Χριστουγεννιάτικες Παραδόσεις της Σλοβενίας

Εάν σχεδιάζετε να περάσετε τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Σλοβενία ​​φέτος, να έχετε κατά νου ότι η Σλοβενία ​​γιορτάζει τα Χριστούγεννα όπως οι περισσότερες δυτικές χώρες στις 25 Δεκεμβρίου, αλλά ορισμένες από τις παραδόσεις και τα έθιμα αυτής της ανατολικής Ευρώπης διαφέρουν από εκείνες που γιορτάζονται αλλού στον κόσμο .

Θα θέλατε να επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της Λιουμπλιάνα , της οποίας η χριστουγεννιάτικη αγορά διαθέτει ένα ευρύ φάσμα Χριστουγεννιάτικων τεχνών και χειροτεχνιών, ψημένων ειδών και ειδικών δώρων ιδανικών για την περίοδο των διακοπών και να εξερευνήσετε μερικές από τις άλλες παραδόσεις διακοπών που παρατηρούνται Σλοβενία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους, συμπεριλαμβανομένης της πιο δημοφιλής Πρωτοχρονιάς γιορτή.

Όποια και αν είναι η Σλοβενία, σίγουρα θα σας βάλει στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα, συμπληρώνοντας επισκέψεις από τον Άγιο Νικόλαο (ή τον παππού Frost, όπως ονομάζεται συχνά σε Σλοβένικα) και την παραλαβή Χριστουγέννων κατά την Ημέρα του Αγίου Νικολάου (6 Δεκεμβρίου).

Χριστουγεννιάτικα στολίδια στη Σλοβενία

Η δημιουργία σκηνών γέννησης είναι μια παράδοση στη Σλοβενία ​​που χρονολογείται από αρκετές εκατοντάδες χρόνια, αλλά παρόλο που η δημιουργία σκηνών γέννησης στο σπίτι είναι κοινή, οι ζωντανές εμφανίσεις γενεθλίων γενικά εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια και η πιο γνωστή ζωντανή γέννηση σκηνές είναι εκείνες που βρίσκονται στο Σπήλαιο Postojna και στην Φραγκισκανική Εκκλησία της Λιουμπλιάνα στην Πρεσέστερ.

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι διακοσμημένα στη Σλοβενία, πιο συχνά τώρα με αγορασμένες διακοσμήσεις παρά με σπιτικές διακοσμήσεις όπως στην παλιά εποχή, και αειθαλές διακοσμήσεις όπως στεφάνια και κεντρικά ελάσματα φαίνονται επίσης στη Σλοβενία ​​κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Θα βρείτε επίσης όλες τις άλλες αγαπημένες διακοσμήσεις διακοπών όπως κομποσχομένους χριστουγεννιάτικους χαρακτήρες και εκθαμβωτικά φώτα των Χριστουγέννων που κοσμούν πολλούς δρόμους της πόλης της Σλοβενίας, προσφέροντας εκπληκτική θέα όταν μέρη όπως η πρωτεύουσα της Λιουμπλιάνα καλύπτονται τόσο από το χιόνι όσο και από το ελαφρώς λαμπερό χριστουγεννιάτικο ντεκόρ.

Άγιος Βασίλης και άλλες παραδόσεις Χριστουγέννων στη Σλοβενία

Η παράδοση της Σλοβενίας για τον Άγιο Βασίλη τραβιέται από πολλές άλλες ευρωπαϊκές παραδόσεις, που σημαίνει ότι τα παιδιά στη Σλοβενία ​​μπορούν να λαμβάνουν δώρα από τον Άγιο Νικόλαο, τον Μωρό Ιησού, τον Άγιο Βασίλη ή τον παππού Frost, ανάλογα με τις παραδόσεις που ακολουθεί η οικογένεια. Σε κάθε περίπτωση, ο Άγιος Νικόλαος επισκέπτεται πάντοτε την Ημέρα του Αγίου Νικολάου, η οποία γιορτάζεται ετησίως στις 6 Δεκεμβρίου, και ο Άγιος Βασίλης ή ο Μωυσής Ιησούς επισκέπτεται την Ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ ο παππούς ή ο πατέρας Frost μπορεί να εμφανιστεί στους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

Οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές χαρακτηρίζονται επίσης από την καύση του θυμιάματος, την προετοιμασία ειδικών τροφών, όπως το γλυκό ψωμί Χριστουγέννων που ονομάζεται potica , το ράντισμα των ιερών υδάτων και η αφήγηση των περιουσιών και παραδοσιακά ένας χοίρος σφαγιάστηκε πριν από τα Χριστούγεννα. το χοιρινό μπορεί να προετοιμαστεί για το γεύμα των Χριστουγέννων.

Οι παραδοσιακές δυτικές γιορτές των Χριστουγέννων στις 24 και 25 Δεκεμβρίου είναι σχετικά καινούργιες στη Σλοβενία, αλλά οι πολίτες της χώρας έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά για να "κατακτήσει" τον υπόλοιπο κόσμο είναι η παρατήρηση των χριστιανικών διακοπών και τώρα οι άνθρωποι συγκεντρώνονται ως μια οικογένεια την Παραμονή των Χριστουγέννων να φάει δείπνο και την ημέρα των Χριστουγέννων για να ανταλλάξουν δώρα και να περάσουν την ημέρα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.