Πώς να πάρει στο σχήμα για ταξίδι Trekking

Κατάσταση το σώμα σας πριν από αυτές τις πεζοπορικές ή πεζοπορικές διακοπές

Πολλοί περιηγητές περιπέτειας είναι σε πεζοπορία, είτε πρόκειται για ταξίδι μέχρι το στρατόπεδο βάσης του Everest, είτε για εκδρομή στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο, είτε για παρατεταμένη πεζοπορία κατά μήκος της διαδρομής Appalachian . Πριν από οποιοδήποτε ταξίδι αυτού του είδους είναι καλή ιδέα να εκτιμήσετε το επίπεδο φυσικής κατάστασης και να αρχίσετε να παίρνετε σχήμα εάν δεν αισθάνεστε ότι είστε επαρκώς προετοιμασμένοι. Ακόμα κι αν σχεδιάζετε να κάνετε πεζοπορία μέσα από τα Rockies με λαλάδες ή άλογα που φέρνουν τα εργαλεία και τα προμήθειες σας, θα εκτιμήσετε την προετοιμασία όταν βγείτε στο μονοπάτι.

Για να πάρετε μια ιδέα για το πώς να πάμε καλύτερα να πάρει σε σχήμα, κάθισαμε με για ένα Q & A είναι με την Alicia Zablocki, η οποία χρησιμεύει ως διευθυντής προγράμματος της Λατινικής Αμερικής για Mountain Travel Sobek. Έχει περάσει αρκετό καιρό στην εξερεύνηση της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της πεζοπορίας στα βουνά της Κολομβίας και της Παταγονίας, στην πεζοπορία του Inca Tail και στην παρακολούθηση των αόριστων jaguar στη Βραζιλία. Ας δούμε τι έπρεπε να πει γι 'αυτό το θέμα.

Ερ .: Πόσο μπροστά θα πρέπει να ξεκινήσω την κατάρτιση, έτσι είμαι στην κατάλληλη φυσική κατάσταση για να απολαύσω το ταξίδι;

Εάν είστε σε καλή κατάσταση, ξεκινήστε την εκπαίδευσή σας τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από την αναχώρηση. Ξεκινήστε με την εκπαίδευση τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα και σταδιακά την αυξάνετε σε τέσσερις ή πέντε ημέρες την εβδομάδα, καθώς πλησιάζετε στην ημερομηνία ταξιδιού σας.

Ε. Τι είδους καρδιοπάθεια είναι απαραίτητη;

Μπορείτε να τρέξετε, πεζοπορία, ή ποδήλατο βουνού. Η εκπαίδευση σε λοφώδες έδαφος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε την αεροβική σας ικανότητα. Εργαστείτε σε όσο το δυνατόν πιο κατακόρυφο κέρδος και απώλεια, καθώς αυτό είναι που θα βιώσετε στο μονοπάτι.

Με άλλα λόγια, πολλά σκαμπανεβάσματα.

Ε. Μπορώ να βάλω χιλιόμετρα για πεζοπορία ή πεζοπορία σε ένα γυμναστήριο, ή χρειάζομαι να εκπαιδεύσω σε εξωτερικούς χώρους.

Ενώ η υπαίθρια εκπαίδευση ανύψωσης είναι η καλύτερη, αν δεν υπάρχουν πολλοί λόφοι ή βουνά όπου ζείτε μπορείτε σίγουρα να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στο γυμναστήριο. Θα ήθελα να συστήσω την άσκηση στο Stairmaster και το διάδρομο, ενώ φοράτε ένα σταθμισμένο σακίδιο για να δημιουργήσετε ένα πιο προκλητικό σχήμα.

Επειδή δεν είναι πάντα βολικό να βγείτε έξω στην προπόνηση, χτυπώντας ένα κλειστό γυμναστήριο είναι ένα στερεό υποκατάστατο.

Οι περιστροφές είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό σε ένα συνεκτικό επίπεδο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κάποια μυϊκή ενίσχυση στην αίθουσα βαρών και συμπεριλάβετε μια μακρά πεζοπορία στη ρουτίνα σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Ερ. Καλύτερα να εκπαιδεύσετε με έναν φίλο αν είναι δυνατόν; Εάν όχι, τυχόν σε απευθείας σύνδεση ιστότοποι όπου κάποιος μπορεί να πάρει μια ρουτίνα κατάρτισης;

Παρόλο που μπορείτε σίγουρα να εκπαιδεύσετε μόνοι σας, είναι πάντα πολύ καλή ιδέα να έχετε ένα εκπαιδευτικό συνεργάτη, ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε να κινητοποιήσετε το ένα το άλλο και να κρατήσετε το ένα το άλλο υπεύθυνο κατά τη διάρκεια των μηνών που εκπαιδεύετε. Μπορείτε να βρείτε άλλους ανθρώπους για να εκπαιδεύσετε με την είσοδο σε μια λέσχη πεζοπορίας ή μια ομάδα. Υπάρχουν επίσης πολλές καλές τοποθεσίες που δίνουν προτάσεις προγράμματος άσκησης με βάση το επίπεδο φυσικής κατάστασής σας. Επισκεφθείτε το HikingDude.com ή Mountain Survivial workout.

Ερ .: Συστήνετε να κάνετε checkup πριν ξεκινήσετε την εκπαίδευσή μου;

Ναι, συνιστάται πάντα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν από κάθε νέο πρόγραμμα προπόνησης. Μείνετε ασφαλείς πριν ξεκινήσετε και σιγουρευτείτε ότι το σώμα σας είναι έτοιμο για τις νέες προκλήσεις.

