Πού είναι η Σουμάτρα;

Η τοποθεσία της Σουμάτρα στην Ινδονησία, το να φτάσουμε εκεί και να κάνουμε πράγματα

Ακούγεται πολύ και εξωτικά, αλλά ακριβώς πού είναι η Σουμάτρα;

Το ίδιο το όνομα του έκτου μεγαλύτερου νησιού στον κόσμο περιγράφει εικόνες αποστολών ζούγκλας, ηφαίστειας, ουραγγουτάνων και τατουάζ από αυτόχθονες φυλές. Αλλά, για μία φορά, αυτό δεν είναι μόνο υπερβολή του Χόλιγουντ! Η Σουμάτρα μπορεί να υπερηφανεύεται για όλα αυτά τα πράγματα και πολλά άλλα, μόλις ξεφύγετε από τις πόλεις.

Βρίσκεται στη μακρινή δυτική άκρη του αρχιπελάγους, η Σουμάτρα είναι το μεγαλύτερο νησί που βρίσκεται εξ ολοκλήρου στην Ινδονησία.

Το Βόρνεο είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο, αλλά χωρίζεται μεταξύ Ινδονησίας, Μαλαισίας και Μπρουνέι . Η Σουμάτρα σχηματίζει αρκετά τη δυτική άκρη της Νοτιοανατολικής Ασίας, ένα τελευταίο κομμάτι γης πριν ξεκινήσει ο ατελείωτος Ινδικός Ωκεανός.

Η Σουμάτρα είναι επιμήκης, με γωνία από βορειοδυτικά έως νοτιοανατολικά. Το ανατολικό άκρο έρχεται εκπληκτικά κοντά στη Χερσόνησο της Μαλαισίας και τη Σιγκαπούρη. Το σχετικά στενό στενό Malacca χωρίζει τις δύο χερσαίες εκτάσεις.

Η νότια άκρη της Σουμάτρας προσκρούει στην Java, με την πρωτεύουσα της Τζακάρτα κοντά. Ίσως αυτή είναι η όμορφη ειρωνεία της Σουμάτρας - και μια ένδειξη της ποικιλομορφίας της. Παρόλο που είναι γεωγραφικά πολύ κοντά σε εξαιρετικά αναπτυγμένες περιοχές, όπως η Κουάλα Λουμπούρ , η Σιγκαπούρη και η Τζακάρτα, θα μπορείτε να βρείτε εύκολα τη βαθιά ζούγκλα και τους αυτόχθονες που ακολουθούν παλιές παραδόσεις.

Περισσότερα για την τοποθεσία της Σουμάτρα

Προσανατολισμός

Η Σουμάτρα θα μπορούσε να είναι ανεπίσημα χαραγμένη σε τρεις περιοχές: Βόρεια Σουμάτρα, Δυτική Σουμάτρα και Νότια Σουμάτρα.

North Sumatra παίρνει την πιο προσοχή από τους ταξιδιώτες . Οι περισσότεροι φτάνουν στο Μεντάν και κατευθύνονται προς τη λίμνη Toba (τη μεγαλύτερη ηφαιστειακή λίμνη στον κόσμο), το ενδιαφέρον νησί στη μέση και το Bukit Lawang - την βασική πόλη για ταξίδια για να παρακολουθήσουν οραγγουτάγκους στο Εθνικό Πάρκο Gunung Leuser.

Δυτική Σουμάτρα έρχεται στο δεύτερο για τον τουρισμό, ωστόσο, κατά κανόνα εξυπηρετεί σε ειδικευμένους surfers και σοβαρές ταξιδιώτες που αναζητούν υπαίθριες περιπέτειες λίγα από το πεπατημένο μονοπάτι. Και οι δύο περιφέρειες θα μπορούσαν εύκολα να καταλήξουν σε έναν καλά πατημένο backpacker " Banana Trail Pancake " μια μέρα, αλλά μέχρι στιγμής έχουν δει κακή ανάπτυξη για τον τουρισμό. Οι άδειοι ξενώνες αφθονούν.

Μην νομίζετε ότι μόνο επειδή η Σουμάτρα φιλοξενεί τους ουραγκοτάγκους και τις δυνητικά μη διασυνδεδεμένες φυλές, είναι όλα σχετικά με τις καλαμιές και τους χωματόδρομους. Τουλάχιστον έξι από τις πολυσύχναστες πόλεις έχουν πληθυσμούς άνω του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων. Η κυκλοφορία μπορεί να είναι τρομακτική. Το Μεντάν, πρωτεύουσα της Βόρειας Σουμάτρα, φιλοξενεί πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους και το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ινδονησία.

Σχετικά με τη Σουμάτρα, Ινδονησία

Μετάβαση στη Σουμάτρα

Το πιο δημοφιλές σημείο εισόδου για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη Σουμάτρα είναι το Μεντάν. Η Σουμάτρα συνδέεται μέσω του αεροδρομίου Kualanamu Internationakl (κωδικός αεροδρομίου: KNO) . Το νέο διεθνές αεροδρόμιο αντικατέστησε το παλιό διεθνές αεροδρόμιο της Πολωνίας τον Ιούλιο του 2013.

Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Σουμάτρα. Οι περισσότερες πτήσεις συνδέονται με την Κουάλα Λουμπούρ, τη Σιγκαπούρη ή άλλα σημεία στην Ινδονησία. Οι ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να κάνουν κράτηση σε ένα σημαντικό κόμβο όπως η Μπανγκόκ ή η Σιγκαπούρη, στη συνέχεια να αρπάξουν ένα φτηνό χρέος προϋπολογισμού για το Μεντάν. Οι πτήσεις προς και από το Μπαλί είναι επίσης εύκολες.

Για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τη Δυτική Σουμάτρα, το Padang (κωδικός αεροδρομίου: PDG) είναι το καλύτερο σημείο εισόδου. Από εκεί, πολλοί άνθρωποι επικεφαλής λίγες ώρες βόρεια και χρησιμοποιούν τη μικρότερη πόλη Bukittinggi ως βάση για να εξερευνήσετε την περιοχή. Οι έμπειροι surfers κατευθύνονται δυτικά προς τα νησιά Mentawai λίγο έξω από την ακτή.

Η Σουμάτρα είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη. Οι τραχύ δρόμοι και οι άγριες πρακτικές οδήγησης μπορούν να προσπαθήσουν πολύ για τους ταξιδιώτες. Σκεφτείτε προσεκτικά πριν επιλέξετε το 20ωρο λεωφορείο μεταξύ Βόρειας Σουμάτρας και Δυτικής Σουμάτρας αντί να πάρετε μια φτηνή πτήση. Επίσης, προγραμματίζετε αρκετό επιπλέον χρόνο - τόσο για ξεκούραση όσο και για ημερήσιες αποσκευές - εάν σκοπεύετε να εξερευνήσετε περισσότερες από μία περιοχές της Σουμάτρα σε ένα ταξίδι.

Περιπετειώδεις προορισμοί στη Σουμάτρα

Πριν ξεκινήσετε να περάσετε σε άγρια ​​φύση της Σουμάτρας, θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια ασφάλεια για την πεζοπορία για την περιοχή και πώς να αποφύγετε τα τσιμπήματα μαϊμού - θα συναντήσετε πολλά στη Σουμάτρα.

Το πρόβλημα με το φοινικέλαιο στη Σουμάτρα

Κοιτάξτε έξω το παράθυρο κατά τη διάρκεια της προσέγγισής σας στη γη στη Σουμάτρα. Θα δείτε φυτεμένες φυτείες φοινίκων που εκτείνονται για μίλια προς κάθε κατεύθυνση. Μπορούν να φαίνονται καλύτερο από την αστική εξάπλωση, αλλά δημιουργούν ένα σοβαρό οικολογικό πρόβλημα.

Η Σουμάτρα και το Βορνέο αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου του φοινικέλαιου που παράγεται στον κόσμο. Τα δύο νησιά υποφέρουν από τη χειρότερη αποδάσωση στη γη - ακόμη χειρότερη από την συχνά δημοσιευμένη κατάσταση του Αμαζονίου. Το χειρότερο είναι ότι οι γεωργικές τεχνικές με οριζόντια κλίση και καύση είναι τόσο μεγάλη σε μέγεθος στη Σουμάτρα, κάνουν μια σημαντική προσθήκη στο ετήσιο αέριο θερμοκηπίου που απελευθερώνεται για τον πλανήτη. Ο εποχιακός καπνός παρασύρεται για να πνίξει την Κουάλα Λουμπούρ και τη Σιγκαπούρη, προκαλώντας υγεία και οικονομικά προβλήματα.

Αν και το βιώσιμο φοινικέλαιο είναι ένα καλό πράγμα, τα περισσότερα παράγονται παράφορα, εκτός αν μπορεί να πιστοποιηθεί διαφορετικά. Η αποφυγή προϊόντων που χρησιμοποιούν φθηνό φοινικέλαιο μπορεί να είναι η μόνη ελπίδα για τη Σουμάτρα.

Το φοινικέλαιο δεν είναι μόνο για μαγείρεμα. χρησιμοποιείται για να κάνει το SLS (λαουρεθικό νάτριο θειικό) και παράγωγα που βοηθούν σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, και μια ποικιλία προϊόντων για να αφρίσει. Το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται επίσης ως βιοκαύσιμο για τη συμπλήρωση της βενζίνης, παρά την υψηλή αναποτελεσματικότητα.

Η ανεξέλεγκτη αποδάσωση στη Σουμάτρα έχει ωθήσει πολλά είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως τίγρεις, οραγγουτάκια, ρινόκερους και ελέφαντες πιο κοντά στην εξαφάνιση.