Ένα μονοήμερο δρομολόγιο για επίσκεψη στη Νέα Υόρκη

Αν βρίσκεστε στη Νέα Υόρκη για λιγότερο από 24 ώρες, ο προγραμματισμός μιας διαδρομής που σας επιτρέπει να απολαύσετε στο έπακρο το ταξίδι της Big Apple μπορεί να σας φανεί δύσκολο έργο. Με τόσο πολλά να κάνετε και τόσο λίγο χρόνο, θα πρέπει να αναπτύξετε ένα σταθερό σχέδιο ταξιδιού. Ευτυχώς, έχουμε συγκεντρώσει έναν ολοκληρωμένο κατάλογο με τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε μια σύντομη μέρα στη ζούγκλα σκυροδέματος.

Ωστόσο, η αξιοποίηση της μοναδικής μέρας στη Νέα Υόρκη θα απαιτήσει μερικά πράγματα: Πρώτον, να είστε έτοιμοι για μια γεμάτη δράση και να φοράτε καλά παπούτσια για περπάτημα, καθώς πιθανότατα θα περπατήσετε πάνω από 10 μίλια.

Θα κάνετε περιπέτεια σε όλο το νησί του Μανχάταν και ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι μέσω του δικτύου δημόσιας διαμετακόμισης της NYC, το οποίο απαιτεί μια MetroCard . μπορείτε να αγοράσετε ένα απεριόριστο ημερήσιο πέρασμα σε οποιοδήποτε σταθμό μετρό MTA. Σας συνιστούμε επίσης να σηκώσετε έναν χάρτη δρόμου της Νέας Υόρκης - απλά κάνει λίγο πιο εύκολη την περιήγησή σας.

Από το πρωινό στο H & H Bagels σε μια πρωινή εξερεύνηση στα πολλά μουσεία και πάρκα του Μανχάταν σε ένα γεύμα πίτσας της Νέας Υόρκης και το απόγευμα για να δείτε τα καταστήματα και τα αξιοθέατα του Greenwich Village, διαβάστε την παρακάτω διαδρομή και προγραμματίστε το ταξίδι σας στην πόλη.

Πρωινή δρομολόγιο: Πρωινό, Μουσεία και περιηγήσεις με λεωφορείο

Ένα από τα πρωινά της πρωτεύουσας της Νέας Υόρκης είναι η ζαχαροπλαστική και η πόλη της Νέας Υόρκης είναι γεμάτη με μεγάλες σαλάτες , αν και θα δυσκολευτείτε να βρείτε δύο Νιούκερς που συμφωνούν για το ποιο είναι το καλύτερο. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ημέρα σας στη Νέα Υόρκη, συνιστούμε να ξεκινήσετε από την H & H Bagels στην οδό 80th Street και το Broadway - όχι μόνο έχουν υπέροχα bagels, η θέση τους στην Upper West Side είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε ημέρα.

Να φτάσετε εκεί: Με το MetroCard, πάρτε το τρένο 1 (κόκκινη γραμμή) στο σταθμό 79th Street. Θα περπατήσετε ένα μπλοκ βόρεια στο Broadway και η H & H Bagels είναι στη γωνία.

Μια μέρα δεν είναι αρκετά μεγάλη για να εξερευνήσετε όλα τα υπέροχα μουσεία της Νέας Υόρκης , αλλά με αυτή την μονοήμερη διαδρομή μπορείτε να επιλέξετε να περάσετε το πρωί σας είτε στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είτε στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (να γνωρίζετε: το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης κλείνει τις Δευτέρες).

Αυτά τα δύο μουσεία θα μπορούσαν να εξερευνηθούν για εβδομάδες ή μήνες, αλλά θα έχετε λίγες μόνο ώρες σε ένα από αυτά. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το "Tour Highlights του Μουσείου" το οποίο είναι δωρεάν με εισδοχή και στα δύο μουσεία. Συμβουλευτείτε το χρονοδιάγραμμα για την εκδήλωση AMNH Highlights Tour και το Metropolitan Highlights Tour αν αλλάζετε τα σχέδιά σας ή αν επισκέπτεστε ένα σαββατοκύριακο.

