Η κοιλάδα Petroglyph Valley Valley στο Βόρειο Φοίνιξ

Στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας σας περιμένει μια θαυμάσια έκπληξη. Η κοιλάδα του Deer Valley Petroglyph Preserve είναι ανοικτή στο κοινό από το 1994. Εκείνη την εποχή ήταν γνωστή ως το Deer Valley Rock Art Center. Είναι επίσης εισηγμένη στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Χώρων. Το Deer Valley Rock Art Center λειτουργεί από την Αριζόνα Κρατικό Πανεπιστημιακό Σχολείο Ανθρώπινης Εξέλιξης και Κοινωνικής Αλλαγής. Η γη είναι μισθωμένη στο Πανεπιστήμιο από την περιοχή ελέγχου πλημμυρών της περιφέρειας Maricopa, η οποία κατέχει τη γη.

Το κτίριο που στεγάζει τα εσωτερικά εκθέματα κατασκευάστηκε από το Σώμα των Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ στο πλαίσιο της συμφωνίας που προέκυψε από την κατασκευή του φράγματος Adobe το 1980.

Η κοιλάδα του Deer Valley Petroglyph Preserve είναι η τοποθεσία του πετρογλυφικού χώρου Hedgpeth Hills. Υπάρχουν πάνω από 1.500 καταγεγραμμένα πετρογλυφικά σε περίπου 600 ογκόλιθους. Έρευνα εξακολουθεί να διεξάγεται στο χώρο των 47 στρεμμάτων. Το Κέντρο Αρχαιολογίας και η Κοιλάδα του Deer Valley Petroglyph Preserve διοικείται από τη Σχολή Ανθρώπινης Εξέλιξης και Κοινωνικής Αλλαγής του ASU στο Κολλέγιο Φιλελευθέρων και Επιστημών της ASU.

Τι είναι το πετρογλυφικό;

Ένα πετρογύφιο είναι ένα σημάδι χαραγμένο σε ένα βράχο που συνήθως χρησιμοποιεί ένα εργαλείο πέτρας. Μερικά από τα πετρογλυφικά έγιναν πριν από 10.000 χρόνια. Τα πετρογλυφικά στο Hedgpeth Hills έγιναν από Αμερικανούς Ινδούς σε μια περίοδο που εκτείνεται χιλιάδες χρόνια.

Τα πετρογλυφικά αντιπροσωπεύουν έννοιες και πεποιθήσεις που ήταν σημαντικές για τους ανθρώπους που τους χαράστηκαν.

Ορισμένες από αυτές μπορεί να έχουν θρησκευτική σημασία. Περιστασιακά θα δείτε μια σειρά από γλυπτά που μπορεί να λένε μια ιστορία κάποιου είδους. Ορισμένα από τα γλυπτά είναι ζώα και μπορεί να σχετίζονται με το κυνήγι. Τα πετρογλυφικά είναι σημαντικά επειδή αντιπροσωπεύουν ένα μόνιμο ιστορικό των ανθρώπων και της μετανάστευσής τους.

Αυτή η τοποθεσία φαίνεται να είναι γνωστή ως ιερή τοποθεσία για πολλές φυλές και γενιές ιθαγενών Αμερικανών λαών. Hedgpeth Hills μπορεί να ήταν γνωστό στους Αμερικανούς Ινδούς καθ 'όλη τη διάρκεια των αιώνων λόγω της συρροής των διαφόρων πηγών ύδατος και του γεγονότος ότι η περιοχή ήταν ανατολικά απέναντι (προς τον ανερχόμενο ήλιο).

Τι μπορώ να περιμένω;

Θα μπορείτε να παρακολουθήσετε εκπαιδευτικό βίντεο και εκθέματα στην εσωτερική εγκατάσταση. Έξω, υπάρχει ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι που σας μεταφέρει σε ένα τετράλεπτο με τα πόδια εύκολη βόλτα σε ένα χωματόδρομο μέσα από την πιο συγκεντρωμένη περιοχή των ογκόλιθων. Θα δείτε πολλά πετρογλυφικά! Φέρτε τα κιάλια σας ή μπορείτε να νοικιάσετε κάποια εκεί. Υπάρχουν γραπτά υλικά για εκδρομές με ξεναγό και ξεναγήσεις για μεγαλύτερες ομάδες και σχολεία. Το τέλος εισόδου είναι πολύ λογικό και οι άνθρωποι είναι πολύ χρήσιμοι. Η επίσκεψή σας πιθανόν να διαρκέσει από 1 έως 1/2 ώρες.

