Επισκεφθείτε τους Ναούς των Ελληνικών Θεών και Θεών

Ανακαλύψτε πού οι Έλληνες Θεοί και Θεοί ονομάζονταν Σπίτι

Ίσως δεν είναι ακριβώς όπως η ξενάγηση στο Hollywood των σπιτιών των διασημοτήτων, αλλά η επίσκεψη στους ναούς των ελληνικών θεών και θεών μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστική. Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για τα σπίτια των «αστεριών» της ελληνικής μυθολογίας. Πετάξτε και πείτε "Γεια σας!" στις αρχαίες θεότητες.

Απόλλων

Αυτός ο φωτογράφος φημισμένος για τη λύρα του έπαιξε επίσης ένα δημοφιλές δευτερεύον κλειστό θησαυρό. Από αυτούς, ένας από τους πιο δημοφιλείς είναι ο ναός του Απόλλωνα Δελφινιού στους Δελφούς .

Δραματικό και πρωτόγονο, είναι ένας ναός ενός ανθρώπου, αλλά τα ρομαντικά εστιατόρια και τα ψώνια κάνουν τους Δελφούς τόπο προσκυνήματος για όλους.

Αφροδίτη

Η Αφροδίτη είχε ναούς, σίγουρα, αλλά ήταν ένα φυσικό κορίτσι, αγαπώντας τις παραλίες, τους όρμους και τα σημεία της δραματικής φυσικής ομορφιάς που εξακολουθούσε να είναι δεύτερη στη δική της όμορφη γοητεία. Το νησιωτικό έθνος της Κύπρου έχει επαναφέρει ένα φεστιβάλ που ονομάζεται προς τιμήν του και το ελληνικό νησί των Κυθήρων ήταν επίσης ιερό στην Αφροδίτη. Μπορείτε επίσης να δείτε το σημείο όπου η Αφροδίτη ντε Μίλο - στην πραγματικότητα Αφροδίτη - έσκαψε στο νησί της Μήλου, ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφτείτε.

Άρτεμις

Η πατρίδα της ανεξάρτητης θεάς, που προτιμούσε την εταιρία των γυναικείων ιερών της, ένα υπέροχο συγκρότημα ναών στο Brauron (Βραυρώνα), εξακολουθεί να κρατά έναν αέρα της ηρεμίας του μοναστηριού. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε τον τάφο της Ιφιγένειας. Φημολογείται ότι σκοτώθηκε από τον πατέρα της Αγαμέμνονα για να εξασφαλίσει δίκαιους ανέμους, η εσωτερική ιστορία εδώ είναι ότι έφυγε και πέρασε τη ζωή της στη Βραυρώνα, ιδρύοντας τη λατρεία του ανθρώπου.

Με έναν μπαμπά σαν τον Αγαμέμνονα, είναι περίεργο;

Αθήνα

Η θεά της σοφίας, κόρης του Δία, έχει επιτύχει τη διαχρονική φήμη της με την επιβίωση του αρχιτεκτονικά τέλειου ναού της, του Παρθενώνα στην Ακρόπολη της Αθήνας. Η σημερινή του κατάσταση είναι λιγότερο από τέλεια, αλλά εξακολουθεί να εμπνέει όλους.

Δήμητρα

Η Δήμητρα είναι η ελληνική θεά της μαμάς των δημητριακών, της οποίας η κόρη Περσεφόνη απήχθη από τον Άδη , δημιουργώντας μια σειρά ιστοριών σαπουνόπερας όπερας δραματικών διαστάσεων. Τελικά, η Δήμητρα, ο Άδης και ο Δίας επεξεργάστηκαν ένα πρόγραμμα χρονομεριστικής μίσθωσης για την Περσεφόνη, την οποία φαινόταν να βρει επιδεξιότητα. Η περιοχή της Ελευσίνας, αν και συναρπαστική, περιβάλλεται πολύ στενά από τη βιομηχανική ανάπτυξη. Βάλτε τον Άδη και τον πειρασμό του!

Ήρα

Η μακρόχρονη σύζυγος του Δία, η Ήρα προτιμούσε ψηλά μέρη, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τον Δία ή να προσπαθεί να εντοπίσει τις συχνές νύμφες που έμοιαζαν να πολλαπλασιάζονται στον ύπνο του συζύγου της. Το νησί του Μήνα του Μήλου, που κρύφτηκε πίσω από τη Σάμο, κράτησε το περιεχόμενο του Δία για τριακόσια χρόνια - τι άλλο μπορεί να το κάνει αυτό το ζευγάρι;

Περσεφόνη

Η Ελευσίνα είναι σίγουρα η επικράτεια της μαμάς Δήμητρας, οπότε δοκιμάστε να δείτε τι Περσεφόνη βρήκε συναρπαστικό στο Γκότ Άδης (γνωστός και ως Πλούτωνας), επισκεπτόμενος το νεκρομαντείο, σκοτεινό και αηδιαστικό Νεκρομαντείο, ένα φημισμένο στόμα του ποταμού Styx που διέρχεται από τον υπόκοσμο.

Ήφαιστος

Ένας λιγότερο γνωστός, ελαφρώς κουτσός θεός που έκανε μια μεγάλη βουτιά γάμου - ο Ήφαιστος κέρδισε το χέρι της Αφροδίτης! Και ο ναός του κατά μήκος της Ακρόπολης είναι στην πραγματικότητα ο καλύτερα διατηρημένος στην Ελλάδα.

ο Δίας

Ο Δίας αγαπούσε τα υψηλά σημεία, τα οποία ήταν ωραία πλεονεκτικά σημεία για να κηλιδώσουν νεαρά κορίτσια, είτε σε μορφές του ανθρώπου, του αετού ή του ντους του χρυσού.

Ωστόσο, ένας από τους πιο δραματικούς ναυτικούς του βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν κολοσσιαίες στήλες.

Ποσειδώνας

Οι ψηλοί θαλασσινοί βράχοι στο ακρωτήριο Σουνιόν ταιριάζουν απόλυτα στον νομοσχέδιο αυτού του θεού της θάλασσας και ο υπόλοιπος ναός είναι δραματικός. Ακόμη και οι αρχαίοι Αρχαίοι κάνουν την έξοδο προς το Σούνιο για το ηλιοβασίλεμα.

Όρος Ολύμπος - Συνεδριακό Κέντρο Θεών

Αυτό είναι το μυθικό βουνό όπου οι δώδεκα αρχηγοί θεοί και θεές, συν μερικούς υπηρέτες, ημίθεους και άλλα θεϊκά πνεύματα, θα συγκεντρώνονταν και γενικά θα έκλειναν. Ο Δίας είναι αναμφισβήτητα ο Διευθύνων Σύμβουλος αυτής της εταιρικής κλίκης που αποτελείται από τους Δία, τον Άρη, την Αθηνά, τον Απόλλωνα, την Αφροδίτη, τον Ερμή, την Άρτεμις, τον Ποσειδώνα, τον Άδη, την Εστία, την Ήρα και τον Ηφαίστο. Η πρόσφατα ανασκαμμένη πόλη του Δίου, στις πλαγιές του βουνού, αξίζει μια επίσκεψη με εκτενή ερείπια για να εξερευνήσετε.