Πώς να κάνετε Café du Monde σαν τοπικό

Το Café du Monde είναι ένα θεσμό της Νέας Ορλεάνης, το οποίο έχει επισκεφτεί και οι τουρίστες και οι ντόπιοι για πάνω από 150 χρόνια. Το κρεμώδες café au lait και οι τραγανές καραμέλες είναι μια κλήση σειρήνας που, έχοντας τις σωστές συνθήκες, δεν μπορούν να αντισταθούν ακόμη και οι πιο δύσκολες αντι- γαλλικές συνοικίες τοπικών σνακ.

Αλλά είναι μια συγκεχυμένη και ελαφρώς χαοτική σκηνή εκεί στο τέλος της γαλλικής αγοράς, και εκείνη που παίρνει πολλούς πρώτους χρονομετρητές απόλυτα παγιδευμένοι, μερικές φορές μέχρι το σημείο όπου απλά περπατούν μακριά.

Αλλά μην το εγκαταλείπετε! Το μόνο που χρειάζεστε είναι αυτά τα απλά κόλπα για να το κάνετε μια εύκολη, διασκεδαστική εμπειρία.

Πηγαίνετε στις ώρες εκτός λειτουργίας

Πηγαίνοντας στο πρωινό είναι καλό, εφ 'όσον δεν σας πειράζει να περιμένετε σε 20 λεπτά. Οι ντόπιοι θέλουν να χτυπήσουν το Café σε περίεργες ώρες - αργά το απόγευμα, αργά το βράδυ και πολύ νωρίς το πρωί. Είναι ανοιχτά 24 ώρες, αλλά σχεδόν κάθε στιγμή, εκτός από τη συντριβή του πρωινού, θα πάρετε ένα τραπέζι σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Μην περιμένετε να καθίσετε

Δεν υπάρχει οικοδέσποινα, οπότε απλά κάθεστε σε ένα τραπέζι. Είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα υπάρχει ποτέ διαθέσιμος καθαρός πίνακας. Σε απασχολημένους καιρούς, οι διακομιστές λεωφορούν ακριβώς τα τραπέζια καθώς οι άνθρωποι κάθονται, έτσι βρουν ένα βρώμικο τραπέζι και κάθονται. Ένας διακομιστής θα τελειώσει και χτυπήστε τα μακριά από τα πιάτα και τα σκουπίδια και σκουπίστε τα καθαρά αφού έχετε ήδη καθίσει.

Εάν σχηματίζεται μια γραμμή αλλά υπάρχει ένας αριθμός ελεύθερων πινάκων, σημειώστε ότι κανένας ντόπιος δεν θα πιάσει νεκρό να περιμένει στη γραμμή. Θα γυρίσουν ακριβώς παρελθόν και θα έχουν μια θέση.

Σας δεν σας λέμε να φεύγετε και δεν λέμε ότι δεν πρέπει να αναφέρετε στους άλλους ανθρώπους ότι δεν χρειάζεται να περιμένουν, αλλά σας υπόσχομαι αυτό: αν υπάρχουν κενά τραπέζια και κάθονται κάτω από το ένα, ανεξάρτητα από την κατάσταση της γραμμής, κανένας υπάλληλος της Café du Monde (ή τοπικός) δεν θα το σκεφτεί δύο φορές.

Σίγουρα δεν θα σας πειράξει.

Να είστε έτοιμοι να παραγγείλετε

Αν πείτε στο διακομιστή ότι χρειάζεστε "μόλις ένα λεπτό", δεν θα την δείτε ξανά για μια δεκαετία, οπότε να είστε έτοιμοι. Θα θελήσετε να παραγγείλετε μια πλάκα beignets (μικρά τετράγωνα της τηγανισμένης ζύμης) ανά άτομο, εκτός αν είστε ήδη γεμισμένοι από το δείπνο ή κάτι τέτοιο, οπότε μπορείτε να μοιραστείτε, αλλά συνήθως, να πάρετε μόνο ένα πιάτο το καθένα. Ο καθένας θέλει επίσης ένα φλιτζάνι café au lait (καφές με γάλα), εκτός αν πραγματικά δεν μπορεί να πίνει ή να μην πίνει καφέ, οπότε μπορεί να έχει χυμό πορτοκαλιού ή ζεστή σοκολάτα. Αλλά αποφασίστε εκ των προτέρων.

Και πρακτική λέγοντας αυτές τις λέξεις: ben-yay και caf-ay oh lay .

Έχετε μετρητά στο χέρι

Θα σας φέρουν το λογαριασμό όταν σας φέρνουν το φαγητό σας, οπότε είστε έτοιμοι να πληρώσετε όταν συμβεί αυτό. Είναι ένα ίδρυμα μόνο για μετρητά, επομένως πρέπει να προετοιμαστείτε για αυτό. Επίσης, εάν χρειάζεστε κάτι άλλο, αυτή είναι η τελευταία σας σίγουρη πιθανότητα να πάρετε την προσοχή του διακομιστή σας - μετά από αυτό, θα πρέπει να την σημάνετε, και αυτή είναι μια πραγματική πρόκληση. Έτσι, αν κάποιος ξεχάσει να παραγγείλει κάτι, πάρτε το όταν φτάσει το φαγητό, γιατί πιθανότατα αυτό είναι.

Μη φοράτε μαύρο

Η κονιοποιημένη ζάχαρη που είναι τοποθετημένη πάνω από τα beignets θα πάρει όλο το πουκάμισό σας και θα πρέπει να περπατήσετε γύρω από τη γαλλική συνοικία που μοιάζει με έναν προφανή τουρίστα.

(Σε δίκαιη κατάσταση στους τουρίστες παντού, έκανα αυτό το συνολικό λάθος νεοσύλλεκτος την τελευταία φορά που πήγα στο Café du Monde. Ερασιτέχνης!)

Μην εισπνεύσετε (ή να βγείτε) ενώ δαγκώνετε

Όχι μέσα από τη μύτη σας, ούτε μέσα από το στόμα σας. Ότι η ζάχαρη σε σκόνη είναι θανατηφόρο, και μια γρήγορη εισπνοή θα σας βλάψει μια καταιγίδα. Μια σκληρή εκπνοή και, ενθουσιάζει. Σε όλα τα ρούχα σου. Κρατήστε την αναπνοή σας και δάγκωμα. Είναι ο μόνος τρόπος.