Σκανδιναβία τον Ιανουάριο

Αν σας αρέσουν τα χειμερινά σπορ αλλά έχετε ένα σφιχτό προϋπολογισμό, έρθετε στις Σκανδιναβικές χώρες τον Ιανουάριο. Οι αργίες τελειώνουν και τα πράγματα αρχίζουν να ηρεμούν και πάλι. Για τους ταξιδιώτες, αυτό σημαίνει χαμηλότερες τιμές, λιγότερος τουρισμός και λιγότερα πλήθη. Αυτή είναι η τέλεια στιγμή του χρόνου για χειμερινά σπορ όπως το σκι, το snowboarding ή το έλκηθρο στη Σκανδιναβία. Διασκεδάστε στο χιόνι!

Ο Καιρός τον Ιανουάριο

Ο Ιανουάριος σίγουρος μπορεί να είναι ένας κρύος μήνας!

Αλλά όπως συμβαίνει σε πολλά μέρη του κόσμου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ακριβή προορισμό σας και οι θερμοκρασίες μπορεί να ποικίλουν πολύ σε διαφορετικά μέρη στις σκανδιναβικές χώρες. Για παράδειγμα, στα νότια μέρη της Σκανδιναβίας (π.χ. Δανία), οι θερμοκρασίες τον Ιανουάριο είναι κατά μέσο όρο 29 έως 39 βαθμούς Φαρενάιτ. Δεν θα υπάρξει πολύ χιόνι στη Δανία, ο καιρός είναι πολύ ήπιος και υγρός, και η θάλασσα περιβάλλει τη χώρα, αποθαρρύνοντας τις συνθήκες χιονιού από τη διαμόρφωση πάνω από τη Δανία. Πηγαίνοντας πιο βόρεια σε όλη τη Νορβηγία και τη Σουηδία, είναι φυσιολογικό να βιώσετε 22 έως 34 βαθμούς Φαρενάιτ. Αυτό είναι όπου θα βρείτε πολλά χιόνια. Οι νύχτες στο βόρειο βορρά της Σουηδίας μπορούν εύκολα να μειωθούν στους 14 έως 18 βαθμούς Φαρενάιτ.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χειμερινού μήνα, η Σκανδιναβία λαμβάνει 6 με 7 ώρες φυσικού φωτός, αλλά εάν φτάσετε αρκετά βόρεια, π.χ. στη Σουηδία, ο αριθμός αυτός μπορεί να μειωθεί γρήγορα. Σε ορισμένες περιοχές του Αρκτικού Κύκλου, δεν υπάρχει καθόλου ήλιος για ένα χρονικό διάστημα, αυτό το φαινόμενο ονομάζεται Πολική Νύχτα (το αντίθετο του Ήλιου του Μεσαυκτίου ).

Σε πολλές χειμωνιάτικες βραδιές, μπορείτε να δείτε τα εκπληκτικά βόρεια φώτα .

Δραστηριότητες τον Ιανουάριο

Οι τιμές ταξιδιού είναι από τις χαμηλότερες του ολόκληρου έτους αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, ο Ιανουάριος είναι ιδανικός για να επισκεφθείτε τους προορισμούς χειμερινών σπορ Η Σκανδιναβία είναι τόσο διάσημη για το αν είστε εξωτερικός. Θυμηθείτε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 1994 στο Lillehammer της Νορβηγίας ;

Η Νορβηγία είναι ένα mecca για λάτρεις των χειμερινών σπορ και προσφέρει κάτι για κάθε γούστο .

Τα πιο εκπληκτικά φυσικά φαινόμενα, η πολική νύχτα, μπορούν να γίνουν μάρτυρες στα βόρεια μέρη της Σκανδιναβίας τον Ιανουάριο, ειδικά στη Νορβηγία και τη Σουηδία.

Συμβουλές συσκευασίας για ταξίδια Ιανουαρίου

Πηγαίνετε στον Αρκτικό Κύκλο; Φέρτε ανθεκτικά μπότες για το περπάτημα στο χιόνι και τον πάγο, μια αδιάβροχη στολή, καπέλο, γάντια και κασκόλ (ή κασκόλ). Μακριά εσώρουχα είναι τέλεια για να φορέσετε κάτω από τα ρούχα κάθε μέρα. Αν πρόκειται να επισκεφτείτε τις πόλεις, φέρτε ένα σακάκι κάτω, και ίσως ένα βαμβακερό παλτό. Για χειμερινές αθλητικές δραστηριότητες, φέρτε το μονωμένο σκι εξοπλισμό σας. Είναι καλύτερα να έχετε μια βαριά βαλίτσα από το να παγώσετε στο κρύο για μια εβδομάδα. Αλλά δεν έχει σημασία ποιος είναι ο προορισμός σας, ένα μονωμένο παλτό, γάντια, καπέλα και κασκόλ είναι το ελάχιστο για τους ταξιδιώτες τον Ιανουάριο. Συσσωματώστε.

Διακοπές και εκδηλώσεις στον Ιανουάριο και γύρω του