Οι δύο πλευρές της Σαγκάης: Puxi και Pudong

Η Σαγκάη έχει μια ασυνήθιστα σύντομη ιστορία για μια τόσο απίστευτη πόλη. Οι λαοί που επισκέπτονται συχνά δεν παίρνουν τα ρουλεμάν τους προτού γυρίσουν ξανά, είτε στον επόμενο προορισμό στην περιοδεία τους στην Κίνα ή στο σπίτι μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι μιας εβδομάδας.

Η Σαγκάη είναι σίγουρα μοναδική στο πολιτιστικό της τμήμα μεταξύ του Pudong και του Puxi. Και αν μένετε στη Σαγκάη περισσότερο από μια νύχτα ή δύο, είναι σημαντικό να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ των δύο θέσεων.

Θα σας βοηθήσει να προσανατολιστείτε και θα σας εξοικονομήσει χρόνο και σύγχυση.

Pudong και Puxi

Τα ονόματα αυτών των περιοχών της πόλης προέρχονται από τις τοποθεσίες τους σε σχέση με τον ποταμό Huang Pu (黄 浦江). Κάποιος βρίσκεται στα ανατολικά (dong), έτσι Pu Dong (浦东). Το ένα βρίσκεται στα δυτικά (xi), έτσι Pu Xi (浦西).

Puxi

Εκφωνημένο "poo shee", Puxi είναι η ιστορική καρδιά της πόλης. Στους πρώην χρόνους παραχώρησης στο εξωτερικό , αυτή ήταν η περιοχή που φιλοξένησε το πλήθος των αλλοδαπών από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η περιοχή διέθετε μια γαλλική παραχώρηση και μια διεθνή παραχώρηση καθώς και μια περιφραγμένη κινεζική περιοχή. Σε αυτόν τον τομέα βρίσκονται τα ιστορικά σπίτια και κτίρια, το Bund και η περίφημη αρχιτεκτονική κληρονομιάς Art-Deco.

Το Puxi είναι το σημείο όπου βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο Hong Qiao (SHA) καθώς και οι δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί και τα τερματικά λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων.

Puxi Τοπίο

Το τοπίο είναι σχεδόν άπειρο.

Τεντώνοντας από τις άκρες του ποταμού Huang Pu στα ανατολικά, η Σαγκάη στο Puxi ανθίζει προς όλες τις κατευθύνσεις. Εάν οδηγείτε από τη Σαγκάη στο Suzhou (στην επαρχία Jiangsu) ή στο Hangzhou (στην επαρχία Zhejiang ), θα νιώσετε σαν να μην αφήσατε ποτέ την πόλη. Και είναι δύσκολο να πεις ακριβώς πού είναι το κέντρο της πόλης.

Καθώς μετακινείτε δυτικά, βυθίζοντας σε ένα ταξί, κατά πάσα πιθανότητα κατά μήκος της Υψηλής Οδού Yan'an, θα περάσετε clusters των ουρανοξυστών γύρω από την πλατεία των ανθρώπων, κατά μήκος του Nanjing Road, και στη συνέχεια προς τα έξω προς Hong Qiao. Το Puxi είναι μια ατελείωτη μάζα πύργων γραφείων και κατοικιών.

Pudong

Το Pudong, πριν από περίπου 30 χρόνια, φιλοξένησε πολλές αποθήκες καθώς και αγροτικές και αλιευτικές κοινότητες. Τώρα, είναι το σπίτι σε μερικά από τα ψηλότερα κτίρια στην Κίνα, όπως το SWFC, καθώς και το οικονομικό κέντρο της Σαγκάης.

Το Pudong φιλοξενεί το Διεθνές Αεροδρόμιο Pudong (PVG). Συνδέεται με την υπόλοιπη πόλη με πολλές σήραγγες, γέφυρες, γραμμές μετρό και πορθμεία κατά μήκος του ποταμού.

Pudong Τοπίο

Το τοπίο του Pudong διαφέρει από το Puxi στο ότι είναι πεπερασμένο. Ο ποταμός Huang Pu κόβει αυτό το κομμάτι γης σε ένα εικονικό νησί, οπότε τελικά, αν συνεχίσετε να οδηγείτε, θα βρείτε τη θάλασσα. (Δεν υπάρχουν παραλίες για να μιλήσετε γι 'αυτό δεν χρειάζεται να φέρετε τους κολυμβητές σας μαζί ...) Τα ψηλά κτήρια του Pudong συγκεντρώνονται γύρω από το οικονομικό κέντρο του Lujiazui και είναι εδώ που θα βρείτε πολλές από τις πιο πολυτελείς κατοικίες και ξενοδοχεία της Σαγκάης. Μακρύτερα, μπορείτε να βρείτε μερικές μικρές εκμεταλλεύσεις που δεν έχουν μπουλντόζες σε οικιστικές ενώσεις.

Δύο πλευρές της πόλης

Ορισμένοι θεωρούν το Puxi ως το παρελθόν της Σαγκάης και το Pudong ως το μέλλον. Είναι αδύνατο να πειράξετε το ένα έξω από το άλλο, αλλά αν απλά παίρνετε τις γωνιές των δύο πλευρών του ποταμού, σίγουρα σας δίνει την παρουσία σας δύο φορές με τη μία.