Η θέα του Zablocki στον εξοπλισμό για ταξίδια

Ερ .: Ποια είδη υποδημάτων και η κατάστασή τους; Πρέπει να φέρω τους Πολωνούς;

Για μερικά από τα ταξίδια μας στο Mountain Travel Sobek - όπως η πεζοπορία στην Παταγονία - προτείνουμε μεσαίου βάρους, όλες τις δερμάτινες, ανθεκτικές μπότες πεζοπορίας με καλή στήριξη αστραγάλου και τόξου και μοναδική πρόσφυση. Οι μπότες πρέπει να είναι αδιάβροχες. Για άλλους προορισμούς, όπως το Inca Trail, οι ανθεκτικές μπότες πεζοπορίας με καλή υποστήριξη αστραγάλου θα το κάνουν. Οι μπότες πρέπει να είναι καλά σπασμένες και κατάλληλες για παρατεταμένο περπάτημα σε βραχώδες έδαφος. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε hotspots ή φουσκάλες ενώ είστε στο ταξίδι σας.

Οι πόλοι ή τα μπαστούνια πεζοπορίας είναι πολύ χρήσιμα, καθώς αυτά ανακουφίζουν από τα χέρια σας κατά τη διάρκεια μεγάλων πεζοποριών και σας βοηθούν να σας υποστηρίξουμε όταν πηγαίνετε τόσο σε ανηφόρα όσο και σε κατηφόρα. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη χρήση τους, πρακτική χρήση τους πριν πάτε.

Ε. Τι είδους ρούχα θα χρειαστώ;

Προετοιμάσου. Να φοράτε πάντοτε αναπνεύσιμο εξοπλισμό βροχής (Gore-Tex ή παρόμοιο υλικό).

Εάν πηγαίνετε στην Παταγονία ή το Περού, σας συνιστούμε να κάνετε στρώσεις. Φέρτε ένα σύνολο βασικών στρωμάτων (γνωστός και ως μακρύ εσώρουχο). ένα μεσαίο στρώμα σαν ζεστό πουκάμισο ή πουλόβερ, παντελόνι πεζοπορίας και ένα ζεστό σακάκι. και ένα αλεξίπτωτο κέλυφος ως το εξωτερικό σας στρώμα.

Βεβαιώνοντας ότι έχετε το σωστό ζευγάρι κάλτσες θα διασφαλίσετε ότι θα αποφύγετε τις φουσκάλες. Σας προτείνουμε τις κάλτσες Thorlos καθώς έρχονται με ένα στρώμα padding που θα κάνει το ταξίδι σας πιο άνετο. Επίσης, μην ξεχνάτε το καπέλο και τα γάντια σας!

Ερ .: Τι είδους ενεργειακές ράβδους πρέπει να φέρω για να με κρατήσω να πηγαίνω ανάμεσα στα γεύματα;

Τα πιο οργανωμένα ταξίδια προσφέρουν ποικιλία από σνακ για πεζοπορία. Τα φρούτα είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση, καθώς είναι υψηλή σε φυτικές ίνες και θερμίδες, και τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να σας εξοικονομήσουν κάποια συσκευασία. Αν φέρνετε ενεργειακές μπάρες, βεβαιωθείτε ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, όπως μπαρ Bear Valley Pemmican ή Clif Bars.

Ερ .: Συστήνετε οποιονδήποτε τύπο μπουκάλι νερό για να κρατήσει υγρό κατά την πεζοπορία;

Η μεγάλη φιάλη στο στόμα είναι μεγάλη και αν κάμπινγκ μπορείτε να την γεμίζετε με ζεστό νερό τη νύχτα για να ζεστάνετε τον υπνόσακο. Τα Camelbaks ή άλλα συστήματα ενυδάτωσης της ουροδόχου κύστης είναι επίσης μια καλή επιλογή, ωστόσο σας προτείνουμε να φέρετε ακόμα μια φιάλη με νερό ακόμα κι αν έχετε το Camelbak. Τα μπουκάλια είναι ιδιαίτερα χρήσιμα ενώ βρίσκεστε στο στρατόπεδο όταν πιθανότατα δεν θα φορέσετε το πακέτο σας.

Ερ .: Τι είδους αποσκευές πρέπει να φέρω;

Αφήστε τις αποσκευές στο σπίτι και φέρτε ένα σακίδιο αντί. Είναι πολύ πιο χρήσιμο και βολικό ενώ βρίσκεστε στο μονοπάτι. Μάθετε πώς να συσκευάζετε το σακίδιο σας για να βρείτε πιο αποτελεσματικά τα πράγματα και να ασχολείστε με την πεζοπορία πριν το ξεκινήσετε.

Το ταξίδι είναι το κλειδί για πεζοπορία και πεζοπορία. Ενώ το πακέτο σας μπορεί να μην αισθάνεται τόσο βαρύ τώρα, μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας σας θα αισθανθείτε πέντε φορές βαρύτερο. Έτσι κρατήστε τα πράγματα ελαφριά και θυμηθείτε ότι θα φοράτε τα ρούχα σας περισσότερο από μία φορά.

Χάρη στην Alicia για τη διανομή αυτών των χρήσιμων πληροφοριών. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έρθει χρήσιμο για την επόμενη εκδρομή μας για πεζοπορία.