Να φτάσετε: Από το H & H Bagels, θα θέλετε να περπατήσετε βόρεια ένα τετράγωνο και στη συνέχεια ανατολικά τρία τετράγωνα στην 81η οδό. Αυτό θα σας βάλει στην είσοδο του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Εάν πηγαίνετε στο Metropolitan, θα θελήσετε να εισέλθετε στο Central Park στην 81η οδό και να περπατήσετε ανατολικά από το Central Park στο Metropolitan Museum, το οποίο βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο (η οποία εκτείνεται κατά μήκος της Ανατολικής Όχθης του Πάρκου) και 82η Δρόμος. Παρακολουθήστε προσεκτικά τον χάρτη σας, καθώς τα μονοπάτια εκκαθάρισης διευκολύνουν το κεφάλι προς τη λάθος κατεύθυνση. Αυτός ο περίπατος θα σας μεταφέρει στον Κήπο του Σαίξπηρ, στο Delacorte Theatre, στο Μεγάλο Γκαζόν, στον Οβελίσκο και μπορείτε να βγείτε είτε στην 79η ή στην 85η Οδό.

Απογευματινό δρομολόγιο: Πίτσα της Νέας Υόρκης και το χωριό Greenwich

Ανεξάρτητα από το μουσείο που επισκεφτήκατε, θα πρέπει να φτάσετε στην 5η Λεωφόρο, όπου μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο M1 στο κέντρο της πόλης χρησιμοποιώντας την απεριόριστη καθημερινή σας MetroCard.

Αυτός ο τρόπος διέλευσης από το έδαφος σας δίνει μια υπέροχη θέα στη διάσημη εμπορική περιοχή της Πενταφιλνής του Μανχάταν. Η διαδρομή πρέπει να διαρκέσει περίπου 45 λεπτά για να φτάσετε στην οδό Houston, όπου θα πρέπει να αποβιβαστείτε για το επόμενο μέρος της ημέρας: γεύμα.

Κανείς δεν πρέπει να περάσει μια μέρα στη Νέα Υόρκη χωρίς να απολαύσει ένα μεγάλο κομμάτι πίτσα, οπότε το επόμενο ταξίδι μας θα μας φέρει στην παλαιότερη πιτσαρία στην πίτσα του Coal Oven Pizza της Αμερικής-Λομπάρντι. Όπως οι bagels, υπάρχουν πολλά υπέροχα μέρη στη Νέα Υόρκη για πίτσα , αλλά το Lombardi's είναι μια εξαιρετική επιλογή για έναν επισκέπτη για πρώτη φορά. Η άφιξη γύρω στις 2 μ.μ. κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι ιδανική, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να περιμένετε στη σειρά για μια θέση.

Πώς θα φτάσετε: Από το Χιούστον, θα περπατήσετε δύο τετράγωνα νότια στο Broadway, περνώντας το Prince Street, και πηγαίνετε αριστερά στην Spring Street. Περπατήστε τέσσερα τετράγωνα, περνώντας πρώτα το Crosby και θα βρείτε την κόκκινη τέντα του Lombardi's. Αν θέλετε να κάνετε το ταξίδι πιο γρήγορα, μπορείτε να πάρετε το μετρό από το 86ο & Λέξινγκτον (τρία τετράγωνα ανατολικά και τέσσερα τετράγωνα βόρεια του Μητροπολιτικού Μουσείου) και πιάστε το 6 τρένο (Green Line) στην Spring Street.

Τώρα που είστε γεμάτοι, ήρθε η ώρα να περπατήσετε κάποια από εκείνη την πίτσα, και μια από τις καλύτερες γειτονιές για περιπλάνηση γύρω από το Greenwich Village . Αισθάνεται σαν ένα κομμάτι της Ευρώπης με μια μοντέρνα συστροφή. Εκτός από πολλούς από τους κεντρικούς δρόμους, μπορείτε να βρεθείτε σε τετράγωνα με όμορφα σπίτια - και είναι δύσκολο να μην παρατηρήσετε πόσο εκπληκτικά ειρηνικό είναι, παρά τον ενθουσιασμό μόλις λίγα τετράγωνα μακριά. Έχοντας τον χάρτη της πόλης σας (ή να εκτυπώσετε ένα από το Greenwich Village ) θα σας ελευθερώσει για να απολαύσετε το περίπατο σας και να ρίξετε μια ματιά σε ενδιαφέρουσες γωνίες. Για κάποιες άλλες ιδέες αξιοσημείωτων ευρημάτων στην περιοχή, δείτε την περιοδεία περιήγησης στο γήπεδο Greenwich Village Food and Culture .

