Οδηγός για τη Βαϊμάρη

Στην καρδιά του γερμανικού πολιτισμού

Η επίσκεψη στη Βαϊμάρη είναι η καρδιά του γερμανικού πολιτισμού. Από τότε που μετακόμισε εδώ ο Johann Wolfgang von Goethe στα τέλη του 18ου αιώνα, αυτή η ανατολική γερμανική πόλη έγινε τόπος προσκυνήματος για τα γερμανικά φωτιστικά.

Γιατί η Βαϊμάρη είναι σημαντική

Τον 20ό αιώνα, η Βάιμαρ ήταν το λίκνο του κινήματος Bauhaus, το οποίο δημιούργησε μια επανάσταση στην τέχνη, το σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική. Η πρώτη σχολή τέχνης και αρχιτεκτονικής Bauhaus ιδρύθηκε εδώ από τον Walter Gropius το 1919.

Ο κατάλογος των πρώην κατοίκων της Βαϊμάρης διακρίνεται όπως ο "Ποιος είναι ποιος" της γερμανικής λογοτεχνίας, της μουσικής, της τέχνης και της φιλοσοφίας: όλοι έζησαν και δούλεψαν εδώ: ο Johann Sebastian Bach, ο Richard Wagner, ο Friedrich Schiller, ο Wassily Kandinsky και ο Friedrich Nietzsche.

Μπορείτε να ακολουθήσετε στα βήματά τους, κυριολεκτικά. Σχεδόν όλα τα αξιοθέατα και τα αξιοθέατα της Βαϊμάρης βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια ο ένας από τον άλλο και τα ορόσημα που άγγιξαν οι γερμανοί μεγάλοι είναι καλά σημειωμένοι.

Τι να κάνετε στη Βαϊμάρη

Η παλιά πόλη της Βαϊμάρης: Ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε είναι στο Altstadt της Βαϊμάρης. Θα δείτε περισσότερα από 10 ιστορικά κτίρια από την κλασική περίοδο της Βαϊμάρης (1775-1832), τα οποία αποτελούν περιοχές της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κατά μήκος του δρόμου σας είναι τα υπέροχα αρχοντικά, τα βασιλικά στάβλια, το νεογλωσικό Δημαρχείο, τα μπαρόκ παλάτια Duke και πολλά άλλα ιστορικά σημαντικά αρχιτεκτονικά πετράδια.

Theaterplatz: Γνωρίστε τους δυο πιο διάσημους κατοίκους της Βαϊμάρης, τους Γερμανούς συγγραφείς Goethe και Schiller.

Το άγαλμά τους από το 1857 στο Theaterplatz έχει γίνει το ορόσημο της Βαϊμάρης.
Διεύθυνση : Theaterplatz, 99423 Βαϊμάρη

Το Εθνικό Μουσείο Goethe: Ο Johann Wolfgang von Goethe, ο πιο διάσημος συγγραφέας της Γερμανίας, έζησε εδώ και 50 χρόνια στη Βαϊμάρη και μπορείτε να μπείτε στον λογοτεχνικό και προσωπικό του κόσμο, επισκεπτόμενος το μπαρόκ σπίτι του, γεμάτο από αυθεντικά έπιπλα.


Διεύθυνση: Frauenplan 1, 99423 Βαϊμάρη

Schiller House: Ο καλός φίλος του Goethe Friedrich von Schiller, άλλο βασικό πρόσωπο της γερμανικής λογοτεχνίας, πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε αυτό το αρχοντικό της Βαϊμάρης. Έγραψε μερικά από τα έργα του, όπως "Wilhelm Tell", εδώ.
Διεύθυνση: Schillerstraße 9, 99423 Βαϊμάρη

Weimar Bauhaus: Η Βαϊμάρη είναι η γενέτειρα του κινήματος Bauhaus, το οποίο δημιούργησε μια επανάσταση αρχιτεκτονικής, τέχνης και σχεδίου μεταξύ 1919 και 1933. Επισκεφθείτε το μουσείο Bauhaus, το αρχικό πανεπιστήμιο Bauhaus, καθώς και διάφορα κτίρια με το ξεχωριστό στιλ Bauhaus.
Διεύθυνση: Μουσείο Bauhaus, Theaterplatz 1, 99423 Βαϊμάρη

Κάστρο της Βαϊμάρης: Το υπέροχο κτίριο του Κάστρου της Πόλης στεγάζει το Μουσείο Παλατιών, το οποίο αναδεικνύει την ευρωπαϊκή τέχνη από τον Μεσαίωνα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Οι μεγάλες σκάλες, οι κλασσικές γκαλερί και οι γιορτινές αίθουσες κάνουν αυτό ένα από τα ομορφότερα μουσεία στη Γερμανία.
Διεύθυνση: Burgplatz 4, 99423 Βαϊμάρη

Βιβλιοθήκη Duchess Anna Amalia: Η δούκισσα Άννα Αμαλία ήταν ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του πνευματικού zeitgeist της Γουέιμαρ του Goethe. Το 1761 ίδρυσε μια βιβλιοθήκη, η οποία είναι σήμερα μια από τις παλαιότερες βιβλιοθήκες στην Ευρώπη. Διαθέτει τους θησαυρούς της γερμανικής και της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και περιλαμβάνει μεσαιωνικά χειρόγραφα, μια Βίβλο του 16ου αιώνα του Μάρτιν Λούθερ και τη μεγαλύτερη συλλογή του Faust από τον κόσμο.


Διεύθυνση: Platz der Demokratie 1, 99423 Βαϊμάρη

Μνημείο Buchenwald: Μόνο 6 μίλια μακριά από τη ρομαντική παλιά πόλη της Βαϊμάρης βρίσκεται το στρατόπεδο συγκέντρωσης Buchenwald. Κατά τη διάρκεια του Τρίτου Ράιχ, 250.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν εδώ και 50.000 δολοφονήθηκαν. Μπορείτε να επισκεφθείτε διάφορες εκθέσεις, μνημεία, καθώς και τους ίδιους τους χώρους κατασκήνωσης.
Διεύθυνση: Buchenwald 2, 99427 Βαϊμάρη

Συμβουλές Ταξιδιού στη Βαϊμάρη

Getting Here: Η Deutsche Bahn προσφέρει απευθείας συνδέσεις από το Βερολίνο, τη Λειψία και την Erfurt . Το Weimar Hauptbahnhof απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης. Συνδέεται επίσης με τη λειτουργία Autobahn A4. Μάθετε περισσότερους τρόπους για να φτάσετε στη Βαϊμάρη με τρένο, αυτοκίνητο ή αεροπλάνο.
Ξεναγήσεις: Μπορείτε να λάβετε μέρος σε διάφορες ξεναγήσεις μέσω της Βαϊμάρης.

Εκδρομές ημέρας της Βαϊμάρης

Η Βαϊμάρη είναι επίσης στη λίστα μας Top 10 Cities της Γερμανίας - καλύτερες θέσεις για διακοπές στη πόλη στη Γερμανία .