Τιμές φόρων πωλήσεων πόλεων της Αριζόνα

Phoenix, Scottsdale, Tempe, Glendale έχουν διαφορετικές φορολογικές τιμές

Ο κρατικός συντελεστής φόρου επί των πωλήσεων της Αριζόνα για τις περισσότερες αγορές λιανικής είναι 5,6% (ισχύουν την 1η Ιουνίου 2013). Η περιφέρεια Maricopa προσθέτει φόρο επί των πωλήσεων .7% για την υποστήριξη δρόμων και φυλακών. Αυτό είναι συνολικά 6,3%. Στη συνέχεια, κάθε πόλη μπορεί να προσθέσει φόρο επί των πωλήσεων. Εάν προσθέσετε το συνολικό φόρο επί των πωλήσεων στην Αριζόνα και τον φόρο πωλήσεων Maricopa County, κατά 6,3%, στον φορολογικό συντελεστή πώλησης πόλεων, θα λάβετε τον συνολικό φόρο λιανικής πώλησης που θα πληρώσετε όταν αγοράσετε εμπορεύματα στην πόλη αυτή.

Αυτά τα ποσοστά

Εκφραζόμενο μαθηματικά,

5.6% (κράτος) + .7% (κομητεία) + x (πόλη ή πόλη) = ποσοστό φόρου επί των πωλήσεων που πληρώνετε στην πόλη σας

Οι κρατικοί και εθνικοί φορολογικοί συντελεστές που αναφέρονται εδώ είναι ακριβείς ως το 2017. Το κράτος της Αριζόνα δεν χρεώνει φόρο επί των πωλήσεων σε τρόφιμα που αγοράζονται σε καταστήματα λιανικής πώλησης για οικιακή κατανάλωση (παντοπωλεία). Ωστόσο, οι πόλεις επιτρέπεται να το πράξουν και σχεδόν όλοι τους κάνουν.

Όταν ψωνίζετε σε αυτές τις πόλεις, να είστε ενήμεροι για την αγορά ειδών παντοπωλείου στα καταστήματα που δεν είναι πραγματικά μπακάλικα. Τα συστήματά τους ενδέχεται να μην έχουν τη δυνατότητα να χρεώνουν διαφορετικό φορολογικό συντελεστή για τα γραφεία αρχείων σε αντίθεση με τον καφέ. Θέλετε να πολεμήσετε τη μάχη μαζί τους; Συχνά, αν κάποιος διαμαρτυρηθεί, θα επιστρέψει το υπερχρεωμένο μέρος. Ακολουθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του φόρου επί των πωλήσεων και τι μπορείτε να κάνετε αν νομίζετε ότι χρεώνεστε με υπερβολικό φόρο επί των πωλήσεων .

Ο φόρος που αναφέρεται σε αυτόν τον πίνακα είναι ο Φόρος Προνομίων Συναλλαγών ή ο φόρος επί των πωλήσεων για τα περισσότερα τυπικά είδη λιανικής όπως μπάλες ποδοσφαίρου, ρούχα, βιβλία και ηλεκτρικές σκούπες.

Οι φόροι που χρεώνονται σε εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία ή για είδη λιανικής που κοστίζουν χιλιάδες δολάρια, όπως τα αυτοκίνητα, καθώς και τα τρόφιμα που αγοράζονται στα καταστήματα τροφίμων για κατανάλωση στο σπίτι, μπορούν να φορολογούνται με διαφορετικό συντελεστή.

Ακολουθούν οι ίδιες πληροφορίες σχετικά με τους συντελεστές φόρου επί των πωλήσεων της περιοχής Phoenix όπως προβλέπεται σε αυτό το άρθρο, μόνο σε μορφή πίνακα,.

Υπάρχουν κάποιες πόλεις που δεν βρίσκονται στην περιφέρεια Maricopa, οι οποίες όλο και περισσότερο θεωρούνται μέρος της περιοχής του Μεγάλου Φοίνικα, και μερικές από αυτές περιλαμβάνονται επίσης εδώ.

Μια ακόμη σημείωση: μέρος του Apache Junction και μέρος της Queen Creek είναι στην κομητεία Pinal, όπου ο φορολογικός συντελεστής του νομού είναι υψηλότερος από ό, τι στην κομητεία Maricopa.

Ποσοστά φόρου πωλήσεων πόλεων από τον Ιούνιο του 2017 στην περιφέρεια Maricopa, Αριζόνα

Χρησιμοποιήστε τον παραπάνω τύπο και αντικαταστήστε το ποσοστό που φαίνεται παρακάτω για το x. Ή απλά ελέγξτε τη μορφή πίνακα εάν δεν θέλετε να κάνετε τα μαθηματικά! Οι πόλεις που σημειώνονται με αστερίσκο (*) χρεώνουν υψηλότερο φορολογικό συντελεστή σε εστιατόρια και μπαρ.

Apache Junction: 2,4%
Avondale: 2,5%
Buckeye: 3,0%
Χωρίς προσοχή: 3,0%
Cave Creek: 3,0%
Chandler: 1,5% *
El Mirage: 3,0%
Fountain Hills: 2,6%
Gila Bend: 3,5%
Gilbert: 1,5%
Glendale: 2,9%
Goodyear: 2,5% *
Γουαδελούπη: 4,0% *
Litchfield Park: 2,8%
Mesa: 1,75%
Paradise Valley: 2,5%
Peoria: 1,8% *
Φοίνιξ: 2,3%
Queen Creek: 2,25%
Scottsdale: 1,65%
Έκπληξη: 2,2% *
Tempe: 1,8%
Tolleson: 2,5%
Wickenburg: 2,2%
Youngtown: 3,0%

Παρόλο που δεν βρίσκονται εντός της κομητείας Maricopa, πολλοί άνθρωποι στις ακόλουθες πόλεις και πόλεις στις επαρχίες Pinal και Gila ζουν ή εργάζονται ή παίζουν στην περιοχή Phoenix, καθώς είναι πολύ κοντά. Οι λιανικοί φορολογικοί συντελεστές τους είναι:

Casa Grande: 2,0%
Φλωρεντία: 2,0%
Σφαίρα: 2,3%
Maricopa: 2,0%
Μαϊάμι: 2,5%

Σημείωση: Όλες οι τιμές που αναφέρονται στο παρόν μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Επικοινωνήστε με την κάθε πόλη για να εξασφαλίσετε την ακρίβεια.