Αυτή η γραφική, αγγλική πόλη δεν είναι στην Αγγλία

Με το αγγλικό στιχουργικό του όνομα και μια αισθητική που καθορίζονται από ξύλινα σπίτια, πέτρινους καθεδρικούς ναούς και περίπλοκους κήπους, θα περίμενε κανείς ότι ο Τάμεση θα βρεθεί στην Αγγλία. Αλλά αυτός ο γραφικός, φαινομενικά μεσαιωνικός οικισμός βρίσκεται σχεδόν όσο μακριά από το Λονδίνο, όπως μπορείτε να πάρετε - και δεν υπάρχει τίποτα αυθεντικό αγγλικό για αυτό.

Ανάθεση από την κινεζική κυβέρνηση, το Thames Town βρίσκεται στα περίχωρα της Σαγκάης, μία από τις πολλές «θεματικές» εξελίξεις στις οποίες η χώρα έχει επενδύσει καθώς προσπαθεί να Westernize.

Αν και το Thames Town είναι τόσο ψεύτικο όσο οι τσάντες που θα βρείτε στην αγορά της κινεζικής αγοράς , είναι τόσο περίτεχνα ότι ακόμη και ένας Άγγλος μπορεί να ξεγελαστεί.

Ιστορία του Τάμεση της Πόλης

Κατά τη διάρκεια του δέκατου πενταετούς σχεδίου της κινεζικής κυβέρνησης, το οποίο διήρκεσε από το 2001-2005, η Επιτροπή Προγραμματισμού της Σαγκάης αποφάσισε να εφαρμόσει ένα σχέδιο "εννέα πόλεων", το οποίο θα έβλεπε την κατασκευή εννέα χωριών, Τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, γύρω από την περιφέρεια της Σαγκάης.

Για να συμπληρώσει άλλους φαινομενικούς οικισμούς, μεταξύ των οποίων σκανδιναβικές, ιταλικές και ολλανδικές, η επιτροπή αποφάσισε να δημιουργήσει την πόλη του Τάμεση στην πόλη Songjiang New Town, η οποία βρίσκεται περίπου 20 μίλια έξω από τη Σαγκάη. Η βολική του θέση γρήγορα θα έπρεπε να το έχει κάνει ένας δημοφιλής προορισμός ημερήσιας εκδρομής, αλλά δεν το έκανε - περισσότερο σε αυτό σε ένα λεπτό.

Αρχιτεκτονική Thames Town

Παρόλο που ολοκληρώθηκε το 2006, ο Τάμεση Τάουν ακούει ξανά σε άλλη εποχή.

Ορισμένες πτυχές της αρχιτεκτονικής του σε αγγλικό στιλ είναι μάλλον γενικές, ενώ άλλες (δηλαδή η εκκλησία, η οποία είναι σχεδόν ένα άμεσο αντίγραφο της εικονικής εκκλησίας του Χριστού του Μπρίστολ, Αγγλία) είναι πιο παράξενες. Εάν δεν χρειάστηκε να ταξιδέψετε μέσα από την Κίνα για να φτάσετε εδώ (δηλαδή εάν απλώς βάζατε στην πόλη του Τάμεση μια στιγμή), ίσως νομίζετε ότι ήσαστε στην Αγγλία!

Παρά την επιμελή προσοχή που δίνουν οι προγραμματιστές στην λεπτομέρεια, το Thames Town είναι μια πόλη-φάντασμα τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, με μεγάλο μέρος της ανθρώπινης κυκλοφορίας στους ανθρώπους της πόλης που ζουν σε μεγάλες εξελίξεις κατοικιών, προσελκύονται τόσο από τις τιμές των εμπορικών συναλλαγών από την ηπειρωτική έκκληση. Πολλοί επισκέπτες της πόλης είναι νεοφερμένοι Κινέζοι ζευγάρια, που απολαμβάνουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν φωτογραφίες ευρωπαϊκού στυλ γάμου χωρίς να πάνε στην Ευρώπη.

(Δεν ξέρω για σας, αλλά θα ήθελα να ακούσω πόσοι Κινέζοι χρήστες κοινωνικών μέσων έχουν ξεγελαστεί να σκεφτούν ότι οι φωτογραφίες των γαμήλιων φίλων τους έχουν ληφθεί στην Ευρώπη!)

Πώς να φτάσετε στο Τάμεση

Το Thames Town βρίσκεται στην περιοχή Songjiang της Σαγκάης, μια σχετικά πρόσφατη εξέλιξη στα περίχωρα της πόλης. Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στο Τάμεση είναι να πάρετε τη γραμμή 9 του μετρό της Σαγκάης στο σταθμό "Songjiang New Town" και στη συνέχεια να καλέσετε ένα ταξί για να μεταβείτε στο Τάμεση, το οποίο είναι 泰 晤 士 小鎮 ή " tài wù shì xiǎo zhèn " Κινέζικα. (Συμβουλή: Εκτυπώστε αυτούς τους χαρακτήρες σε ένα κομμάτι χαρτί για να βεβαιωθείτε ότι το ταξί γνωρίζει ακριβώς πού να σας πάει!)

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε ταξί απευθείας στην πόλη του Τάμεση από οπουδήποτε στη Σαγκάη. Είναι πιθανό ότι θα είναι ακριβό, αλλά και πάλι, θα είναι φθηνότερο από ένα αεροπορικό εισιτήριο στην ίδια την Ευρώπη.