Δελχί μετρό αεροδρόμιο Express Οδηγός τρένων

Η σιδηροδρομική γραμμή Delhi Metro Airport Express, η οποία είναι γνωστή ως Orange Line, άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2011. Ένα πολύ αναμενόμενο κομμάτι του διευρυμένου δικτύου τρένων του Δελχί , μειώνει το χρόνο ταξιδιού στο αεροδρόμιο του Δελχί από τουλάχιστον μία ώρα σε περίπου 20 λεπτά. Τι μεγάλη διαφορά! Τα τρένα, που εισάγονται από την Ισπανία, ταξιδεύουν στην απόσταση 22 χιλιομέτρων (80 χιλιόμετρα) στα 80 χιλιόμετρα την ώρα. Περίπου 16 χιλιόμετρα (10 μίλια) της πίστας είναι υπόγεια.

Είναι η ταχύτερη μητροπολιτική διαδρομή με τρένο στην Ινδία.

Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για το Delhi Airport Metro Express.

Πού είναι οι Σταθμοί;

Το αεροδρόμιο Metro Express Line ξεκινά από το σταθμό New Delhi του μετρό, που βρίσκεται απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό του Νέου Δελχί. (Εάν θέλετε να φτάσετε στην περιοχή Paharganj backpacker από εκεί, διασχίστε τη γέφυρα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Νέου Δελχί και θα την βρείτε στην άλλη πλευρά. Δείτε πού να μείνετε στο Paharganj . Τερματίζει στο Dwarka Sector 21.

Υπάρχουν δύο σταθμοί κοντά στο αεροδρόμιο: το Delhi AeroCity (ο νέος χώρος φιλοξενίας του αεροδρομίου) και ο τερματικός σταθμός 3. Εάν ταξιδεύετε σε μια εγχώρια αεροπορική εταιρεία μεμονωμένων αερογραμμών (IndiGo, Spice Jet, GoAir), θα έχετε να πάρετε ένα λεωφορείο μεταφοράς από τον τερματικό σταθμό 3 στον τερματικό σταθμό 1 για να πιάσετε την πτήση σας ή να κατεβείτε από το τρένο στο σταθμό Delhi AeroCity. Μια υπηρεσία λεωφορείου παρέχεται από το Delhi AeroCity στον τερματικό σταθμό 1. Αναχωρεί κάθε 15 λεπτά από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ

Άλλοι σταθμοί στη γραμμή είναι το στάδιο Shivaji και η Dhaula Kuan.

Όλοι οι σταθμοί είναι εξοπλισμένοι με πρόσθετη ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των ανιχνευτών εκρηκτικών, των σαρωτών αποσκευών ακτίνων Χ, των κάμερες CCTV και των ομάδων ειδικής ανταπόκρισης με ομάδες σκυλιών.

Πόσο κοστίζει?

Οι ναύλοι έχουν μειωθεί δυο φορές από τότε που άνοιξε το αεροδρόμιο Metro Express, το τελευταίο το Σεπτέμβριο του 2015, για να ενθαρρύνει τους μετακινούμενους από τη Dwarka να ταξιδεύουν με το αεροδρόμιο Express Line αντί για τη συμφόρηση Blue Line του μετρό του Δελχί.

Ο ελάχιστος ναύλος είναι τώρα 10 ρουπίες. Ο ναύλος από το σταθμό του μετρό New Delhi στο αεροδρόμιο Delhi Aerocity είναι 50 ρουπίες και 60 ρουπίες στο τερματικό σταθμό 3.

Πότε τρέχουν τρένα;

Το πρώτο τρένο αναχωρεί στις 4:45 π.μ. από το σταθμό του Νέου Δελχί και στις 4:45 π.μ. από το Dwarka Sector 21. Το τελευταίο τρένο αναχωρεί στις 11:40 μ.μ. από το σταθμό του Νέου Δελχί και στις 11.15 μ.μ. από το Dwarka Sector 21.

Η συχνότητα των συρμών είναι κάθε 10 λεπτά κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής (από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.) και κάθε 15 λεπτά σε μη αιχμές.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν σχέδια για την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας 24 ώρες την ημέρα.

Αποσκευές Check-In

Αν αναχωρείτε από το Terminal 3 και ταξιδεύετε στην Air India (συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων τομέων) ή της Jet Airways, μπορείτε να ελέγξετε τις αποσκευές σας και να πάρετε κάρτες επιβίβασης στο σταθμό του μετρό New Delhi και στο σταθμό Shivaji του μετρό. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν check-in μετρητές σε αυτούς τους σταθμούς στο αεροδρόμιο Metro Express Line. Το Vistara άνοιξε επίσης ένα μετρητή για check-in στο σταθμό του μετρό του Νέου Δελχί στα μέσα Ιουλίου του 2017.

Η εγκατάσταση check-in σημαίνει ότι οι επιβάτες θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στο μετρό, επιτρέποντας την αποφυγή δύο επιπέδων ελέγχων ασφάλειας. Έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα και περίπου 500 επιβάτες τη χρησιμοποιούν καθημερινά.

Οι αποσκευές που μεταφέρονται μεταφέρονται στο Terminal 3 του αεροδρομίου μέσω ενός ασφαλούς συστήματος χειρισμού αποσκευών. Οι επιβάτες μπορούν να κάνουν check-in 8 ώρες πριν την αναχώρηση. Οι μετρητές κλείνουν δυόμισι ώρες πριν την αναχώρηση.

Μελλοντική σύνδεση με το αεροδρόμιο

Μέχρι το τέλος του 2017, ο τερματικός σταθμός 1 (όπου λειτουργούν οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους) αναμένεται να διαθέτει σταθμό μετρό. Η υποβαθμισμένη γραμμή Magenta Line θα κυκλοφορήσει μεταξύ του Janakpuri West και του Βοτανικού Κήπου, με στάση στο Terminal 1. Θα ωφελήσει ιδιαίτερα τους επιβάτες που έρχονται από το νότιο Δελχί, με άλλες στάσεις στα Vasant Vihar, Hauz Khas, Panchsheel Park, RK Puram και Greater Kailash .