Παραδοσιακά ουγγρικά αλκοολούχα ποτά

Οι Ούγγροι αγαπούν τα τοπικά τους πνεύματα, και αν πίνετε, αν και μόνο κοινωνικά, οι πιθανότητες είναι και εσείς. Το κρασί, η μπύρα και άλλα οινοπνευματώδη ποτά μπορούν να παραγγελθούν από τα μενού σε εστιατόρια και μπαρ ή να αγοραστούν στα καταστήματα για να πάρουν πίσω στο σπίτι. Όταν βρίσκεστε στην Ουγγαρία, αναζητήστε τα παρακάτω αλκοολούχα ποτά.

Ουγγρικά κρασιά

Οι 22 αμπελουργικές περιοχές της Ουγγαρίας παράγουν τα πάντα, από το γλυκό, φρουτώδες κρασί Tokaj μέχρι το γεμάτο κόκκινο Bull's Blood's Eger .

Οι εκδρομές κρασιού είναι δημοφιλείς σε ολόκληρη την Ουγγαρία, αλλά ακόμα κι αν το ταξίδι σας θα σας οδηγήσει μόνο στην πρωτεύουσα, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε κελάρια και πωλητές κρασιού στη Βουδαπέστη. Σε συνδυασμό με ένα πλούσιο γεύμα, νόστιμα ορεκτικά, ή ακόμη και με ένα καλαίσθητο ουγγρικό επιδόρπιο, τα κρασιά αυτής της χώρας θα αφήσουν μια διαρκή εντύπωση. Τα κρασιά μπορούν να παραγγελθούν δίπλα στο μπουκάλι ή στο γυαλί, ενώ οι κάβες κρασιού σε όλη την Ουγγαρία προσφέρουν ειδικές γευσιγνωσίες κρασιού. Εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την ιστορία και τη διαδικασία παραγωγής κρασιού στην Ουγγαρία, αναζητήστε περιηγήσεις με κρασί, οι οποίες θα σας εισάγουν σε τοπικές ποικιλίες κρασιών, θα σας επιτρέψουν να συναντήσετε τους αμπελουργούς της χώρας και να σας παρουσιάσουμε μερικά από τα πιο όμορφα τοπία της Ουγγαρίας.

Ουγγρική Pálinka

Η Pálinka είναι το κονιάκ φρούτων της Ουγγαρίας. Διαφέρει στην περιεκτικότητα σε αλκοόλ και παράγεται από μια ποικιλία φρούτων, συμπεριλαμβανομένων των δαμάσκηνων, των μήλων και των βερίκοκων. Η κατασκευή του Pálinka έχει ανέλθει σε μια τέχνη.

Είναι δυνατόν να δοκιμάσετε το κονιάκ φρούτων σε εστιατόρια και παμπ, ή σε ένα από τα πολλά ετήσια φεστιβάλ που γιορτάζουν αυτό το εθνικό ποτό. Η Pálinka συνήθως πίνεται σε θερμοκρασία δωματίου από ειδικά γυάλινα ποτήρια σε σχήμα τουλίπας. Μπορεί είτε να προηγηθεί είτε να ακολουθήσει ένα γεύμα, αλλά το άτομο που απολαμβάνει το ποτό πρέπει να απολαύσει τόσο το άρωμά του όσο και τη γεύση του, τα οποία έχουν αναπτυχθεί για να τονώσουν τις αισθήσεις.

Ουρανική μπύρα

Όπως πολλές χώρες της Ανατολικής Κεντρικής Ευρώπης, η Ουγγαρία παράγει μπύρα. Οι εγχώριες μπύρες στην Ουγγαρία είναι κατά κύριο λόγο γερμανικές μπίρες που παράγονται σε ένα από τα τέσσερα ζυθοποιεία, τα παλαιότερα έχουν καθιερωθεί στα μέσα του 19ου αιώνα. Η παραγωγή μικροβρεφών είναι επίσης σε άνοδο. Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα προσφέρουν μπύρα στο γυαλί ή σε στάμνες και ο αριθμός των διαθέσιμων μπύρων ποικίλλει ανάλογα με τον τόπο. Άλλες ευρωπαϊκές μπύρες διατίθενται επίσης σε ουγγρικά μπαρ και σούπερ μάρκετ.

Οι Ούγγροι συνήθως δεν κλέβουν τα γυαλιά μπύρας, απλώς τους ανυψώνουν κατά τη διάρκεια ενός τοστ. Εντούτοις, μπορεί να κρύβουν γυαλιά όταν πίνουν άλλα αλκοολούχα ποτά.

Unicum

Το Unicum είναι ένα ουγγρικό ποτό και ένα λικέρ βοτάνων. Το Unicum, επίσης γνωστό από το όνομα του κατασκευαστή, Zwack, είναι μεθυσμένο πριν ή μετά από τα γεύματα. Η αρχική του συνταγή έχει τροποποιηθεί για να παράγει μια ενημερωμένη έκδοση του παραδοσιακού ποτού.

Λάβετε ουγγρικά αλκοολούχα ποτά

Ορισμένα ουγγρικά κρασιά, μπύρες και οινοπνευματώδη ποτά μπορούν να ληφθούν στα κράτη μέσω ειδικών λιανοπωλητών. Όταν βρίσκεστε στην Ουγγαρία, μπορείτε να τα αγοράσετε από σούπερ μάρκετ ή κάβα. Εάν διαπιστώσετε ότι σας αρέσει ένα συγκεκριμένο είδος κρασιού ή οινοπνευματωδών ποτών, σκεφτείτε να πάρετε στο σπίτι ένα μπουκάλι για τον εαυτό σας, ειδικά εάν ποτέ δεν το έχετε δει να διατίθεται για πώληση όπου ζείτε.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τον έλεγχο ιστοσελίδων που πωλούν οινοπνευματώδη ποτά σε ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να παραγγείλετε το αγαπημένο σας ουγγρικό πνεύμα στο περιεχόμενο της καρδιάς σας, αλλά μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι δεν πωλείται στους εμπόρους λιανικής πώλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ό, τι κι αν κάνετε, αν βρείτε ένα κρασί ή άλλο ποτό που πραγματικά σας αρέσει, γράψτε το όνομα του πριν πάρετε πάρα πολύ. Η ουγγρική γλώσσα είναι μια από τις πιο δύσκολες για τους μαθητές της Αγγλικής γλώσσας να μάθουν και είναι πιθανό, αφού θα ξανακάνετε μερικά, θα ξεχάσετε εντελώς το όνομα ό, τι και αν πιείτε!