Πώς θα φτάσετε: Από το Lombardi's, περπατήστε δύο τετράγωνα βόρεια στην Mott Street (η Prince Street θα είναι ο πρώτος δρόμος που θα περάσετε) και θα πάτε αριστερά στο East Houston. Θα περπατήσετε περίπου δύο μπλοκ και θα δείτε το μετρό για τα B, D, F, V (πορτοκαλί γραμμή). Πάρτε το πρώτο τρένο uptown μια στάση προς Δυτική 4η οδό.

Διανυκτέρευση: Δείπνο, θέα και καπάκι νύχτας

Οι επιλογές που διατίθενται για δείπνο στη Νέα Υόρκη είναι σχεδόν ατελείωτες. Το σπίτι σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, καθώς και πολλές πιο προσιτές επιλογές, είναι δύσκολο να προτείνεις μόνο ένα μέρος για δείπνο, αλλά αν είσαι στη διάθεση για μερικά από τα καλύτερα κινέζικα τρόφιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, επικεφαλής πάνω στην Chinatown.

Το κινέζικο φαγητό στη Νέα Υόρκη είναι γνωστό νόστιμο και εκπληκτικά προσιτό. Δύο τοπικά αγαπημένα κινέζικα εστιατόρια είναι το Wo Hop (17 Mott Street) και το Oriental Garden (14 Elizabeth Street). Το Wo Hop σερβίρει κλασική κινεζική-αμερικανική κουζίνα από το me mein για να ψιλοκομμένο, σε μια απλή τοποθεσία κάτω από το δρόμο, ενώ το Oriental Garden επικεντρώνεται σε φρέσκα κινέζικα θαλασσινά που ακόμα κολυμπούν σε δεξαμενές όταν φτάνετε. Μπορείτε επίσης να δείτε τη λίστα των συνιστώμενων εστιατορίων της Chinatown για κάποιες άλλες ιδέες.

Για να φτάσετε: Από το μετρό West 4th Street, πάρτε το 2ο σταθμό B ή D στο σταθμό Grand Street. Έξοδος στη Grand Street και περπατήστε δυτικά, διασχίζοντας το Bowery. Εάν κατευθυνθείτε στον Oriental Garden, πηγαίνετε αριστερά στην οδό Elizabeth και περπατάτε δύο τετράγωνα. Αν κατευθυνθείτε στον Oriental Garden, στρίψτε αριστερά στην οδό Mott (ένας δρόμος πέρα ​​από την Elizabeth) και περπατήστε δύο μπλοκ.

Τώρα που έχετε περάσει την ημέρα που τρέχει γύρω από την πόλη, ήρθε η ώρα να τα δείτε όλα από ψηλά και η θέα από την κορυφή του Empire State Building τη νύχτα είναι ιδιαίτερα συναρπαστική. Θα πρέπει να εξετάσετε την αγορά των εισιτηρίων σας online για να εξοικονομήσετε χρόνο αναμονής για να ανεβείτε στον ανελκυστήρα - έχει ρυθμιστεί έτσι υπάρχει μια γραμμή για την αγορά εισιτηρίων και στη συνέχεια μια δεύτερη γραμμή για να περιμένετε να πάρετε το ανελκυστήρα επάνω και μπορείτε να παραλείψετε την πρώτη γραμμή εκτυπώνοντας εισιτήρια μόνοι σας. Οι εκδρομές είναι επίσης διαθέσιμες, αλλά νομίζω ότι η θέα μιλάει για τον εαυτό της.

Να φτάσετε εκεί: Από τα προτεινόμενα εστιατόρια παραπάνω, μπορείτε να πάρετε το B, D, F, ή V τρένο uptown στην 34η οδό. Περπατήστε ένα μπλοκ ανατολικά στην 5η Λεωφόρο και τραβήξτε αριστερά. Η είσοδος στο Empire State Building βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο μεταξύ των 33ων & 34ων Δρόμων.

Η Νέα Υόρκη έχει απαράμιλλη προσφορά νυχτερινής διασκέδασης και θα ήταν αδύνατο να προτείνουμε κάτι που θα ικανοποιούσε όλους από την ομάδα του καπετάνιου στο καπνιστή του πούρου, αλλά θα κάνουμε μια τελευταία πρόταση: ελέγξτε την Ταβέρνα του Pete (129 East 18th Street) που λειτουργεί συνεχώς μπαρ & εστιατόριο στη Νέα Υόρκη (από το 1864) που έχει επίσης εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα. Εδώ, μπορείτε να πάρετε ένα ποτό πριν βγείτε από την πόλη στο σπίτι σας.