Οδήγηση υπό την επίδραση στην Αριζόνα

Το κράτος κατεβαίνει σκληρά στα DUI

Εάν είστε ένας από τους ατυχείς πολλούς οδηγούς που έχουν σταματήσει από την επιβολή του νόμου για οδήγηση υπό την επήρεια, ή DUI, το ερώτημα είναι τι θα συμβεί στη συνέχεια. Εδώ είναι τι να περιμένετε στην πολιτεία της Αριζόνα.

Η στάση της κυκλοφορίας

Το πρώτο πράγμα που συμβαίνει όταν σταματάτε για ένα ύποπτο DUI είναι ότι ο αξιωματικός θα σας ζητήσει την άδεια, την εγγραφή και την ασφάλειά σας, όπως και κάθε άλλη στάση της κυκλοφορίας.

Ο αξιωματικός θα σημειώσει πώς θα λάβετε αυτά τα στοιχεία. Για παράδειγμα, οι μειωμένοι οδηγοί συχνά γυρίζουν το πορτοφόλι τους και παραβιάζουν την άδεια οδήγησης αρκετές φορές πριν την παραλάβουν. Το πιο σημαντικό, ο αξιωματικός θα είναι στην επιφυλακή για την οσμή του οινοπνεύματος. Τα μινύματα αναπνοής ή το στοματικό διάλυμα δεν θα αποκρύψουν αυτή την οσμή. Ο αξιωματικός θα ψάξει επίσης για αιματηρά ή υδατώδη μάτια και θα ακούσει για τυφλό λόγο.

Εάν ο αξιωματικός εντοπίσει αυτές τις ενδείξεις, θα σας ρωτήσει εάν έχετε πίνει; επιδιώκει μόνο να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη υποπτεύεται. Ανεξάρτητα από την απάντηση, ο αξιωματικός πιθανότατα θα σας ζητήσει να βγείτε από το αυτοκίνητο. Στην πραγματικότητα, εάν ο αξιωματικός εντοπίσει την οσμή του οινοπνεύματος, τα υδατώδη μάτια ή άλλες ενδείξεις δηλητηρίασης, η δέουσα επιμέλεια απαιτεί τουλάχιστον να σας ζητήσει να βγείτε από το αυτοκίνητο. Ο αξιωματικός θα παρατηρήσει τον τρόπο με τον οποίο θα βγείτε από το όχημα, αφού συχνά οι οδηγοί που έχουν υποστεί βλάβη (αλλά όχι πάντα) έχουν πρόβλημα να βγουν από το όχημά τους.

Δοκιμή πενιχρότητας πεδίου

Ο αξιωματικός θα διεξάγει την περίφημη Δοκιμασία Σοφίας Πεδίου ή FST. Πρόκειται για τυποποιημένες δοκιμές που λέγεται ότι είναι αποτελεσματικές στην ανίχνευση οδηγών οι οποίοι έχουν αλκοόλ ή έχουν προβλήματα με τα ναρκωτικά. Πολύ ειλικρινά, δεν είναι τίποτα περισσότερο από δοκιμές συντονισμού. Δεν υπάρχει απαίτηση στον νόμο της Αριζόνα ότι πρέπει να υποβάλετε σε FSTs.

Είναι συνελήφθη

Μετά το τμήμα FST, το άτομο συχνά τίθεται υπό κράτηση. Ο αξιωματικός θα χεράσει τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας. Στη συνέχεια μεταφέρεστε είτε στον περίβολο είτε σε ένα κινητό φορτηγό DUI για μια δοκιμή αναπνοής.

Μόλις βρίσκεστε στην τοποθεσία επεξεργασίας DUI, ο αξιωματικός θα σας ρωτήσει μερικές ερωτήσεις. Εάν επικαλεσθεί το δικαίωμα να παραμείνει σιωπηλός ή το δικαίωμα να μιλήσει σε δικηγόρο, τότε όλα τα ερωτήματα πρέπει να σταματήσουν. Σε αυτή τη φάση, αν δεν γίνει επίκληση τέτοιου δικαιώματος, ο αξιωματικός θα θέσει ερωτήσεις από προεκτυπωμένο κατάλογο.

Θα διεξαχθεί δοκιμή αναπνοής. Αντίθετα με τις Δοκιμές Σοβαρής Επιδρομής που έχουν δοθεί πριν από οποιαδήποτε σύλληψη, υπάρχει απαίτηση της Αριζόνα ότι όλοι όσοι παίρνουν πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου πρέπει να υποβληθούν σε μια αναπνευστική δοκιμασία για να καθορίσουν το αλκοόλ ή / και τη φαρμακευτική δυσλειτουργία. Εάν αρνηθείτε τη δοκιμή, θα λάβετε μια αυτόματη αναστολή άδειας οδήγησης 12 μηνών, ανεξάρτητα από το αν θα κερδίσετε τελικά την υπόθεση DUI.

Τι συμβαίνει με την άδειά σας;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, εάν αρνηθείτε τη δοκιμή, η άδεια θα ανασταλεί για 12 μήνες ανεξάρτητα από το αν είστε ή όχι καταδικασμένος για το DUI. Εάν υποβάλετε τη δοκιμή και η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα σας είναι μεγαλύτερη από .08, με άλλα λόγια, αποτύχετε στη δοκιμασία και θα υποστείτε 12μηνη αναστολή.

Άλλες νομικές συνέπειες

Εάν είστε ένοχος DUI, θα μπορούσατε να βρεθείτε στη φυλακή ή / και να απαιτήσετε να πληρώσετε πρόστιμα και να ολοκληρώσετε ένα πρόγραμμα κατάχρησης οινοπνεύματος ή ναρκωτικών, πέραν της αναστολής της άδειας οδήγησης. Οι συγκεκριμένες συνέπειες εξαρτώνται από τη σοβαρότητα του επιπέδου του DUI και άλλων προβλημάτων.

Οδηγοί εκτός πολιτείας

Δεν υπάρχει ουσιώδης διαφορά όσον αφορά τη διαδικασία DUI ή την αναστολή άδειας για άτομα με άδειες οδήγησης εκτός του κράτους που οδηγούν στην Αριζόνα. Το μακρύ και σύντομο από αυτό είναι ότι όσο οδηγείτε στην Αριζόνα υποβάλλονται στον νόμο της Αριζόνα. Θα πρέπει να πάτε στο δικαστήριο στην Αριζόνα.

Όσον αφορά την αναστολή άδειας, το προνόμιο σας να οδηγείτε στην Αριζόνα θα ανασταλεί 15 ημέρες μετά την ειδοποίηση αναστολής. Το Compact License Interstate Driver's Compact απαιτεί ότι οι πληροφορίες αναστολής DUI να μοιράζονται μεταξύ των κρατών.

Μόλις οι πληροφορίες αυτές μοιραστούν, εξαρτάται από το κράτος στο οποίο έχετε λάβει άδεια σχετικά με τις συνέπειες, αν υπάρχουν, που θα επέβαλλε. Σε γενικές γραμμές, θα υπάρξει κάποιος τύπος αμοιβαίας άδειας συνέπεια. Επομένως, μια άδεια θα είναι πιθανότατα, αν και όχι σίγουρα, ανασταλεί από ένα κράτος καταγωγής ως αποτέλεσμα σύλληψης DUI ή καταδίκης στην Αριζόνα.