Οδήγηση στην Ελλάδα: Ενοικίαση αυτοκινήτου

Υπάρχουν καλά και άσχημα νέα σχετικά με την οδήγηση στην Ελλάδα. Με θετική σημείωση: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να οδηγούν τους κύριους δρόμους της Ελλάδας και υπάρχουν κύριοι δρόμοι που οδηγούν σε όλους τους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Ιδιαίτερα καλές περιοχές για οδικά ταξίδια είναι η Πελοπόννησος και η Κρήτη.

Τώρα, τα κακά νέα: Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρώπη και εάν είστε άπειρος οδηγός, οι δρόμοι της Ελλάδας μπορεί να μην είναι για σας.

Οι αμοιβές ενοικίασης αυτοκινήτων και το φυσικό αέριο είναι και οι δύο ακριβές, ειδικά από την πλευρά των Αμερικανών. Η Ελλάδα είναι επίσης μια ορεινή χώρα και πολλοί δρόμοι θα είναι καμπυλωτοί και στα τέλη του φθινοπώρου και του χειμώνα μπορεί να είναι βρεγμένοι, χιονισμένοι ή παγωμένοι. Επιπλέον, η κυκλοφορία και η στάθμευση στην Αθήνα μπορεί να είναι ένας εφιάλτης.

Εάν, ωστόσο, θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να περιηγηθείτε στην Ελλάδα με την άνεση και την ευκολία οδήγησης μεταξύ του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, υπάρχουν ευτυχώς πολλές μεγάλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή εάν έχετε τα χρήματα για αυτό, θα μπορούσατε ενδεχομένως να αγοράσετε και αργότερα να μεταπωλήσετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο εάν το ταξίδι σας αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από ένα μήνα.

Ενοικιάστε το σωστό αυτοκίνητο για το τοπίο της Ελλάδας

Μια καλή επιλογή για μικρές ομάδες είναι ένα minivan όπως το Nissan Serena, αλλά αυτά και άλλα minivans έχουν χαμηλή χωρητικότητα αποσκευών και παρόλο που μπορούν τεχνικά να χωρέσουν έως και οκτώ επιβάτες, μπορούν να κρατήσουν μόνο λίγες σακούλες. Για αυτόν τον τύπο minivan, θα πρέπει να κάνετε λάθος από την πλευρά της εκτίμησης πέντε ή έξι επιβατών για να φιλοξενηθείτε για επιπλέον χώρο που θα χρειαστούν οι αποσκευές σας.

Φυσικά, αν χρησιμοποιείτε μόνο το όχημα για ημερήσιες εκδρομές, αυτό δεν θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, αν και η κίνηση προς και από το ξενοδοχείο μπορεί να είναι αξιοσημείωτα δυσάρεστη.

Τα οχήματα με τετραπλάσια και οχήματα εκτός δρόμου είναι δημοφιλείς επιλογές για πολλούς ταξιδιώτες, αλλά οι μεγάλες διεθνείς εταιρείες ενοικίασης όπως το Ace Car Rentals δεν προσφέρουν πραγματικά μια επιλογή για αυτόν τον τύπο οχήματος.

Αντ 'αυτού, θα πρέπει να κάνετε κράτηση μέσω ελληνικών εταιρειών όπως η ενοικίαση αυτοκινήτου Kosmo, η οποία προσφέρει μια ποικιλία από μάρκες SUV εκτός δρόμου, όπως το Jeep και το Nissan.

Εάν είστε εξοικειωμένοι με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, δοκιμάστε να πάρετε ένα αυτόματο όχημα, αν και αυτά είναι σχετικά σπάνια και πιο ακριβά. Δεν συνιστάται να μάθετε να οδηγείτε μια μετατόπιση για πρώτη φορά σε ελληνικούς δρόμους. Δυστυχώς, ένα Opel Astra προσφέρεται συχνά ως η μόνη επιλογή αυτόματης μετάδοσης.

Κόστος, ασφάλιση και συναφή τέλη

Πάρτε την προσφερόμενη ασφαλιστική κάλυψη και αν δεν είστε σίγουροι αν η κανονική σας πολιτική καλύπτει τα ταξίδια στην Ελλάδα, είναι συνετό να κάνετε διπλό έλεγχο. Δεν είναι όλοι τους, και είναι ένα ακριβό λάθος να κάνετε εάν έχετε κάποιο πρόβλημα.

Όταν νοικιάζετε ένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα, η αναγραφόμενη τιμή συνήθως ΔΕΝ περιλαμβάνει τον φόρο ΦΠΑ 18% και τον φόρο ενοικίασης 3% έως 6%. Για να είστε ασφαλείς, αφήστε περίπου 25% επιπλέον για να καλύψετε αυτές τις δαπάνες. Επίσης, οι τιμές για ενοικιάσεις συνήθως αποκλείουν την καλοκαιρινή πριμοδότηση - επιτρέπουν 10 έως 15 δολάρια την ημέρα επιπλέον για ενοίκια από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο. Οι πραγματικές ημερομηνίες "premium" θα διαφέρουν ανάλογα με τον πάροχο.

Για τους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών, οι προσφορές "μίνι" και "οικονομίας" θα είναι συνήθως πολύ μικρές τόσο φυσικά όσο και ψυχολογικά για τις ανάγκες των διακοπών σας - κολλήστε με την κατηγορία "Compact" και επάνω για άνεση και χώρο, αν και θα είναι μεγαλύτερη πρόκληση πάρκο.

Πολλά από τα πρατήρια βενζίνης είναι η αλυσίδα BP, με καθαρούς, μεγάλους σταθμούς, καλές εγκαταστάσεις τουαλέτας και μερικά σνακ και άλλα αντικείμενα όπως χάρτες. Οι μεταξουργικοί σταθμοί και ακόμη και η περιστασιακή Shell βρίσκονται επίσης κατά μήκος των εθνικών οδών. Ωστόσο, τα βενζινάδικα δεν είναι τόσο συνηθισμένα, γι 'αυτό τα επωφεληθείτε από αυτά όταν τα βλέπετε, και επίσης να γνωρίζετε ότι πολλά από αυτά είναι κλειστά τις Κυριακές. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εύρεση βενζινάδους, σταματήστε και ρωτήστε. οι ντόπιοι θα ξέρουν συνήθως ποιοι είναι ανοιχτοί!