Πού να δοκιμάσετε Cat Poop Coffee (Kopi Luwak) στο Άμστερνταμ

Το Kopi luwak (ή ακόμα και το λεβάντα loewak ), ή ο «καφές civet » - γνωστός ως «καφές γάτας» - είναι ένας από τους πιο αποκλειστικούς καφέδες στον κόσμο.

Στην ταινία του 2007 The Bucket List , στην οποία ο Carter Chambers (Jack Nicholson) ταιριάζει ένα θερμοσάκι του πολύτιμου ποτού, έχει εμπνεύσει τόσο έντονη περιέργεια όσο και αποτροπιασμό: τα φασόλια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή kopi luwak συλλέγονται από το σκαμνί της ασιατικής φοίνικας.

Οι τσάπες τρώνε πρώτα ολόκληρα τα κεράσια του καφέ για τον πολτό τους, μετά τα οποία οι εσωτερικοί κόκκοι ζυμώνουν μέσα στο στομάχι τους. Αφού αφαιρεθούν, τα φασόλια, ακόμα ολόκληρα, συλλέγονται, καθαρίζονται και ψήνονται. Το αποτέλεσμα είναι ένας εξαιρετικά περίπλοκος, γεμάτος καφές καφές - ο οποίος πωλεί για οπουδήποτε μεταξύ $ 100 και $ 600 ανά λίβρα.

Αλλά τι ασιατικές παλάμες και ασήμι καφέδες έχουν να κάνουν με το Άμστερνταμ; Αρχίζει με την ολλανδική αποικιακή περίοδο στην Ινδονησία. Το ινδονησιακό νησί της Σουμάτρα είναι ο νούμερο ένα παραγωγός kopi luwak , ο οποίος βρίσκεται επίσης στα νησιά Java, Μπαλί και Sulawesi, καθώς και στο Ανατολικό Τιμόρ και τις Φιλιππίνες. (Μάθετε περισσότερα για τα νησιά της Ινδονησίας.) Στην πραγματικότητα, ήταν δήμαρχος του Άμστερνταμ Nicolaes Witsen δεκατριών χρόνων, ο οποίος είχε την ιδέα να εξάγει κόκκους καφέ από το Μόχα, την Υεμένη στις ολλανδικές ανατολικές Ινδίες - την σημερινή Ινδονησία - στα τέλη του 17ου αιώνας.

Η ολλανδική παρουσία στα ινδονησιακά νησιά, που ιδρύθηκε το 1602, κράτησε μέχρι την απέλασή τους το 1945. από τότε, ο πολιτισμός της Ινδονησίας έχει πολλαπλασιαστεί στις Κάτω Χώρες, με την άφιξη 300.000 Ινδονήσων και Ολλανδών-Ινδονητών τις επόμενες δεκαετίες.

Μέχρι σήμερα, οι Κάτω Χώρες είναι ένας θησαυρός ινδονησιακών σπεσιαλιτέ: οι toko (ινδονησιακές αγορές τροφίμων) που φέρουν ειδικότητες όπως το tempeh (ζυμωμένο κέικ σόγιας). Ινδο-ολλανδικά εστιατόρια που σερβίρουν δεξιώσεις σε δημόσιους χώρους . και τη διαθεσιμότητα των εισαγόμενων εδεσμάτων όπως το kopi luwak .

Πού μπορώ να δοκιμάσω kopi luwak ;

Το Kopi luwak πωλείται από το κύπελλο στο Hofje van Wijs (Zeedijk 43) , όπου οι πελάτες μπορούν να παίρνουν τις δικές τους ως συνήθης καφές, εσπρέσο ή ένα ποτό με βάση το εσπρέσο, όπως το καπουτσίνο. ή στο Vascobelo V-Bar (Rokin 9-15) .

Σε οποιαδήποτε μορφή, το kopi luwak είναι μια εξαιρετική απόλαυση, με πλούσιο σοκολάτα και πικρή επίγευση. Οι λάτρεις μπορούν επίσης να παραγγείλουν kopi luwak φασόλια και από τους δύο πωλητές.

Οι φίλοι της μπύρας δεν χρειάζεται να αισθάνονται ανοιχτοί , είτε: η Brouwerij de Molen, με έδρα το Bodegraven, Νότια Ολλανδία, έχει μεταμορφώσει το kopi luwak σε αυτοκρατορικό, γεμάτο υπαινιγμούς του αποκλειστικού καφέ - τέλειο σουβενίρ ή αναμνηστικό για τους λάτρεις της μπύρας και του καφέ και τα δυο.

Σημειώστε ότι η δημοτικότητα για το kopi luwak έχει οδηγήσει στην άνοδο των αγροτικών αγροκτημάτων, όπου οι civets κρατούνται σε σκληρή αιχμαλωσία. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το kopi luwak προέρχεται από την ηθική , επισκεφθείτε την Kopi Luwak: Κόψτε τα crap.