Νέο Δελχί Οδηγός Πληροφοριών Αεροδρομίου

Τι πρέπει να ξέρετε για το νέο αεροδρόμιο του Δελχί

Το αεροδρόμιο του Νέου Δελχί εκμισθώθηκε σε ιδιωτικό αερομεταφορέα το 2006 και ακολούθησε σημαντική αναβάθμιση. Μια άλλη αναβάθμιση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η πρώτη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2021.

Η κατασκευή του Terminal 3, η οποία άνοιξε το 2010, άλλαξε άψογα τη λειτουργικότητα του αεροδρομίου, φέρνοντας μαζί διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις (εκτός από τις εταιρείες χαμηλού κόστους) κάτω από την ίδια στέγη.

Διπλασίασε επίσης την ικανότητα του αεροδρομίου.

Το 2017, το αεροδρόμιο του Δελχί χειρίστηκε 63,5 εκατομμύρια επιβάτες, καθιστώντας το το έβδομο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ασία και ένα από τα 20 πιο πολυσύχναστα στον κόσμο. Τώρα λαμβάνει περισσότερη κίνηση από τα αεροδρόμια της Σιγκαπούρης, της Σεούλ και της Μπανγκόκ! Η κυκλοφορία επιβατών αναμένεται να υπερβεί το όριο των 70 εκατομμυρίων το 2018, με αποτέλεσμα ο αερολιμένας να λειτουργεί πέραν της χωρητικότητάς του.

Το νέο αεροδρόμιο έχει κερδίσει πολλά βραβεία μετά την αναβάθμισή του. Αυτό περιλαμβάνει το καλύτερο βελτιωμένο αεροδρόμιο στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων το 2010, το Καλύτερο Αεροδρόμιο στον κόσμο στην κατηγορία των 25-40 εκατομμυρίων επιβατών από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων το 2015, το Καλύτερο Αεροδρόμιο στην Κεντρική Ασία και το Καλύτερο Αεροδρόμιο στην Κεντρική Την Ασία από το Skytrax στα Παγκόσμια Βραβεία Αεροδρομίου το 2015 και το Καλύτερο Αεροδρόμιο στον κόσμο (μαζί με το αεροδρόμιο του Μουμπάι) στην κατηγορία των 40 εκατομμυρίων + επιβατών από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων το 2018.

Το αεροδρόμιο έχει επίσης κερδίσει βραβεία για την φιλική προς το περιβάλλον εστίαση. Αυτά περιλαμβάνουν το βραβείο Wings India για το πιο αειφόρο και το πράσινο αεροδρόμιο και ένα ασημένιο μετάλλιο για πρωτοβουλίες βιώσιμης διαχείρισης των αποβλήτων στο αεροδρόμιο Asia Pacific Airport Green Recognition του 2018.

Μια νέα περιοχή φιλοξενίας που ονομάζεται Aerocity έρχεται επίσης δίπλα στο αεροδρόμιο και παρέχει εύκολη πρόσβαση στα τερματικά.

Διαθέτει πολλά νέα ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένων διεθνών αλυσίδων πολυτελείας, καθώς και σιδηροδρομικό σταθμό του Δελχί Metro Airport Express . Εκτός από αυτό το σιδηροδρομικό σταθμό, το Metro Airport Express διαθέτει επίσης σιδηροδρομικό σταθμό στο Terminal 3.

Περαιτέρω σχέδια αναβάθμισης

Αλλαγές στο γενικό σχέδιο έχουν γίνει για να εξυπηρετήσουν την ταχέως αναπτυσσόμενη κυκλοφορία του αεροδρομίου του Δελχί. Ένας νέος πύργος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας προστίθεται το 2018 και ένας τέταρτος διάδρομος το 2019, για να συμβάλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και να χειριστεί περισσότερες πτήσεις. Αυτό θα αυξήσει την πτήση του αεροδρομίου ανά ώρα από 75 σε 96.

Προκειμένου να βελτιωθεί η υποδομή του αεροδρομίου, το Terminal 1 θα επεκταθεί. Για να διευκολυνθεί αυτό, οι δραστηριότητες των εγχώριων φορέων χαμηλού κόστους έχουν μεταφερθεί στον προηγούμενο παροπλισμένο Terminal 2, ο οποίος είναι ο παλαιός διεθνής τερματικός σταθμός. Η Go Air μετατοπίστηκε τον Οκτώβριο του 2017 και η IndiGo και η Spice Jet μετατοπίστηκαν μερικώς στις 25 Μαρτίου 2018. Ο σταθμός Terminal 2 ανακαινίστηκε και διαθέτει 74 check-in μετρητές, 18 θυρίδες αυτοεξυπηρέτησης, έξι ζώνες αξίωσης αποσκευών και 16 πύλες επιβίβασης.

Οι τερματικοί σταθμοί 1D (αναχωρήσεις) και ο τερματικός σταθμός 1C (αφίξεις) θα συγχωνευθούν σε ένα τερματικό σταθμό και θα επεκταθούν για να φιλοξενήσουν 40 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η εργασία, οι λειτουργίες του Terminal 2 θα μεταφερθούν πίσω στο Terminal 1, το Terminal 2 θα κατεδαφιστεί και θα εγκατασταθεί ένα νέο τερματικό 4 στη θέση του.