Το καλοκαίρι, οι κατώτεροι αρχαιολόγοι μπορούν να παρακολουθήσουν το στρατόπεδο εδώ!

Που είναι?

Το Deer Valley Petroglyph Preserve βρίσκεται στο Βόρειο Φοίνιξ στην οδό 3711 W. Deer Valley, κοντά στο σημείο όπου διαπερνούν τα Loop 101 και I-17.

Ποιες είναι οι ώρες;

Μάιο έως Σεπτέμβριο: 8 π.μ. έως 2 μ.μ., Τρίτη έως Σάββατο
Οκτώβριος έως Απρίλιος: 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

Είναι δωρεάν?

Όχι, υπάρχει χρέωση εισόδου. Οι φοιτητές της ASU και τα μέλη του μουσείου γίνονται δεκτοί δωρεάν. Η είσοδος είναι συνήθως δωρεάν την Ημέρα Μουσείων του Σμιθσονίου τον Σεπτέμβριο.

Η κοιλάδα του Deer Valley Petroglyph Preserve πιθανότατα δεν είναι όπως τα περισσότερα μουσεία που έχετε επισκεφθεί.

Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε

  1. Φέρτε μια φωτογραφική μηχανή. Η φωτογραφία επιτρέπεται.
  2. Για τη λήψη φωτογραφιών, ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε είναι στην πραγματικότητα το ηλιοβασίλεμα - αλλά η εγκατάσταση δεν είναι ανοιχτή! Δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι ίσως νωρίς το πρωί. Η γωνία του ήλιου σε διαφορετικές ώρες θα καθορίσει πόσο εύκολο είναι να βλέπουν και να φωτογραφίζουν τα πετρογύφια. Όπως βλέπετε ένα βράχο με πετρογύφια, θα παρατηρήσετε ότι φαίνονται διαφορετικά από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
  3. Πάντα ξεχνώ να φτιάξω κιάλια. Εάν δεν έχετε κιάλια, μπορείτε να τα νοικιάσετε στο Preserve.
  4. Το κύριο αξιοθέατο, τα πετρογλυφικά, είναι σε εξωτερικούς χώρους. Να σας συμβουλεύουμε, είναι ζεστό το καλοκαίρι. Το μονοπάτι είναι σύντομο, οπότε αν μπορείτε να περπατήσετε από ένα μακρινό σημείο στάθμευσης στο Walmart μπορείτε να πάρετε αυτόν τον περίπατο. Ωστόσο, δεν είναι πλακόστρωτο και είναι ανισόπεδο σε μέρη.
  1. Φορέστε άνετα παπούτσια. Αν είναι ηλιόλουστη, φοράτε καπέλο, αντηλιακό και γυαλιά ηλίου. Δεν υπάρχει εστιατόριο εδώ. Φέρτε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.
  2. Αυτό είναι ένας ιερός τόπος. Δεν υπάρχει καπνός, μην αγγίζετε κανέναν από τους ογκόλιθους και, για λόγους καλής θέλησης, παρακαλώ μην προσπαθήσετε να πάρετε μαζί σας οποιεσδήποτε - ή μέρη - οποιωνδήποτε ογκόλιθων.
  3. Σηκώστε τον οδηγό διαδρομής στη ρεσεψιόν όταν κάνετε check in. Θα σας βοηθήσει να στρέψετε προς την κατεύθυνση μερικών από τα πετρογλυφικά. Μερικές φορές χρειάζεται λίγο χρόνο για να μάθετε τι ψάχνετε!
  4. Υπάρχει ένα βίντεο μέσα (κλιματιζόμενο) που χρησιμεύει ως μια καλή εισαγωγή στην ιστορία ή την περιοχή.
  5. Υπάρχουν εσωτερικά εκθέματα, αλλά δεν είναι εκτεταμένα.
  6. Ποιος πρέπει να επισκεφθεί; Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την ιστορία των εγγενών κατοίκων της περιοχής, ή τους λάτρεις της γεωλογίας. Αυτό το μουσείο έχει μια αρκετά στενή εστίαση, και έτσι αν κοιτάζοντας πέτρες με πετρογλυφικά δεν σας ενδιαφέρει μετά τα πρώτα πέντε λεπτά ... καλά, τότε πέντε λεπτά είναι. Είναι μια όμορφη περιοχή για μια βόλτα, και υπάρχουν μερικά αγριολούλουδα κατά τη διάρκεια της σεζόν! Ομοίως, δεν υπάρχουν πραγματικά πρακτικές δραστηριότητες ή διαδραστικές hi-tech gadgets για τα παιδιά, γι 'αυτό κρατήστε αυτό κατά νου.