Το διάσημο γιγαντιαίο αποκριάτικο κουκλοθέατρο της Όλιντα

Το Καρναβάλι στην Ολίντα είναι μέρος μιας μοναδικής εμπειρίας της Βραζιλίας, η οποία είναι ακόμη πιο ολοκληρωμένη όταν συνδυάζεται με το Καρναβάλι στο Ρεσίφε .

Ενώ το Καρναβάλι σε αυτές τις αδελφές πόλεις, χωρισμένες σε λιγότερο από πέντε μίλια, μπορεί να έχει πολλά κοινά - όπως ένα πάθος για το frevo και το γεγονός ότι και τα δύο φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα στις ιστορικές περιοχές - υπάρχει μια μοναδική αίσθηση για το Καρναβάλι στην Ολίντα. Για αρχάριους, το Καρναβάλι στην Ολίντα είναι καλύτερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το Recife είναι επίσης εξαιρετικό το βράδυ.

Το Καρναβάλι στην Ολίντα αναλαμβάνει τους δρόμους της αποικιακής περιφέρειας, μιας περιοχής παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ορισμένα ιστορικά κτήρια περιφραγμένα από το IPHAN (Βραζιλιάνικο Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορικής και Καλλιτεχνικής Κληρονομιάς) κατά τη διάρκεια των άγριων εορτασμών.

Μπορείτε να ξέρετε Giant Puppets της Ολίντα

Οι γιγαντιαίες μαριονέτες αντιπροσωπεύουν από τους παραδοσιακούς καρναβάλι χαρακτήρες μέχρι τα σημερινά celebs, βραζιλιάνικα και διεθνή. Οι καλλιτέχνες τις δημιουργούν σε χαρτί μηχανής και ύφασμα. Το πρόσωπο που φέρει 15-πόδι ψηλή μαριονέτα υπομένει θερμοκρασίες στη δεκαετία του '90.

Γίγαντες μαριονέτες ανοίγουν και κλείνουν τις εορταστικές εκδηλώσεις. Ο Μεσάνυχτος βγαίνει μόλις αρχίσει ο Sábado de Zé Pereira (Καρναβάλι Σάββατο). Η απολύτως πακεταρισμένη παρέλαση με επικεφαλής τον Midnight Man άνοιξε κάθε Καρναβάλι από το 1932 και ακολουθείται κυρίως από ντόπιους.

Υπάρχουν μερικές ιστορίες για να εξηγήσουμε την προέλευση του Μεσαίωνας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Club Midnight Man, μία από τις ιστορίες λέει ότι ο δημιουργός της μαριονέτας ήταν εμπνευσμένος από έναν άνθρωπο που είδε τη νύχτα στους δρόμους της Ολίντα, πηδώντας παράθυρα για να είναι με τοπικές κυρίες.

Ο άντρας θα φορούσε συνήθως πράσινο, όπως και ο Midnight Man.

Η συνάντηση των Giant Puppets, ένα πολύ δημοφιλές γεγονός που περιλαμβάνει δεκάδες από αυτούς τους πολύχρωμους χαρακτήρες, πραγματοποιείται στο Fat Tuesday.

Το Καρναβάλι στην Ολίντα περιλαμβάνει περίπου 500 ομάδες και περίπου 200 εκδηλώσεις, οι οποίες το 2014 πραγματοποιήθηκαν σε κόμβους (polos): Polo Fortim, Polo Bonsucesso, Polo Infantil (Παιδικό Κέντρο, Praça do Carmo), Polo Amaro Branco, Polo Maracatu Mercado Eufrásio Barbosa στο Βαραντούρο), το Polo do Samba, το Polo Guadalupe, το Polo Salgadinho, το Polo Rio Doce, το Polo Afro Nação Xambá και το Polo Casa da Rabeca.

Δύο σταθμοί για άτομα με αναπηρίες ήταν διαθέσιμοι στο Polo Fortim και στο Praça do Carmo. έλαβαν περίπου 100 επισκέπτες την ημέρα.

Πότε να σχεδιάσετε το καρναβάλι Olinda σας

Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν σχέδια για καρναβάλι Olinda ένα χρόνο νωρίτερα. Αλλά πολλά ξενοδοχεία στην Olinda δεν θα έχουν τις τιμές Carnival διαθέσιμες στις ιστοσελίδες τους πριν από τον Ιούλιο ή ακόμα και τον Οκτώβριο.

Recife είναι πάντα μια επιλογή για τους ταξιδιώτες που θέλουν να περάσουν το Καρναβάλι στην Olinda. Υπάρχουν μεταφορές μεταξύ των γειτονικών πόλεων, που απέχουν λιγότερο από πέντε μίλια. Αλλά αν θέλετε να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο Olinda, αρχίστε να εξετάζετε τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις μήνες εκ των προτέρων, καθώς υπάρχουν λιγότερα ξενοδοχεία από ό, τι στο Recife.

Ζητήματα ασφαλείας

Το Καρναβάλι στην Ολίντα έχει κάνει σημαντικά βήματα στην ασφάλεια και τη διατήρηση των ιστορικών θησαυρών της πόλης. Στο Καρναβάλι του 2014, δεν σημειώθηκαν θάνατοι στις μονάδες ER της πόλης και δεν σημειώθηκε ζημιά στα ιστορικά κτίρια.

Η πόλη δημιούργησε ένα δίκτυο υποστήριξης για την ιθαγένεια, τον πολεοδομικό έλεγχο, την αποχέτευση και τις φορητές τουαλέτες, την υγεία, τη διαμετακόμιση και τις μεταφορές και τον τουρισμό. Ορισμένες από τις αρμοδιότητές τους περιλάμβαναν την επιβολή ενός διατάγματος πόλης που απαγόρευε τη μουσική και το επίπεδο θορύβου σε επίσημες εκδηλώσεις Καρναβαλιού πάνω από 70 ντεσιμπέλ. έλεγχο των δοχείων από γυαλί απαγορευμένων στο ιστορικό κέντρο, με πέντε σταθμούς ανταλλαγής από γυαλί για πλαστικό, οι οποίοι συγκέντρωσαν 2.187 δοχεία από γυαλί, έξι κλινικές έκτακτης ανάγκης 24 ωρών και δύο σταθμούς με ασθενοφόρα. ομάδες υγείας και ασφάλειας των οποίων τα καθήκοντα περιλάμβαναν τη διανομή 160.000 προφυλακτικών και ενημερωτικές εκστρατείες για την πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ.

Μερικοί αριθμοί καρναβαλιού 2014

Σύμφωνα με τη διοίκηση της πόλης, η Olinda Carnival 2014 είχε 2,7 εκατομμύρια επισκέπτες, οι οποίοι άντλησαν πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια στην οικονομία. Η κατοχή του ξενοδοχείου έφθασε το 98%.

Η πόλη πραγματοποίησε έρευνα μεταξύ 556 επισκεπτών και ανακάλυψε ότι το 56% ήταν άντρες και το 89% ήταν Βραζιλιάνοι. Οι περισσότεροι τουρίστες της Βραζιλίας ήρθαν από το Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Σεράι, την Παραία και το Ρίο Γκράντε ντο Νόρτε. το 11% των διεθνών τουριστών ήταν κατά κύριο λόγο από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Αργεντινή. Η μέση ηλικία τους ήταν 26 έως 35 ετών και η διαμονή τους στην πόλη κυμαινόταν από 4 έως 10 ημέρες.

Λίγα περισσότερα στατιστικά στοιχεία