σαλόνια μασάζ χαίρουν ευτυχώς. Οι οικογένειες σε διακοπές εξακολουθούν να συρρέουν από τα ωραιότερα ξενοδοχεία για να επωφεληθούν από φθηνά ποτά και καρέκλες μασάζ κατά μήκος του δρόμου.

Πολλοί περιπλανώμενοι ταξιδιώτες που βγαίνουν από το αεροπλάνο στην Ταϊλάνδη για πρώτη φορά είναι έκπληκτοι από αυτό που βρίσκουν στο Khao San Road, ιδιαίτερα αφού φτάνουν αργά σε μια μακρά, διεθνή πτήση. Λόγω αυτής της φήμης, ο Khao San αναδιαρθρώθηκε, πεζοδρομημένος (μερικές φορές) και ελαφρώς καθαρισμένος από αξιωματούχους το 2014.

Ένας αστυνομικός σταθμός βρίσκεται στο κύριο άκρο της οδού Khao San Road, ωστόσο, αυτό δεν είναι σταθμός τουριστικής αστυνομίας. Οι αξιωματικοί που σταθμεύουν εκεί τείνουν να επικεντρώνονται σε πρόστιμα ταξιδιωτών και πωλητών δρόμων . Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα ή θέλετε να αναφέρετε μια κλοπή, πιθανότατα θα σας παραπέμψουν στο σταθμό της Τουριστικής Αστυνομίας - παραδόξως, που βρίσκονται πιο έξω από την τουριστική περιοχή.

Μην πείτε οδός Koh San!

Κάντε το μέρος σας να σταματήσετε μια άλλη πολιτιστική μετάλλαξη λόγω του τουρισμού. Αν ακούσετε κάποιον που χρησιμοποιεί τον όρο "Koh San Road", διορθώστε ευγενικά και εξηγήστε τη διαφορά!