Συμβουλές για ημερήσια πεζοπορία στα βουνά

Συμβουλές για ημερήσια ορεινή πεζοπορία σε High-Country Trails

Τα βουνά πεζοπορίας σας φέρνουν κοντά στη φύση, από τις πανοραμικές απόψεις πεύκων και απόκρημνες βραχώδεις βραχονησίδες πάνω από τη γραμμή των δέντρων μέχρι τα πολύχρωμα πρόσωπα των μικροσκοπικών λουλουδιών στα πόδια σας. Αλλά η ορεινή πεζοπορία σκέφτεται και σχεδιάζει, ακόμα κι αν είστε μόνο πεζοπορία για λίγες ώρες ή μια μέρα σε σημαδεμένα μονοπάτια κοντά σε ένα θέρετρο Rocky Mountain.

Καθώς περπατούσα στο μονοπάτι Ridge στο Telluride, οι μόνοι ήχοι ήταν η σφύριξη των τζιτζίκων, τα συσσωματωμένα tweets των αγνώστων πτηνών και η ρίγος των φύλλων του aspen, καθώς ο άνεμος σκούπισε μέσα τους.

Φώτα φωτός μέσα από πυκνά πεύκα επισημαίνονται μικροσκοπικά μοβ λουλούδια στα πόδια μου και μπαλώματα πράσινων λειχήνων σε πεσμένα κορμοί. Η μακρινή θέα μέσα από δέντρα που πρησμένα από 50 έως 60 πόδια πάνω από την επιφάνεια αποκάλυψε καθαρά ραβδώσεις ταινίες γκρεμό ακόμα καλυμμένο από χιόνι τον Ιούλιο.

Συναντήθηκα μόνο μια άλλη ομάδα πεζοπόρων σε αυτό το συνήθως δημοφιλές μονοπάτι, οπότε ενώ περπατούσα κατά μήκος κάποιες συμβουλές για πεζοπορία άρχισε να χτυπάει μέσα από το μυαλό μου.

Συμβουλές για βουνά πεζοπορίας ακόμα και σε αξιοθέατα Resort Trails

Τι να κάνετε στα ταξίδια ημερήσιας ορεινής πεζοπορίας

Φέρτε φαγητό και νερό

Λαμβάνετε αφυδατωμένα γρηγορότερα σε μεγαλύτερο υψόμετρο, ώστε να έχετε πολύ νερό. Μην ξεχάσετε ενεργειακές μπάρες ή άλλα τρόφιμα που σας δίνουν τη δύναμη να κάνετε πεζοπορία.

Προσέξτε για άγρια ​​ζώα

Βρίσκεστε στην χλοοτάπητα τους, οπότε μην εκπλαγείτε αν δείτε τον γλύκο, το ελάφι, ακόμα και μια αρκούδα ή - αν και σπάνιο - ένα λιοντάρι του βουνού. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για την αποφυγή συγκρούσεων με άγρια ​​ζώα.