Το 411 για τις παρατάξεις δεύτερης γραμμής NOLA

Παλιά παράδοση συνώνυμη με τη Νέα Ορλεάνη

Μαντήλια και ομπρέλες κυματίζουν στον αέρα. Μια ορειχάλκινη μπάντα ξεχειλίζει από τις κλασσικές μελωδίες της Νέας Ορλεάνης, ενώ οι άνδρες με πολύχρωμες στολές κουνάνε τους φτερωτούς ανεμιστήρες και το άλμα. Ολόκληρη η γειτονιά στέκεται στις βεράντες, φωνάζοντας κατά μήκος της παρέλασης των ποδιών, ενώζοντας και τραγουδώντας, καθώς το ρεύμα των ανθρώπων υφαίνει πάνω και κάτω στους πλαγιάδες .

Αυτή είναι η δεύτερη γραμμή της Νέας Ορλεάνης, ένας από τους πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης.

Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνικής ζωής για τους ντόπιους, ιδιαίτερα την αφρικανική-αμερικανική κοινότητα, από την οποία ξεκίνησε η παράδοση.

Εάν βρίσκεστε στη Νέα Ορλεάνη και βλέπετε μία από αυτές τις εξωφρενικές παρελάσεις να φτάνουν, καταλαβαίνετε ότι, ναι , μπορείτε σίγουρα να συμμετάσχετε. Χάκερη, μπορείτε ακόμη και να αναζητήσετε ένα έξω και να ενώσετε από την αρχή. Εδώ είναι ό, τι είναι όλα αυτά.

Μάθετε τη σημασία της δεύτερης γραμμής

Με απλά λόγια, σε παρέλαση δρόμου της Νέας Ορλεάνης, είτε πρόκειται για κηδεία είτε για γιορτή, η ομάδα που οδηγεί την παρέλαση και η ορειχάλκινη μπάντα που τις συνοδεύει θεωρούνται η «Κύρια Γραμμή» της παρέας.

Η μεγάλη ομάδα παραθεριστών και θεατών που συνεχώς ακολουθούν, απολαμβάνοντας τη μουσική και την κοινωνική σκηνή, είναι η "Δεύτερη Γραμμή". Παραδοσιακά, οι Δεύτερες Γραμμές σχηματίστηκαν οργανικά και χωρίς σχεδιασμό όποτε πραγματοποιήθηκε πομπή. Σήμερα, οι διαδρομές και τα συγκροτήματα ανακοινώνονται γενικά στη γειτονιά εκ των προτέρων, ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν οι άνθρωποι.

Στην Κροατική κουλτούρα της Αφρικής και της Αμερικής στη Νέα Ορλεάνη, οι Δεύτερες Γραμμές είναι το κοινοτικό γεγονός της εβδομάδας. Λαμβάνονται τα περισσότερα απογεύματα την Κυριακή καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους (μείον μεγάλες διακοπές και το καυτότερο μέρος του καλοκαιριού) και επιτρέπουν στην κοινότητα να συγκεντρωθεί και να γιορτάσει.

Συνήθως θα βρείτε πωλητές τροφίμων κατά μήκος της διαδρομής και οι περισσότερες Δεύτερες Γραμμές αρχίζουν και τελειώνουν στα μπαρ της γειτονιάς (και μερικές φορές επισκέπτονται μερικές φορές κατά μήκος του δρόμου), έτσι οι φυλακές είναι άφθονοι.

Γνωρίστε το ιστορικό σας

Οι πρώτες Δεύτερες Γραμμές φαίνεται ότι έλαβαν χώρα μετά τις κηδείες. Η συγχώνευση των ευρωπαϊκών και αφρικανικών τελωνείων οδήγησε σε πρώιμες μορφές αυτού που είναι κοινώς γνωστό ως " κηδείες τζαζ ". (Φυσικά, δεν κλήθηκαν ότι πριν από την εφευρετικότητα της τζαζ, αποκαλούνταν μόνο κηδείες).

