Εμπνευσμένες ιστορίες: Ήρωες συντήρησης της άγριας ζωής της Αφρικής

Πάνω απ 'όλα, η Αφρική φημίζεται για τη θεαματική της άγρια ​​φύση . Πολλά από τα ζώα που χαρίζουν σαβάνες, τροπικά δάση, βουνά και ερήμους δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στη Γη, καθιστώντας μια αφρικανική σαφάρι μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Ωστόσο, μερικά από τα πιο εικονικά ζώα της Αφρικής κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

Η επιδημία λαθροθηρίας που πλήττει τους άγριους τόπους της ηπείρου είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη, όπως και η σύγκρουση για τους πόρους που προκαλείται από τον συνεχώς αυξανόμενο ανθρώπινο πληθυσμό της Αφρικής. Οι επιτυχείς προσπάθειες διατήρησης είναι η μόνη ελπίδα για είδη που κινδυνεύουν, όπως ο ανατολικός γορίλλας και ο μαύρος ρινόκερος, και συχνά αυτές οι προσπάθειες εξαρτώνται από τη δέσμευση των τοπικών ηρώων που εργάζονται για την προστασία της κληρονομιάς τους σε επίπεδο βάσης. Αυτοί οι ήρωες περιλαμβάνουν τους κυνηγούς των παιχνιδιών, τους εκπαιδευτικούς και τους επιστήμονες του πεδίου, που όλοι εργάζονται πίσω από τις σκηνές, συνήθως χωρίς αναγνώριση και συχνά με μεγάλο προσωπικό κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Παιχνιδιών Ρεγγαρών της Αφρικής, τουλάχιστον 189 πρατηριούχοι έχουν σκοτωθεί κατά την αποστολή τους από το 2009, πολλοί από τους οποίους δολοφονήθηκαν από λαθροκυνηγοί. Σε ορισμένες περιοχές, υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των υπερασπιστών και των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίες βλέπουν την προστατευόμενη γη ως χαμένη ευκαιρία για βόσκηση, καλλιέργεια και κυνήγι. Ως εκ τούτου, οι οικονομολόγοι που προέρχονται από αυτές τις κοινότητες αντιμετωπίζουν συχνά κοινωνική αποξένωση καθώς και φυσικό κίνδυνο. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε πέντε από τους πολλούς, πολλούς άνδρες και γυναίκες που διακινδυνεύουν όλα για να σώσουν την άγρια ​​ζωή της Αφρικής.