Οδηγός για το Isan Food στην Ταϊλάνδη

Τα πιο δημοφιλή τοπική κουζίνα της Ταϊλάνδης

Η Isan, η βορειοανατολική περιοχή της Ταϊλάνδης, αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του πληθυσμού της χώρας, αλλά γροθιές πολύ πάνω από το βάρος της, όταν πρόκειται για την κυριαρχία της στην ταϊλανδική κουζίνα. Αν και το φαγητό Isan είναι λιγότερο συνηθισμένο έξω από την Ταϊλάνδη, μέσα στη χώρα μπορεί να βρεθεί παντού, από τους πωλητές τροφίμων στο δρόμο στο Τσιάνγκ Μάι μέχρι τα εστιατόρια υψηλής ποιότητας στη Μπανγκόκ. Αυτό μπορεί να έχει σχέση με το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι από την Isan έχουν εγκαταλείψει την περιοχή αναζητώντας εργασία. προφανώς, έφεραν μαζί τους το φαγητό τους.

Είναι κάτι παραπάνω από αυτό, όμως, καθώς η κουζίνα είναι σχεδόν παγκοσμίως αγαπημένη μεταξύ των μη-Ισάνων Ταϊών και των επισκεπτών, επίσης.

Τι κάνει το Isan διαφορετικό από αυτό που σκέφτονται οι Δυτικοί όταν σκέφτονται τα τρόφιμα της Ταϊλάνδης; Υπάρχουν μερικές γεύσεις και συστατικά που φαίνεται να υπερισχύουν: πιπεριές τσίλι, ασβέστη, φιστίκια, αποξηραμένες γαρίδες, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, κολλώδες ρύζι, κοράνιο, μέντα και άλλα φρέσκα βότανα. Αν και τα στρώματα γεύσης είναι πολύ περίπλοκα, η παρασκευή τροφίμων συχνά είναι αρκετά απλή και αντί των curries που έχουν σιγοβράσει για ώρες, φρέσκα, έντονα αρωματισμένα αλμυρά σαλάτες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κουζίνας Isan όπως την ξέρουμε. Τα απλά μαριναρισμένα σχάρα ή τηγανητά κρέατα και το κολλώδες ρύζι συχνά συνοδεύονται από μία από τις πολλές «ομάδες» ή τις σαλάτες της περιοχής.

Isan Πιάτα