Η μορφή ήταν αυτή που μπορεί να αναγνωρίσει κανείς από κινηματογραφικές ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές: Μια μπάντα συνοδεύει μια θρησκεία και πεθάνει στο νεκροταφείο, παίζοντας βόλτες στην πορεία. Μετά τη διασκέδαση του σώματος, η πομπή φεύγει από το νεκροταφείο με την μπάντα να παίζει χαρούμενα κομμάτια, κοιτάζοντας πίσω με χαρά στη ζωή του νεκρού και γιορτάζοντας το γεγονός ότι οι γλύπτες είναι ακόμα ζωντανοί.

Η ταφική ιστορία αλληλεπιδρά με την ιστορία των διάσημων συλλόγων κοινωνικής βοήθειας και ευχαρίστησης της Νέας Ορλεάνης και των φιλανθρωπικών συλλόγων, οι οποίες ιδρύθηκαν σε μεγάλο βαθμό ως κοινωφελείς συνεταιρισμοί για την υγεία και την κηδεία.

Οι βουλευτές θα πληρώσουν σε μια κατσαρόλα, η οποία διαβεβαίωσε ότι η οικογένειά τους θα φροντίσει οικονομικά σε περίπτωση ασθένειας ή θανάτου. Οι λέσχες τελικά μεταμορφώθηκαν σε κόμβους της κοινότητας, ρίχνοντας εορτασμούς, συντονίζοντας τις κηδείες και πραγματοποιώντας φιλανθρωπικά έργα.

Οι λέσχες κοινωνικής βοήθειας και ψυχαγωγίας εξακολουθούν να υπάρχουν, αν και η λειτουργία τους είναι κυρίως τελετουργική και κοινοτική (και όχι οικονομική).

Είναι αυτές οι ομάδες που ρίχνουν την πλειοψηφία των δημόσιων Δεύτερων Γραμμών. Μπορείτε πάντα να αναγνωρίζετε εύκολα τα μέλη του συλλόγου. αυτοί είναι αυτοί που ζωντανεύουν τα εξαρτήματα που ταιριάζουν με την Κύρια Γραμμή της παρέλασης.

Οι Δεύτερες Γραμμές σχηματίζονται επίσης όταν οι Ινδοί Mardi Gras βγαίνουν στους δρόμους, καθώς και στους γάμους και άλλους εορτασμούς γύρω από την πόλη. Είναι ακόμα στάνταρ μετά τις παραδοσιακές κηδείες με ορειχάλκινη μπάντα.

Γίνετε καλός επισκέπτης

Οι Δεύτερες Γραμμές είναι γενικά ανοιχτές σε όλους, ανεξάρτητα από το χρώμα, το θρήσκευμα ή τον τόπο προέλευσης, αλλά οι εξωκνημικοί, ειδικότερα, πρέπει να φροντίσουν να είναι σεβαστοί. Αυτή είναι μια πολιτιστική παράδοση που έχει δεσμεύσει μια κοινότητα μαζί μέσα από σκληρότερους χρόνους από ό, τι οι περισσότεροι θα δουν ποτέ, έτσι ακόμα κι αν η σκηνή τείνει να είναι ανοιχτή, υπάρχουν σημαντικά πράγματα που συμβαίνουν εδώ. Είναι τιμή να είμαστε σε θέση να την παρακολουθήσουμε, οπότε να είναι αξιοπρεπής και ευγνώμων.

Ισχύουν βασικοί κανόνες ευγένειας. Ακολουθήστε το παράδειγμά σας με αυτό που κάνουν οι ντόπιοι και μην είστε εξαιρετικά μεθυσμένοι και ενοχλητικοί και θα είστε εντάξει.

Υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις στη διαδρομή, τόσο επίσημες (μπαρ και είδη παντοπωλείου) όσο και ανεπίσημες (ωραίες παλιές κυρίες που πωλούν yaka mein και jambalaya από τα κρεβάτια των φορτηγών τους, θα είναι φτηνό και ασφαλές και το πλησιέστερο στο τοπικό μαγειρικό σκεύος " οι τουρίστες θα δουν ποτέ, έτσι τρώνε επάνω). Και αν μια συλλογή αναλαμβάνεται στην αρχή ή το τέλος της παρέλασης, ρίξτε μερικά δολάρια.

Η εξαίρεση: Αν συναντήσετε μια Δεύτερη Γραμμή που ακολουθεί μια κηδεία πομπής ή ύφεσης, απλά σταματήστε και παρακολουθήστε. Αν και μερικοί ντόπιοι θα μπορούσαν να ενταχθούν στη Δεύτερη Γραμμή ακόμα κι αν δεν γνώριζαν τον αποθανόντα, είναι άβολα έδαφος για έναν τουρίστα. Για λόγους ευπρέπειας, είναι καλύτερο να παρατηρήσετε. Σε μια δεύτερη γραμμή γάμου, από την άλλη πλευρά (συνήθως βλέπετε στη γαλλική συνοικία ), πηδήξτε δεξιά.

Ξέρτε πού να βρείτε ένα

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Νέας Ορλεάνης WWOZ δημοσιεύει λεπτομερή κατάλογο των επερχόμενων Δεύτερων Γραμμών, συμπεριλαμβανομένων των συγκεκριμένων δρομολογίων τους. Δημοσιεύουν επίσης γκαλερί φωτογραφιών των πρόσφατων Δεύτερων Γραμμών και ένα δωρεάν podcast του «Takin It To the Streets», ένα εβδομαδιαίο show που γιορτάζει τις δεύτερες γραμμές και τις ινδικές παραδόσεις του Mardi Gras και συνεντεύξεις με τους σημαντικούς παίκτες της σκηνής.

Αν δεν είστε σίγουροι ότι θα παρακολουθήσετε μια από τις παραδοσιακές Δεύτερες Γραμμές με βάση τη γειτονιά, τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην πόλη τα ρίχνουν ως μέρος των εορτασμών τους. Αυτό περιλαμβάνει το Jazz Fest , όπου οι Second Lines πραγματοποιούνται καθημερινά, συχνά με ορειχάλκινα συγκροτήματα, Ινδούς Mardi Gras και μέλη του Club Κοινωνικής Βοήθειας και Pleasure Club όλα σε ένα.

Μείνε ασφαλής

Οι Δεύτερες Γραμμές είναι σε μεγάλο βαθμό ασφαλείς και συνοδεύονται πάντα από μια ομάδα αστυνομικών για να διατηρήσουν την ειρήνη, αλλά όπως και κάθε μεγάλη κοινοτική συγκέντρωση (μπλοκ πάρτι, φεστιβάλ δρόμων) οι παρελάσεις μπορούν να προσελκύσουν ένα αρνητικό στοιχείο.

Αυτό από μόνο του δεν θα πρέπει να είναι ένας λόγος για να αποφευχθεί εξ ολοκλήρου, αλλά κρατήστε τα πνεύματά σας για σας αν παρακολουθήσετε. Οι αποδόσεις είναι εξαιρετικές που όλα θα είναι ωραία, αλλά αν ξεσπάσει ένας αγώνας ή άλλο δράμα, μην παρεμβαίνετε, κρατάτε μακριά και προειδοποιείτε την αστυνομία.

Διαφορετικά, βασικοί κανόνες ασφάλειας και άνεσης ισχύουν: Φυλάξτε καλά, φορέστε άνετα παπούτσια , μην ξεχάσετε αντηλιακό, μεταφέρετε ένα σακίδιο με σνακ και νερό (μπορεί να βρεθείτε να περπατάτε πολύ μακριά από το αυτοκίνητό σας) t φέρει οτιδήποτε αξίζει μαζί. Και φέρτε μια φωτογραφική μηχανή, αλλά μην περάσετε όλη την ημέρα σας. Συμμετέχων είστε εκεί που είστε εκεί.