Η μεγάλη μήλο: Πώς η NYC πήρε το όνομά της

Η Νέα Υόρκη, η Νέα Υόρκη - η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες - είναι γνωστή με πολλά ονόματα, αλλά είναι γνωστή και ως Big Apple.

Το ψευδώνυμο "Η μεγάλη μήλα" που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920 σε σχέση με τα βραβεία (ή "μεγάλα μήλα") ανταμείφθηκε στα πολλά μαθήματα ιπποδρομιών στην πόλη της Νέας Υόρκης και γύρω από τη Νέα Υόρκη, αλλά δεν εγκρίθηκε επίσημα ως το ψευδώνυμο της πόλης μέχρι το 1971 αποτέλεσμα μιας επιτυχημένης διαφημιστικής καμπάνιας με στόχο την προσέλκυση τουριστών.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, ο όρος "μεγάλο μήλο" έχει καταλήξει να σημαίνει απλώς το καλύτερο και μεγαλύτερο από τα μέρη που πρέπει να είναι, και η πόλη της Νέας Υόρκης έχει ζήσει μέχρι και καιρό στο ψευδώνυμό της. Μόλις επισκεφθείτε αυτήν την πόλη μήκους επτά χιλιομέτρων, θα καταλάβετε πραγματικά γιατί ονομάζεται η πρωτεύουσα του κόσμου και η μεγάλη μήλα.

Η μεγάλη ανταμοιβή: Από τους αγώνες στην τζαζ

Αν και η πρώτη αναφορά της Νέας Υόρκης ως "Η μεγάλη μήλα" ήταν στο βιβλίο του 1909 "The Wayfarer στη Νέα Υόρκη", δεν ήταν μέχρι που ο John Fitzgerald άρχισε να γράφει στο New York Morning Telegraph για τις ιπποδρομίες στην πόλη "τα μεγάλα μήλα" των ανταγωνιστικών αγώνων στα κράτη.

Ο Fitzgerald πήρε τον όρο από τους jockeys και τους εκπαιδευτές στη Νέα Ορλεάνη που φιλοδοξούσαν να αγωνιστούν στα κομμάτια της Νέας Υόρκης, αναφερόμενοι στο "Big Apple." Εξήγησε κάποτε τον όρο σε ένα άρθρο για το Morning T elegraph :

"Το όνειρο κάθε παιδιού που έριξε ένα πόδι πάνω από έναν καθαρόαιμο και τον στόχο όλων των ιππέων.

Αν και το ακροατήριο για τα άρθρα του Fitzgerald ήταν σημαντικά μικρότερο από τους περισσότερους, η έννοια του "μεγάλου μήλου" που αντιπροσώπευε τα καλύτερα ή πιο επιδιωκόμενα ανταμοιβή ή επιτεύγματα άρχισε να διαδίδεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και στις αρχές της δεκαετίας του 1930, οι μουσικοί της τζαζ της Νέας Υόρκης άρχισαν να αναφέρονται στην πόλη της Νέας Υόρκης ως το "Big Apple". Ένα παλιό ρητό στο show business ήταν: "Υπάρχουν πολλά μήλα στο δέντρο, αλλά μόνο μία μεγάλη μήλα". Η Νέα Υόρκη ήταν (και είναι) ο πρώτος τόπος για τους τζαζ μουσικούς να εκτελέσουν, γεγονός που καθιστά πιο συνηθισμένο να αναφέρεται στη Νέα Υόρκη ως η μεγάλη μήλα.

Μια κακή φήμη για το μεγάλο μήλο

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η πόλη της Νέας Υόρκης κερδίζει γρήγορα μια εθνική φήμη ως μια σκοτεινή και επικίνδυνη πόλη, αλλά το 1971 η πόλη ξεκίνησε μια διαφημιστική εκστρατεία για την αύξηση του τουρισμού στη Νέα Υόρκη, αναγνωρισμένη αναφορά στη Νέα Υόρκη.

Η εκστρατεία παρουσίασε κόκκινα μήλα σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν επισκέπτες στη Νέα Υόρκη, όπου τα κόκκινα μήλα προορίζονταν να χρησιμεύουν ως μια φωτεινή και χαρούμενη εικόνα της πόλης, σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση ότι η Νέα Υόρκη ήταν γεμάτη εγκληματικότητα και φτώχεια .

Από την ολοκλήρωση της εκστρατείας - και την επακόλουθη "ανακατασκευή" της πόλης - η πόλη της Νέας Υόρκης έχει ονομαστεί επίσημα το The Big Apple. Σε αναγνώριση του Fitzgerald, η γωνιά του 54ου και του Broadway, όπου ο Fitzgerald έζησε για 30 χρόνια μετονομάστηκε το "Big Apple Corner" το 1997.