Λιουμπλιάνα - Πρωτεύουσα της Σλοβενίας

Λιουμπλιάνα, το Σλοβενικό Κέντρο:

Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας έχει έναν από τους λιγότερο εθνικά διαφορετικούς πληθυσμούς όλων των πρωτευουσών της Ευρώπης, οπότε σίγουρα θα έχετε την αυθεντική σλοβενική εμπειρία εδώ. Ενώ μπορείτε να φτάσετε εύκολα με το τρένο ή με το λεωφορείο, η πόλη είναι μικρή και αρκετά συμπαγής για να εξερευνήσετε με τα πόδια.

Γέφυρες στη Λιουμπλιάνα:

Οι γέφυρες είναι πολύ-φωτογραφημένα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα στη Λουμπλιάνα.

Έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες, σε προηγούμενες μορφές, για να διασχίσουν τον ποταμό Ljubljanica. Η Τριπλή Γέφυρα, ή το Τρομοστόβι, αποτελείται από μια κύρια γέφυρα και δύο παράλληλες γέφυρες που προορίζονταν αρχικά για πεζούς. Η γέφυρα του Shoemakers 'είναι κοντά στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης και κάποτε ήταν ένα συγκεντρωτικό μέρος για τα λιθόστρωτα της πόλης.

Παλιά πόλη της Λιουμπλιάνα:

Η παλιά πόλη της πρωτεύουσας της Σλοβενίας διατηρεί ιστορικούς θησαυρούς. Από τη Βρύση των Τριών Καρνειολάνων ποταμών (η οποία ξεπήδησε από την έμπνευση της Βρύσης των Τεσσάρων Ποταμών Bernini), στην αρχιτεκτονική Μπαρόκ και Ροκοκό και σε υπέροχες εκκλησίες, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε κατά τη διάρκεια της πρώτης εξοικειωτικής σας περιπάτου.

Κάστρο Λιουμπλιάνα:

Ίσως λιγότερο μεγάλη σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κάστρα, το κάστρο της Λιουμπλιάνα είναι ακόμα καλό για μια ματιά. Χρησιμοποιήθηκε διαλείπουσα για επιπλέον στέγαση και φυλακές, τόσο μεγάλο μέρος αυτού που βλέπετε δεν είναι πρωτότυπο. Ωστόσο, η θέα από το clocktower αξίζει την ανάβαση - μπορείτε να πάρετε πανοραμική θέα από την πόλη από εκεί.

Εθνική Πινακοθήκη στη Λιουμπλιάνα:

Στο τέλος της οδού Cankarjeva βρίσκεται η Σλοβενική Εθνική Πινακοθήκη, η οποία στεγάζει σλοβενική και ευρωπαϊκή τέχνη. Ξεκινήστε την περιοδεία με τη μεσαιωνική συλλογή. Από εκεί, μπορείτε να ταξιδέψετε σε μπαρόκ, νεοκλασικά, Beidermeir, ρεαλιστικά και ιμπρεσιονιστικά στυλ.

Μουσεία στη Λιουμπλιάνα:

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης έχει σύγχρονα έργα και φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις. Και τα δύο στεγάζονται στο ίδιο κτήριο σε μικρή απόσταση από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης είναι το Εθνικό Μουσείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το ενδιαφέρον μουσείο καπνού, το οποίο αναφέρει λεπτομερώς την ιστορία του καπνού στο εργοστάσιο της Λιουμπλιάνα και έχει ένα ωραίο κατάστημα δώρων για αναμνηστικά.

Άλλα μουσεία περιλαμβάνουν το Μουσείο Ζυθοποιίας, το Αρχιτεκτονικό Μουσείο, το Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας, το Σλοβενικό Σχολείο και το Μουσείο της πόλης. Η Λιουμπλιάνα διαθέτει επίσης βοτανικούς κήπους και ζωολογικό κήπο.

Αρχαιολογία στη Λιουμπλιάνα:

Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας βρίσκεται σε έναν τόπο που κατοικείται από καιρό. Ο ποταμός Lubljanica έχει ξεκλειδώσει πολλά μυστικά για τους ανθρώπους που κάποτε ζούσαν σε αυτήν την περιοχή, και τα όπλα, οι πανοπλίες και η αγγειοπλαστική που βρέθηκαν στην κοίτη του ποταμού μπορούν τώρα να προβληθούν στο Εθνικό Μουσείο. Τα έλη έχουν διατηρήσει επίσης αρχαιολογικά μυστικά, διατηρώντας ενδιαφέροντα αντικείμενα μέχρι και 5000 χρόνια.