Επιπλέον, ένας νέος σιδηροδρομικός σταθμός του Δελχί έχει κατασκευαστεί στο Terminal 1, στη γραμμή Magenta. Αυτός ο σταθμός θα αρχίσει να λειτουργεί όταν η γραμμή Magenta θα είναι πλήρως λειτουργική, ελπίζουμε ότι θα τελειώσει μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Ο σταθμός του μετρό Terminal 1 θα έχει κινούμενους διάδρομους στους τερματικούς σταθμούς 2 και 3, έτσι ώστε οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γραμμή Magenta για πρόσβαση σε οποιοδήποτε τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο του Δελχί .

Όνομα και κωδικός αεροδρομίου

Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi (DEL). Ονομάστηκε από έναν πρώην πρωθυπουργό της Ινδίας.

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο

Τοποθεσία αεροδρομίου

Palam, 16 χιλιόμετρα νότια της πόλης.

Ταξίδι στο κέντρο της πόλης

45 λεπτά έως μία ώρα κατά την κανονική κυκλοφορία. Ο δρόμος προς το αεροδρόμιο γίνεται πολύ συμφορημένος κατά τις ώρες αιχμής.

Τερματικά αεροδρομίων

Οι παρακάτω τερματικοί σταθμοί χρησιμοποιούνται στο αεροδρόμιο:

Οι πτήσεις του IndiGo που έχουν μεταφερθεί στο Terminal 2 αριθμούνται από το 6Ε 2000 έως το 6Ε 2999. Οι προορισμοί τους είναι το Αμριτσάρ, το Μπαγκτόγκο, το Μπανγκαλόρου, το Μπουμπανσάβαρ, το Τσενάι, το Ραϊπούρ, το Σριναγκάρ, το Ουδατπούρ, το Βαντοδάρα και το Βισακαπατνάμ.

Οι πτήσεις SpiceJet που έχουν μετεγκατασταθεί στο Terminal 2 είναι SG 8000 έως SG 8999. Οι προορισμοί τους είναι οι Ahmedabad, Cochin, Goa, Gorakhpur, Patna, Pune και Surat.

Είναι δυνατόν να περπατήσετε μεταξύ του Terminal 2 και του Terminal 3 σε περίπου 5 λεπτά. Η μεταφορά μεταξύ του τερματικού σταθμού 1 και του τερματικού σταθμού 3 βρίσκεται κατά μήκος της εθνικής οδού 8. Είναι απαραίτητο να πάρετε το δωρεάν λεωφορείο, μια καμπίνα ή το τρένο Metro Airport Express. Αφήστε περίπου 45-60 λεπτά για τη μεταφορά. Τα λεωφορεία λεωφορείων επίσης λειτουργούν μεταξύ του τερματικού σταθμού 1 και του τερματικού σταθμού 2.

Εγκαταστάσεις αεροδρομίου

Αεροδρόμιο Lounges

Το αεροδρόμιο του Νέου Δελχί διαθέτει μια ποικιλία από σαλόνια αεροδρομίων.

Χώρος στάθμευσης στο αεροδρόμιο

Ο τερματικός σταθμός 3 διαθέτει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων έξι επιπέδων που μπορεί να χωρέσει έως και 4.300 οχήματα. Αναμείνετε να πληρώσετε 80 ρουπίες ανά αυτοκίνητο για 30 λεπτά, 180 ρουπίες για 30 λεπτά έως 2 ώρες, 90 ρουπίες για κάθε επόμενη ώρα και 1.180 ρουπίες για 24 ώρες. Το ποσοστό είναι το ίδιο για το χώρο στάθμευσης στο εσωτερικό τερματικό.

Στο Terminal 3 και στο Terminal 1D διατίθεται επίσης υπηρεσία "Park and Fly". Με κρατήσεις μέσω διαδικτύου, οι επιβάτες που πρέπει να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους στο αεροδρόμιο για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να λάβουν ειδικές τιμές στάθμευσης με μειωμένη τιμή.

Οι επιβάτες μπορούν να αποσυρθούν και να παραληφθούν στους τερματικούς σταθμούς χωρίς κόστος, εφόσον παραμένουν τα οχήματα.

Μεταφορά από το αεροδρόμιο

Υπάρχουν πολλές επιλογές μεταφοράς από το αεροδρόμιο του Δελχί , συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας τρένων τρένου Metro Airport Express του Δελχί.

Πτήσεις καθυστερούν λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, από το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο, το αεροδρόμιο του Δελχί συχνά πλήττεται από ομίχλη. Το πρόβλημα είναι συνήθως το χειρότερο στις πρώτες πρωινές ώρες και τα βράδια, αν και κάποιες φορές οι κουβέρτες ομίχλης θα παραμείνουν για μέρες. Όποιος ταξιδεύει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα πρέπει να προετοιμαστεί για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Πού να μείνετε κοντά στο αεροδρόμιο

Υπάρχει ένα ξενοδοχείο διαμετακόμισης Holiday Inn στο Terminal 3. Οι τιμές ξεκινούν από 6.000 ρουπίες. Υπάρχουν επίσης υπνόσακους στο εσωτερικό της περιοχής διεθνών αναχωρήσεων του τερματικού σταθμού 3. Η άλλη εναλλακτική λύση είναι τα ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο, τα οποία βρίσκονται κυρίως στο νέο αεροδρόμιο ή στην εθνική οδό 8 στο Mahipalpur. Αυτός ο οδηγός για ξενοδοχεία στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί θα σας δείξει τη σωστή κατεύθυνση της οποίας αξίζει να μείνετε, για όλους τους προϋπολογισμούς.