Τι να κάνετε στο Άμστερνταμ τον Οκτώβριο

Οι τουλίπες δεν ανθίζουν, αλλά το Άμστερνταμ τον Οκτώβριο έχει τα γούστα του

Παρόλο που δεν είναι πλέον η υψηλή σεζόν για τους τουρίστες, ο καιρός στο Άμστερνταμ τον Οκτώβριο είναι ακόμα αρκετά ευχάριστος για να αξίζει την επίσκεψη. Οι τιμές του ξενοδοχείου εκτός εποχής, οι ήπιες θερμοκρασίες και λιγότερες γραμμές στα τουριστικά αξιοθέατα κάνουν το φθινόπωρο μια ιδανική στιγμή για τους ταξιδιώτες που ελπίζουν να απολαύσουν όλα όσα έχει να προσφέρει η πρωτεύουσα της Ολλανδίας, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούν λίγα χρήματα.

Μέχρι τον Οκτώβριο, τα περισσότερα καφέ πεζοδρομίων του Άμστερνταμ έχουν συσκευάσει τα έπιπλα βεράντας τους και η εξωτερική σεζόν φεστιβάλ έχει λήξει.

Αν και η συμβατική σοφία θεωρεί ότι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να δείτε το Άμστερνταμ είναι την άνοιξη, όταν οι τουλίπες είναι σε άνθιση, οι επισκέπτες του φθινοπώρου δεν θα απογοητευτούν από όλα όσα πρέπει να κάνετε και να δείτε.

Η κόκκινη περιοχή του Άμστερνταμ

Ο Οκτώβριος πραγματικά μπορεί να είναι η τέλεια εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε το περίφημο De Wallen της πόλης, γνωστό και ως Red Light District . Το καλοκαίρι, ο De Wallen τυπικά σκαρφαλώνει με τουρίστες που θέλουν να δουν τις ριψοκίνδυνες προσφορές που περιλαμβάνουν πορνεία που διαφημίζουν τους εαυτούς τους στα παράθυρα των δρόμων (η πορνεία είναι νόμιμη στο Άμστερνταμ) και τα σεξ καταστήματα που πωλούν κάθε είδους ψυχαγωγία ενηλίκων. Ο Οκτώβριος μπορεί να βρει κάποιους από τους κατοίκους του Κόκκινου Φωτός λίγο λιγότερο ντυμένοι, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά για τους περίεργους που βλέπουν. Εκτός από τις πτυχές του De Wallen με θέμα τα ενήλικα, είναι επίσης η θέση πολλών από τα ωραιότερα εστιατόρια της πόλης και η παλαιότερη εκκλησία του, Oude Kirk.

Εκδηλώσεις στο Άμστερνταμ,

Η εκδήλωση Dance του Άμστερνταμ είναι ίσως η πιο αναμενόμενη εκδήλωση στο ημερολόγιο σκηνής club. Η συνδιάσκεψη μέρους, μέρος της ηλεκτρονικής μουσικής φεστιβάλ, η ADE, όπως είναι γνωστό αυτό το φεστιβάλ, προσελκύει τόσο τους επαγγελματίες της βιομηχανίας όσο και τους οπαδούς της, με εκδηλώσεις εμπιστοσύνης και παραστάσεις από διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες.

Το φεστιβάλ μουσικής τεχνολογίας Awakenings, που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο, έχει μίνι έκδοση του Σαββατοκύριακου τον Οκτώβριο. Οι επισκέπτες του φθινοπώρου στο Άμστερνταμ έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να χορέψουν μερικές από τις πιο απαιτητικές πράξεις στο techno.

Το PINT Bokbierfestival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στην Ολλανδία, προσφέρει περισσότερα από 100 είδη μπίρας μπύρας σε 12.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ λαμβάνουν ένα ποτήρι κατά την είσοδο και στη συνέχεια μπορούν να δοκιμάσουν όσες μπύρες θέλουν. Η ζωντανή μουσική κάνει το γεγονός ακόμη πιο εορταστικό.

Μουσεία στο Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι μια πόλη γεμάτη πλούσια και ποικίλη κουλτούρα. Εκτός από την ιστορική πλατεία Dam , το Άμστερνταμ διαθέτει πολλές μεγάλες αρχιτεκτονικές και οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο ζυθοποιείο Heineken για να δουν πού γίνεται η περίφημη μπύρα.

Η πόλη φιλοξενεί επίσης μερικά αξιόλογα μουσεία, όπως το σπίτι της Anne Frank. Το σπίτι του Άμστερνταμ, όπου η Άννα Φρανκ και η οικογένειά της κρύφτηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, πριν από την αποστολή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι και εκεί όπου η Άννα έγραψε το περίφημο ημερολόγιο που δημοσιεύθηκε μετά το θάνατό της Το σπίτι είναι τώρα ένα μουσείο ανοίγει το κοινό κάθε μέρα εκτός Yom Kippur. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στο διαδίκτυο δύο μήνες νωρίτερα και παρόλο που ο Οκτώβριος δεν είναι τόσο απασχολημένος με άλλους μήνες, το μουσείο του Φρανκ είναι δημοφιλές αξιοθέατο και οι γραμμές μπορεί να είναι μεγάλες, επομένως προγραμματίζετε μπροστά.

Ένα άλλο διάσημο αξιοθέατο στο Άμστερνταμ είναι το Μουσείο Βαν Γκογκ, το οποίο φιλοξενεί εκατοντάδες πίνακες, σχέδια και επιστολές από έναν από τους πιο διάσημους ολλανδούς καλλιτέχνες, Vincent Van Gogh. Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο αξιοθέατο στο Άμστερνταμ, το Μουσείο Βαν Γκογκ είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μουσεία τέχνης στον κόσμο, οπότε μπορείτε να θελήσετε να αγοράσετε online εισιτήρια προόδου και να σχεδιάσετε να περάσετε μια μέρα σε αυτό το αξιοθέατο.

Καιρός στο Άμστερνταμ τον Οκτώβριο

Αν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε τον Οκτώβριο, γνωρίζετε ότι πιθανόν να δείτε βροχή σε κάποιο σημείο. Ο καιρός στο Άμστερνταμ τον Οκτώβριο είναι δροσερός και μερικές φορές ψυχρός, όπως και ο καιρός στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Η μέση υψηλή θερμοκρασία είναι περίπου 58 μοίρες, και η μέση χαμηλή είναι περίπου 44 μοίρες. Οι μέρες παραμένουν σχετικά μεγάλες στις αρχές Οκτωβρίου, αλλά η Καλοκαιρινή ώρα της Κεντρικής Ευρώπης τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, όταν τα ρολόγια επιστρέφονται μία ώρα πίσω.