Είναι τώρα πιο εύκολο να Mountain Bike στη Σκωτία

Νέες πτήσεις σημαίνουν νέες εκδρομές στα Highlands της Σκωτίας

Τον Μάιο, η British Airways θα δρομολογεί καθημερινές απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο στην Ίνβερνες, πράγμα που σημαίνει ότι τα Σκωτικά Χάιλαντς έχουν πάρει πολύ πιο εύκολο να προσεγγίσουν τους περιπλανώμενους ταξιδιώτες. Στην πραγματικότητα, η χώρα είναι τόσο ενθουσιασμένη για τις νέες πτήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει, η επίσκεψη της Σκωτίας, του τουριστικού γραφείου της χώρας, πέρασε όλο τον Μάρτιο, προωθώντας τις εμπειρίες της χώρας για ποδηλασία και ορεινή ποδηλασία για να στοχεύσει αγορές σε όλο τον κόσμο.

H + I Adventures, χειριστές τοπικών οδηγών ποδηλασίας σε 10 χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι ένας μεγάλος οπαδός των Highlands της Σκωτίας, αναφέροντας στην περιοχή τον αγαπημένο του προορισμό για ιππασία - κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη γιατί ο tour operator είναι με έδρα το Inverness της Σκωτίας. Η εταιρεία αγαπάει την περιοχή για την ποικιλία των προσφορών της, ιδιαίτερα την πρόσβαση σε αρχάριους, ενδιάμεσους και εξειδικευμένους διαδρόμους που χαρακτηρίζονται από κυματισμούς, ερειπωμένους λόφους, μεγάλους ουρανούς, εξαιρετικά τοπικά φαγητά και ποτά και πολλά άλλα.

Επί του παρόντος, η H + I προσφέρει τέσσερις εκδρομές με ποδήλατο στη Σκωτία που ξεκινούν από το Inverness. Οι αναχωρήσεις διατίθενται σε ολόκληρο τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, εγκαίρως για τη νέα πτήση της British Airways από το Λονδίνο.

Αξιοποιώντας τη νέα πτήση προς το Inverness, η H + I αναβίωσε το ταξίδι της στο Cairngorms Adventure Scotland. Η περιήγηση στο Mountain Biking, το γεύμα ουίσκι + το Classic Highlands Landscape tour περιλαμβάνει τώρα μια επίσκεψη στο Speyside Cooperage για να μάθετε την αρχαία τέχνη της συνεργασίας και τη σημασία της για την παραγωγή ουίσκι.

Το Cairngorms είναι το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρέχει πρόσβαση σε πληθώρα τοπίων, συμπεριλαμβανομένου του μόνο Αρκτικού περιβάλλοντος της Βρετανίας.

Η εβδομαδιαία περιπέτεια περιλαμβάνει τη δειγματοληψία μιας σειράς ουίσκι, τη δειγματοληψία της τοπικής μπίρας, την ορεινή ποδηλασία στο μοναδικό οικολογικό σύστημα της Αρκτικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη βελτίωση των δεξιοτήτων ποδηλασίας με έμπειρους εκπαιδευμένους οδηγούς, την επισήμανση άγριων ταράνδων και φυσικά την επίσκεψη του Speyside Cooperage να μάθουν τη βιοτεχνία παραγωγής ουίσκι.

Η πλήρης διαδρομή περιλαμβάνει μια ημέρα για να ανακάμψει από το ταξίδι, αν και για όσους έρχονται από μακριά, το H + I συνιστά να επιτρέπονται επιπλέον ημέρες για να εγκλιματιστούν στη ζώνη ώρας.

Το ταξίδι ξεκινάει με μια βόλτα στο δάσος Rothiemurchus και στη συνέχεια πάνω από τον Rocky δρόμο. Την επόμενη μέρα, οι επισκέπτες κατευθύνονται προς το Glen Feshie, μία από τις λιγότερο διανυθείσες περιοχές του Εθνικού Πάρκου Cairngorms. Ημέρα τέσσερα συνδυάζει ιππασία με singlet malt whiskey και η πέμπτη ημέρα περιλαμβάνει το Pass of the Cat, ένα στενό μονοπάτι που απαιτεί συμπίεση μέσα και πάνω από ογκόλιθους και θέσεις όταν οι αναβάτες μεταφέρουν τα ποδήλατά τους.

Η έκτη μέρα βρίσκει τους επισκέπτες στο Shelter Stone, ένα μεγάλο, πεσμένο ογκόλιθο που επιτρέπει μόνο αρκετό χώρο για τους αναβάτες να συμπιέσουν. Το τελικό εορταστικό δείπνο του ταξιδιού πραγματοποιείται στον ποταμό Ness πριν αναχωρήσει από το Inverness.

Οι ημερομηνίες ταξιδιού πραγματοποιούνται τον Μάιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο. Μπορεί να αναχωρήσει άδεια στις 28, επιστρέφοντας στις 4 Ιουνίου. Η δεύτερη αναχώρηση είναι η 9-16 Ιουλίου. Η 3-10 Σεπτεμβρίου είναι η τελική αναχώρηση για το 2016.

Το H + I προσφέρει πολλές άλλες περιπέτειες ποδηλασίας στη Σκωτία, ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν τώρα να επωφεληθούν από αυτό το καλοκαίρι με τη νέα βολική πτήση. Η ακτή προς ακτή της Σκωτίας, οι γεύσεις και τα μονοπάτια της Σκωτίας και το Torridon + Skye Scotland ολοκληρώνουν τις προσφορές ποδηλασίας βουνού των Σκωτσέζων νησιών καθ 'όλη τη διάρκεια του προσεχούς καλοκαιριού.

Και αν η Σκωτία δεν είναι αρκετή περιπέτεια για εσάς, τι γίνεται με την ποδηλασία στο Νεπάλ ή την αστεροκίνηση και την ορεινή ποδηλασία στις ερήμους της Ναμίμπια;