Δίχτυα φέρνουν το μπάσκετ στο Μπρούκλιν

Το 2012, το Nets έγινε η πρώτη μεγάλη αθλητική ομάδα στο Μπρούκλιν για περισσότερο από μισό αιώνα - οι Brooklyn Dodgers έφυγαν το 1957. Παίζουν στο νέο Barclay Centre του Μπρούκλιν 900 εκατομμυρίων δολαρίων στην Flatbush Avenue και τη Atlantic Avenue.

Παραμένει να δούμε πώς τα δίχτυα θα ταιριάζουν στην ήδη πλούσια αθλητική αγορά της Νέας Υόρκης, ανταγωνίζονται για την εμπιστοσύνη των οπαδών (και δολάρια) με ομάδες όπως οι Yankees και Mets και φυσικά η NY Knicks.

Όσο για το αν τα δίχτυα κερδίζουν την καρδιά του Μπρούκλιν όπως το έκαναν οι Dodgers, πριν από δεκαετίες, μόνο ο χρόνος θα το πει.

Εν τω μεταξύ, το franchise της Barclays έχει επεκταθεί. Οι νησιώτες - μια ομάδα χόκεϊ με βάση το Long Island, οι Islanders NY Islanders - οι οποίοι κέρδισαν τέσσερα πρωταθλήματα κυπέλλου Stanley - ανακοίνωσαν την άνοιξη του 2013 ότι η ομάδα θα μετεγκατασταθεί στο Barclays Center του Μπρούκλιν υπό νέα διεύθυνση.

Πώς τα δίχτυα του Νιου Τζέρσεϊ έγιναν τα δίχτυα του Μπρούκλιν

Τα δίχτυα του Νιου Τζέρσεϊ άλλαξαν ιδιοκτήτες περισσότερες από μία φορές καθ 'οδόν προς το Μπρούκλιν. Η ομάδα αγοράστηκε για πρώτη φορά από ομάδα με επικεφαλής τον κτηματομεσίτη Bruce Ratner το 2004 για 300 εκατομμύρια δολάρια.

Στη συνέχεια, ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Προκόροφ αγόρασε πλειοψηφικό μερίδιο στην ομάδα για 200 εκατομμύρια δολάρια το 2009.

Ο Jay-Z είναι επίσης μέλος της ομάδας ιδιοκτησίας.

Ιστορίες δίχτυα - Πριν ήταν τα δίχτυα, ήταν οι Αμερικανοί

Τα δίχτυα έχουν μακρά και περιοδικά αμφισβητούμενη ιστορία.

Δημιουργήθηκε το 1967, η ομάδα ξεκίνησε στο αντίπαλο πρωτάθλημα γνωστό στους ιστορικούς μπάσκετ ως ABA (American Basketball Association).

Το franchise του Nets αναγκάστηκε να στηρίξει την ομάδα του από το New Jersey λόγω πιέσεων από τα New York Knicks που δεν ήθελαν να ανταγωνιστούν με ένα franchise εκκίνησης στη μεγαλύτερη αθλητική αγορά της χώρας.

Εν συντομία, τα δίχτυα ήταν γνωστά ως οι Αμερικανοί μέχρι το 1968. Μετά την αποτυχία του πρώτου τους πλέι-οφ το 1968, έπαιξαν την εποχή 1968-1969 στο Long Island Arena στο Commack της Νέας Υόρκης πριν μετακομίσουν στο νησιώτικο κήπο στο West Hempstead της Νέας Υόρκης για τις επόμενες τρεις εποχές. Από το 1971-1976, η ομάδα ήταν γνωστή ως New York Nets.

Το τελευταίο παιχνίδι τους ως ABA franchise ήταν στο Nassau Veterans Memorial Coliseum στο Uniondale της Νέας Υόρκης. Έχουν απολαύσει πολλές επιτυχίες προτού επισυναφθούν στο ΝΒΑ και αναδιατυπωθούν ως New Jersey Nets.

Από το 2012, το Nets θα εδρεύει στο Μπρούκλιν, στο νέο κέντρο Barclay του Fort Greene, κοντά στο σταθμό του Ατλαντικού.

Έντονη διαμάχη πάνω από τα αυλές του Ατλαντικού και το κέντρο Barclay

Το αρχικό σχέδιο για το τεράστιο έργο Atlantic Yards περιελάμβανε την κατασκευή του νέου σπιτιού των Nets (Barclays Centre) και των πύργων πολυκατοικιών που κάλυπταν μια έκταση 22 στρεμμάτων, συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων κατοικιών.

Σχεδόν κάθε πτυχή αυτού του τεράστιου έργου - από τη σύλληψη έως το σχεδιασμό, από τη χρήση επιφανή τομέα στη χρηματοδότηση με βάση τον φόρο στην αποτίμηση της γης και από την έλλειψη κοινοτικής συμβολής σε ελάχιστη πολιτική διαφάνεια - εμπλέκεται σε πικρές πολιτικές αντιδράσεις πολύ πριν να σπάσει το έδαφος.

Η ανάπτυξη ενθαρρύνθηκε από πολλούς εκλεγμένους αξιωματούχους του Μπρούκλιν και της Νέας Υόρκης και της Νέας Υόρκης, αλλά συναντήθηκε με έντονη αντίσταση από έναν συνασπισμό κατοίκων του Μπρούκλιν. Μια εκστρατεία με υψηλό προφίλ, πολυετούς κοινοτικής βάσης κατά του αναπτυξιακού έργου ξεκίνησε από μια ομάδα φωνητικών κοινοτήτων Develop Do not Destroy που κατέθεσε πολλές νομικές αγωγές. Η διαμάχη δημιούργησε τη συνεχιζόμενη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός αποκλειστικού ιστολογίου, της έκθεσης Atlantic Yards,

Το κέντρο Barclay άνοιξε το 2012. Η κατασκευή των οικιστικών πύργων σταμάτησε από το φτωχό οικονομικό κλίμα του 2008 και, με εξαίρεση ένα κτίριο υπό κατασκευή, παραμένει σε κενό. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του κέντρου Barclay άλλαξε επίσης σημαντικά από τις αρχικές προτάσεις.

Η Barclays θα είναι κερδοφόρα;

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ακριβώς ποια θα είναι η κερδοφορία του Κέντρου Barclays και ότι οι επιπτώσεις της ανάπτυξης και της αρένα εξακολουθούν να γίνονται αισθητές στις γύρω γειτονιές του Μπρούκλιν.

Το 2013, το Wall St. Journal έτρεξε ένα άρθρο με τίτλο Brooklyn Arena είναι Glitzy, αλλά τα κέρδη μέχρι στιγμής δεν είναι χρυσά, αμφισβητώντας την κερδοφορία του Barclays μέχρι σήμερα.