Οι γλώσσες της Ανατολικής Ευρώπης

Για να ταξιδέψετε στην περιοχή της Ανατολικής και Ανατολικής Κεντρικής Ευρώπης, δεν χρειάζεται να μιλήσετε την επίσημη γλώσσα της χώρας προορισμού της επιλογής σας. Πολλοί άνθρωποι σε μεγάλες πόλεις και τουριστικές περιοχές μιλούν αγγλικά. Ωστόσο, οι γλώσσες αυτών των χωρών είναι όμορφες, συναρπαστικές και σημαντικές για την εθνική ταυτότητα. Και ναι, γνωρίζοντας αυτές τις γλώσσες θα είναι ένα πλεονέκτημα αν σκοπεύετε να εργαστείτε, να ταξιδέψετε ή να ζήσετε εκεί.

Τι πρέπει να ξέρετε για τις γλώσσες της Ανατολικής και Ανατολικής Κεντρικής Ευρώπης;

Σλαβικές γλώσσες

Η σλαβική γλωσσική ομάδα είναι η μεγαλύτερη ομάδα γλωσσών στην περιοχή και μιλιέται από τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει τη ρωσική , τη βουλγαρική, την ουκρανική, την τσεχική και τη σλοβακική, την πολωνική, τη μακεδονική και τις σερβο-κροατικές γλώσσες. Οι σλαβικές γλώσσες ανήκουν στην ινδοευρωπαϊκή κατηγορία γλωσσών.

Το καλό πράγμα για την εκμάθηση μιας από αυτές τις γλώσσες είναι ότι θα μπορέσετε να καταλάβετε μερικές από τις άλλες σλαβικές γλώσσες που ομιλούνται. Αν και οι γλώσσες δεν είναι πάντα αμοιβαία κατανοητές, οι λέξεις για καθημερινά αντικείμενα συχνά εμφανίζουν ομοιότητες ή μοιράζονται την ίδια ρίζα. Επιπλέον, μόλις μάθετε μία από αυτές τις γλώσσες, η μάθηση ενός δευτερολέπτου γίνεται πολύ πιο εύκολη!

Ορισμένες σλαβικές γλώσσες, ωστόσο, χρησιμοποιούν το κυριλλικό αλφάβητο, το οποίο παίρνει μερικούς συνηθισμένους. Αν ταξιδεύετε σε μια χώρα που χρησιμοποιεί μια έκδοση του κυριλλικού αλφαβήτου, βοηθά να μπορείτε να διαβάσετε τα γράμματα του αλφαβήτου για να ακούσετε λέξεις, ακόμα και αν δεν μπορείτε να τα καταλάβετε.

Γιατί; Λοιπόν, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να γράψετε ή να διαβάσετε Κυριλλικά, θα είστε σε θέση να αντιστοιχίσετε τα ονόματα με τα σημεία σε ένα χάρτη. Αυτή η δεξιότητα είναι εξαιρετικά χρήσιμη όταν προσπαθείτε να βρείτε το δρόμο σας γύρω από μια πόλη με δική σας.

Βαλτικές γλώσσες

Οι γλώσσες της Βαλτικής είναι ινδοευρωπαϊκές γλώσσες που διαφέρουν από τις σλαβικές γλώσσες.

Η Λιθουανία και η Λετονία είναι δύο ζωντανές γλώσσες της Βαλτικής και αν και μοιράζονται κάποιες ομοιότητες, δεν είναι αμοιβαία κατανοητές. Η λιθουανική γλώσσα είναι μία από τις παλαιότερες ινδοευρωπαϊκές γλώσσες και διατηρεί ορισμένα στοιχεία των πρωτο-ινδοευρωπαϊκών γλωσσών. Λιθουανικά και Λετονικά χρησιμοποιούν και το λατινικό αλφάβητο με διόρθωση.

Η Λιθουανία και η Λετονία θεωρούνται συχνά δύσκολο να μάθουν οι αγγλόφωνοι, αλλά ακόμη και οι άπληστοι μαθητές μπορεί να βρουν μια έλλειψη καλών πόρων για εκμάθηση γλωσσών σε σύγκριση με πολλές από τις σλαβικές γλώσσες. Το Ινστιτούτο Καλοκαιρινών Σπουδών της Βαλτικής (BALSSI) είναι ένα θερινό γλωσσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στις γλώσσες της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας (που είναι γεωγραφικά, αν όχι γλωσσικά, της Βαλτικής ).

Φιννο-ουγγρικές γλώσσες

Οι γλώσσες της Εσθονίας (της Εσθονίας) και της Ουγγαρίας (Ουγγρικά) αποτελούν μέρος του Φιννο-Ουγγικού κλάδου του γλωσσικού δένδρου. Ωστόσο, δεν μοιάζουν σχεδόν με τον άλλον σε μια σύγκριση. Η εσθονική σχετίζεται με τη φινλανδική γλώσσα, ενώ η ουγγρική είναι πιο στενά συνδεδεμένη με τις γλώσσες της δυτικής Σιβηρίας . Αυτές οι γλώσσες είναι δύσκολο να μάθουν οι αγγλόφωνοι, αν και το γεγονός ότι χρησιμοποιούν λατινικό αλφάβητο είναι ένα μικρότερο εμπόδιο, οι αγγλόφωνοι σπουδαστές πρέπει να παρεμποδίσουν τις προσπάθειές τους να κατακτήσουν αυτές τις γλώσσες.

Ρομαντικές γλώσσες

Η Ρουμανία και ο εξαιρετικά στενός συγγενής της, Μολδαβίας, είναι γλώσσες ειδύλλιο που χρησιμοποιούν λατινικό αλφάβητο. Ορισμένες διαφωνίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ της Ρουμανίας και της Μολδαβίας συνεχίζουν να διαιρούν τους μελετητές, μολονότι οι Μολδαβοί υποστηρίζουν ότι η γλώσσα τους διαφέρει από τη Ρουμανία και κατατάσσει τη Μολδαβία ως επίσημη γλώσσα.

Γλώσσα για ταξιδιώτες

Στις μεγάλες πόλεις, τα αγγλικά θα είναι αρκετά για να περιηγηθείτε στους σκοπούς του ταξιδιώτη. Ωστόσο, όσο πιο μακριά από τα τουριστικά κέντρα και τις πόλεις που παίρνετε, τόσο περισσότερο θα είναι η τοπική γλώσσα χρήσιμη. Εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε ή να εργαστείτε σε αγροτικές περιοχές των χωρών της Ανατολικής ή Ανατολικής Κεντρικής Ευρώπης, γνωρίζοντας τις βασικές λέξεις και φράσεις θα πάει πολύ μακριά για να σας βοηθήσει να απολαύσετε τον εαυτό σας και μπορεί ακόμη και να σας προσκυνήσει στους ντόπιους.

Για να μάθετε τη σωστή προφορά, χρησιμοποιήστε τους πόρους στο διαδίκτυο για να ακούσετε κοινές λέξεις όπως "γεια" και "ευχαριστώ". Μπορεί επίσης να θέλετε να μάθετε πώς να πείτε "Πόσο;" για να ζητήσετε την τιμή κάτι ή "Πού είναι. .. "αν χάσετε και πρέπει να ζητήσετε οδηγίες (κρατήστε έναν χάρτη εύχρηστο αν αυτό είναι το εύρος των γλωσσικών σας δεξιοτήτων ώστε να μπορείτε να κατευθυνθείτε οπτικά).