Αποζημίωση αποσκευών στις σκανδιναβικές αεροπορικές εταιρείες (SAS)

Επιτρέπεται η μεταφορά; Έλεγχοι κανόνων εξαρτώνται από τον τύπο του εισιτηρίου

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία ή τη Φινλανδία ή ίσως περισσότερες από μία από αυτές τις σκανδιναβικές χώρες και παίρνετε την πλήρη πείρα από την πτήση με το αεροπλάνο Scandinavian Airlines, το οποίο εξυπηρετεί πολλές πόλεις και στις τέσσερις χώρες. Είναι πάντα έξυπνο να γνωρίζετε το επίδομα αποσκευών και τους κανόνες πριν κάνετε check in για να μπορέσετε να συσκευάσετε κατάλληλα και να μην πιάσετε με μια τσάντα πάρα πολύ μεγάλη ή πολύ βαρύ ή θέλετε να ελέγξετε πάρα πολλά χωρίς να χρεωθείτε.

Χειραποσκευές

Η Scandinavian Airlines επιτρέπει μία τσάντα μεταφοράς δωρεάν. Μπορεί να έχει ύψος 55 εκατοστά, πλάτος 16 εκατοστά (40 εκατοστά) και βάθος 9 εκατοστά (23 εκατοστά). Πρέπει να ζυγίζει 18 κιλά (18 κιλά) ή λιγότερο. Εάν πετάτε προς ή από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Ασία σε SAS Plus ή Business, σας επιτρέπονται δύο σακούλες μεταφοράς, οι οποίες ζυγίζουν 18 κιλά ή λιγότερο. Όλοι οι επιβάτες μπορούν επίσης να φέρουν μαζί τους μια τσάντα ή μια τσάντα για φορητό υπολογιστή δωρεάν. Τα υγρά και οι πηκτές σε τσάντες χειρός ή τσάντες μεταφοράς πρέπει να βρίσκονται σε δοχεία που δεν υπερβαίνουν τα 3,38 ουγκιές (100 χιλιοστόλιτρα). Εάν πετάτε σε ένα μικρό αεροσκάφος, ίσως σας ζητηθεί να αφήσετε τη τσάντα μεταφοράς στην πόρτα του αεροσκάφους. Θα ελεγχθεί χωρίς χρέωση και θα σας επιστραφεί στην πόρτα όταν φεύγετε από το αεροπλάνο. Διαβάστε την πιο ενημερωμένη λίστα απαγορευμένων αντικειμένων πριν συσκευάσετε τις τσάντες μεταφοράς.

Έλεγχος αποσκευών ανά τύπο εισιτηρίου

Εάν πετάτε από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε οποιαδήποτε σκανδιναβική χώρα, πιθανόν θα πρέπει να ελέγξετε τουλάχιστον μία τσάντα.

Εδώ είναι οι κανόνες σχετικά με τις ελεγμένες σακούλες.

Έλεγχος ορίων αποσκευών

Οι επιβάτες μπορούν να ελέγξουν έως και τέσσερις σακούλες, αλλά ελέγχοντας ότι πολλές τσάντες θα σας κοστίζουν ένα τέλος. Εάν προπληρώσετε τις επιπλέον τσάντες σας τουλάχιστον 22 ώρες πριν από την αναχώρηση, θα κοστίσει λιγότερο. Εάν πρέπει να ταξιδέψετε με περισσότερες βαλίτσες, θα πρέπει να τις αποστείλετε μέσω φορτίου.

Άλλες αποσκευές

Οι μεγάλες αποσκευές (άνω των 70 κιλών ή 32 κιλών) πρέπει να αποσταλούν με φορτίο. Ρωτήστε για άλλα είδη ειδικών αποσκευών, όπως ποδήλατα, αθλητικό εξοπλισμό και μουσικά όργανα.