Πώς να επιλέξετε και να προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι πεζοπορίας

Πεζοπορία, περπάτημα και πεζοπορία διακοπές είναι πολύ διασκεδαστικό, αν σας αρέσει να κινούνται βήμα προς βήμα μέσα από πολύχρωμες τοποθεσίες στο δρόμο προς τους ενδιαφέροντες προορισμούς. Δείτε πώς μπορείτε να επιλέξετε και να προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι πεζοπορίας (ή περπάτημα).

1. Καθορίστε το στυλ ταξιδιού σας

Η πεζοπορία στα Adirondacks ή στα Rockies ακούγεται σαν διασκέδαση; Θέλετε να κάμπινγκ έξω τη νύχτα, κουκέτα σε μια ρουστίκ καλύβα ή μια μέρα στην άλλη σε ένα πολυτελές κατάλυμα; Θα προτιμούσατε να περπατήσετε από μια ευρωπαϊκή πόλη στην άλλη, να σταματήσετε σε μικρές καφετέριες όπου μπορείτε να συνομιλήσετε με ντόπιους ενώ τρώτε μεσημεριανό γεύμα;

Μήπως πεζοπορία σε τραχιά μονοπάτια στις χώρες του τρίτου κόσμου ώθηση το κουμπί "σας πρέπει να κάνουμε"; Μόλις ορίσετε τη λίστα επιθυμιών σας, είναι ώρα να βρείτε ένα ταξίδι.

2. Επιλέξτε το ταξίδι σας

Τώρα που έχετε πληκτρολογήσει τον τύπο πεζοπορίας, πεζοπορίας ή περιπάτου με τα πόδια σας που σας απευθύνεται περισσότερο, ήρθε η ώρα να βρείτε ένα ταξίδι. Πολλές εταιρείες προσφέρουν πεζοπορία και πεζοπορία. Συζητήστε με κάθε εταιρεία που έχει ενδιαφέρον ταξίδι και ρωτήστε ποιο σχήμα πρέπει να έχετε για να απολαύσετε την εμπειρία. (Σε κάποια ευρωπαϊκά ταξίδια με τα πόδια, τα αυτοκίνητα θα σας πάρουν αν αποφασίσετε να μην περπατήσετε μέχρι την επόμενη πόλη. ),

3. Αξιολογήστε το επίπεδο φυσικής κατάστασης

Μπορείτε να περπατήσετε ένα μίλι ή δύο άνετα στο πεζοδρόμιο, αλλά μπορείτε να περπατήσετε τέσσερα ή πέντε μίλια την ημέρα - ή περισσότερο - σε ποικίλο έδαφος χωρίς να καταρρεύσει στον καναπέ για το υπόλοιπο απόγευμα; Μόλις επιλέξετε ένα ταξίδι, ρωτήστε την εταιρεία περιοδείας σε ποιο επίπεδο σωματικής ικανότητας θα πρέπει να είστε σε για να πάρετε το ταξίδι. Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα σχέδιο για να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι φυσικά.

4. Εκπαιδεύστε για το ταξίδι σας

Για πολλά ταξίδια, είναι εντάξει να ξεκινήσετε την εκπαίδευσή σας ένα μήνα ή δύο πριν φύγετε για διακοπές. Περνώντας χρόνο στο γυμναστήριο που εργάζεται με βάρη και σε διάδρομο, το StairMaster ή το σταθερό ποδήλατο είναι μια διαδρομή. Συμπληρώστε την εκπαίδευση με μεγάλους περιπάτους ή πεζοπορία τα σαββατοκύριακα, κατά προτίμηση σε μονοπάτια βρωμιάς αντί για πεζοδρόμιο.

Το τζόγκινγκ σας ωθεί και αυξάνει την ευελιξία και την αντοχή σας.

Εάν περπατάτε στο Mt. Everest Base Camp ή ακολουθώντας το Inca Trail στο Περού, θα χρειαστεί να αρχίσετε να προετοιμάζεστε μήνες πριν, εκτός αν έχετε ήδη περάσει πολύ χρόνο στην πεζοπορία σε ανώμαλο έδαφος και σε μεγάλα υψόμετρα. Οι εταιρείες που εκτελούν αυτούς τους τύπους ταξιδιών θα έχουν συγκεκριμένες συστάσεις.

5. Χρησιμοποιήστε τη μεταφορά εργαλείων

Συνηθίστε να φοράτε ένα φορτωμένο σακίδιο ενώ περπατάτε. Το μέγεθος και το βάρος εξαρτώνται από τον τύπο ταξιδιού που κάνετε, γι 'αυτό ζητήστε από τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα την είσοδο. Φορέστε τις μπότες που θα πάρετε για το ταξίδι κατά τη διάρκεια των περιπάτων προπόνησής σας.

6. Φέρτε καλά μπότες

Φέρτε μπότες πεζοπορίας με καλή στήριξη αστραγάλου. Βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν σωστά και ότι έχουν σπάσει αρκετά ώστε να εξασφαλίζεται ότι είναι άνετα επειδή οι καλά τοποθετημένες μπότες μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα διασκεδαστικό ή οδυνηρό ταξίδι. Πάρτε αρκετά ζευγάρια καλής ποιότητας κάλτσες πεζοπορίας. (Τα συνθετικά υλικά υψηλής τεχνολογίας που απομακρύνουν την υγρασία είναι πολύ καλύτερα από το βαμβάκι).

7. Αποφασίστε ποια είδη ένδυσης πρέπει να συσκευάσετε

Ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας θα σας δώσει μια λίστα συγκεκριμένων ενδυμάτων. Θα περιλαμβάνει άνετο αδιάβροχο και αναπνεύσιμο ρουχισμό. Ελέγξτε το νέο εργαλείο που έχει παράγοντα προστασίας από τον ήλιο.

Τα παντελόνια με φερμουάρ είναι τα στοιχεία υψηλής προτεραιότητας. Η REI διαθέτει ρούχα και εργαλεία για κάθε περιπέτεια που μπορεί να φανταστεί κανείς. Η TravelSmith πωλεί υψηλής τεχνολογίας και ταξιδιωτικά έξυπνα ρούχα. Οι Magellans είναι ένας θησαυρός των εργαλείων και των ταξιδιωτικών gadgets.

8. Φέρτε τη σωστή τσάντα

Φέρτε ένα πακέτο που ταιριάζει άνετα στο σώμα σας - είτε πρόκειται για πακέτο ημέρας για να κρατάτε το μπουκάλι σας νερό, σνακ, λοσιόν αντηλιακού και σακάκι - ή ένα πακέτο που έχει σχεδιαστεί για να διαθέτει αρκετή ταχύτητα για μια πολυήμερη πεζοπορία στα βουνά.

9. Μην ξεχνάτε προσωπικές πρώτες βοήθειες και εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης

Μπορεί να προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χώρο στην τσάντα σας, αλλά τα παρακάτω στοιχεία μπορούν να βρεθούν χρήσιμα στο μονοπάτι αν προκύψουν απρόβλεπτες περιστάσεις: ηλιοθεραπεία, σνακ ενέργειας, ένας φακός; διόπτρες; ένα μαχαίρι; απωθητή σφάλματος; ένα κιτ πρώτων βοηθειών με επίδεσμοι με φυσαλίδες και ένα κιτ έκτακτης ανάγκης με σφυρίχτρα. πυξίδα; ταιριάζει και μια κουβέρτα χώρο.